בישול סינטה

בישול סינטה

יש למישהו רעיון איך הכי טוב לבשל סינטה בתנור באופן שלא תתייבש?

cial 1

New member
קבלי את המלצתי תמיד לכסות בשרים בתנור

כמובן שרק למטרת התבשליל פשוט זה לא גריל וגם לא מזיק לתת חצי זמן לכול דבר עם הטורבו רק לכסות או עם מכסה התואם את הכלי תבנית או נייר הכסף טגריל זה גריל וזמן אפיה זו אפיה בהצלחה לך שבי שבלולי ויש לך את זההרי יש רטבים או שמן שומן הכול מסתדר טוב

לא הבנתי את התשובה (ואני זכר)

אבל את מתכוונת בכללי לבשל חצי מהזמן עטוף בנייר כסף לדוגמא?

cial 1

New member
כן חמודי בנייר כסף לכסות את התבנית או

או הכלי שבחרתה לבשל בו בתנור האפיה זה תבנית מכול חומר המאימה לחום התנור לא צריך בתבנית הגדולה של התנור כי היא סתם שטוחה וצריך זה לא מתרים אבל אם אין לך אז גם בסדר? אבל תמיד עדיך כלים מתאימים כמו מקרמיקה או חרס או פיירקס מה שחסין בפני החום בהצלחה כול זה מחייב לכסות בזמן האפיה ונכון תמיד בודקים רוצים להכים את האוכל מסירים את הנייר או המכסה ?

הרברונן

New member
נתח סינטה בתנור

קודם "לסגור" אותו בשמן לוהט על מחבת או בטמפרטורה הגבוהה של התנור ואז להוריד את חום התנור ל 180 מעלות (פותחים את דלת התנור וממתינים עד שנורת הטרמוסטט תידלק שוב) ואז לפי הטבלה הקלאסית: לקילו וחצי הראשונים: לדרגת רייר 40 דקות לדרגת מדיום רייר 50 דקות לדרגת מדיום 69 דקות לכל קילו נוסף, מוסיפים: לדרגת רייר: 10 דקות לדרגת מדיום: 15 דקות דוגמה: להכנת רוסטביף סינטה במשקל 2 ק"ג לדרגת מדיום צולים 15 דקות בחום גבוה, ועוד שעה ועשר דקות ב-180 כל טוב, רונן

הרברונן

New member
ועוד מילה על אפיה בתנור עם נייר כסף

אני לא קובע עמדה כי אין לי כלים לעשות זאת, אבל חשוב לדעת שרבים וטובים בעולם הרפואה הקונבנציונלית והאלטרנטיבית ממליצים בחום רב להימנע מלאפות ולבשל בתוך נייר כסף שנוגע ישירות במאכל. אם כבר, הם ממליצים, לעטוף את המאכל קודם בנייר אפיה ואחר כך בנייר כסף ויש כאלה שממליצים לוותר על הרעיון לגמרי כל טוב, רונן

מאיוש י

New member
צודק../images/Emo88.gif ואם כבר מכסים בנייר כסף אז

רק עם הצד המט ולא המבריק. בצד המבריק יש חומרים שיוצרים ריאקציה במגע עם האוכל ואלו לא חומרים שכדאי שיהיו במזון,לכן הקפידו אם אתם משתמשים שהצד הלא מבריק יגע במזון.

רותי410

New member
מאיוש, את בטוחה? דווקא חשבתי ההיפך, כי

קראתי פעם מתכון והם אמרו שחשוב לכסות עם הצד המבריק? וגם תבניות אלומיניום הן בעייתיות, כי הן עשויות מאותו החומר. לכן עוברים היום לתבניות קרטון, שהן גם יותר אסתטיות, אבל הן לא מתאימות לטוסטר אובן (לא יודעת למה. מה ההבדל בין תנור לטוסטר אובן גדול?) אז אני תקועה בינתיים עם החד פעמיות מאלומיניום.

מאיוש י

New member
אני בטוחה../images/Emo24.gif

קראתי על זה לא מזמן .ואני מצפה את התבנית אלומניום בנייר אפיה ואז שמה את האוכל על התבנית.

תודה על התשובות

ואם לדוגמא יש לי נתח סינטה במשקל 1.5 ק"ג ואני רוצה אותו מדיום, אז בהתחלה אני סוגר אותו בתנור בחום גבוה 15 דקות ואחר כך מוריד ל180 וצולה עוד 69 דקות, או ש69 דקות זה בחישוב עם 15 הדקות של הסגירה?

תודה, ועוד דבר אחרון

האם כדאי לנעוץ שיני שום בתוך נתח הבשר לפני הסגירה של 15 הדקות בתנור, או אחרי?

הרברונן

New member
לפני. אחרי זה יהרוס את

כל מה שהרווחת: סגירת הבשר... שבת שלום וכל טוב, רונן

למעלה