בישול בתכנית-כשרות!!!

liat5555

New member
בישול בתכנית-כשרות!!!

אני צופה של כל עונות מאסטר שף, מעבר לכך שתמיד אני נהיית רעבה בזמן התכנית ומחפשת לאכול, לצערי יש דבר שמאוד צורם לי בכל תכנית ותכנית, אינני מבינה מדוע בתכנית בארץ, כיהודים, מאפשרים בישול של חלב ובשר ביחד, כגון: חזה עוף ממולא בגבינות!!!! וכו'.
ברצוני לציין כי אינני דתיה כלל, אלא חילונית לגמרי ואינני מבית דתי, אבל נראה לי כי כשמעלים תכנית כזו בפריים טיים בארץ, מן הראוי שלפחות יקפידו שהבישול יהיה כשר, ואני לא מדברת על כך שהשופטים טועמים בשר אחרי חלב ולהיפך, אני מדברת אך ורק על הבישול של בשר וחלב יחד.
לתשומת ליבכם!!!!!

כל הכבוד,,אני דתית,ומאד מפריעה לי התבשילים שה

שהם מערבבים בשר וחלב יחד,,
בכל זאת - זו טלויזיה ממלכתית ויש לשמור על הפרדת מאכלים בשריים ממאכלים חלביים
אך לשופטים לא אכפת ולכן כך זה נראה,,,,,חבל

yoleis

New member
ערוץ 2 הוא ערוץ מסחרי ולא ממלכתי

חוסר הסובלנות שלכם פשוט מדהים.
כל כך קשה לקבל את העובדה שיש בארץ לא מעט אנשים שלא שומרים כשרות (ולא, זה ממש לא עושה אותם פחות יהודים)? מה אכפת לכם אם חלק מהמתמודדים לא מכינים אוכל שהוא לטעמכם? זה לא שמישהו מכריח אתכם לאכול את זה... ואם כל כך כואב לכם בעיניים תעבירו ערוץ!

liat5555

New member
כפי שציינתי אני לא דתיה כלל

אבל עדיין נראה לי שאם יש תוכנית כזו בארץ ראוי שיקפידו על הפרדת חלב בשר, כל אחד יכול לאכול בבית שלו מה שהוא רוצה, אבל למה ככה בטלוויזיה?

Bloodless

New member
כי זאת גם מדינה חופשית.

לא חושבת שיש זכות לאף אחד (מי בכלל צריך לפקח על זה לדעתך? בכלל כל הרעיון הזה של פיקוח על איזה סוגי אוכל מותר להציג בטלוויזיה נשמע לי קצת איראני באופיו) לומר לאנשים מה מותר ואסור להם לבשל ולפי אילו כללים.

זה לא קשור אם את דתייה או לא, את מבקשת לכפות את השקפותיך האישיות על אחרים וזו כפייה דתית גם אם את מגדירה את עצמך חילונית.

yoleis

New member
על מה ולמה זה ראוי?

"ככה בטלוויזיה", את מדברת כאילו לכל הפחות מישהו התפשט בפריימטיים...
סה"כ אוכל לא כשר...

זה לא מפריע לי, לי הפריע שאייל סיפר על

שרימפס דווקא למתמודדת דתיה (אלינור). קצת רגישות והתחשבות!

כשרות זה נושא מסובך...

אני אישית חושבת שיש הבנה גדולה מאוד כלפי שומרי הכשרות
כמו למשל, שבמזווה של התכנית יש רק חומרים כשרים- לא תמצאי שם שריפס וכאלו
אבל לחייב מתמודדים רק לבשל כשר.. זה לא הוגן כלפי מתמודדים שלא שומרי כשרות

אגב, בשרשור שהועלה באותו נושא בדיוק לפני כמה זמןם- עלתה הצעה ממש יפה...
שיעשו פרק אחד שעיקרו "בישול כשר" ומתמודדים יהיו חייבים לבשל כשר בלבד

אני יכולה לתת דוגמא על עצמי,
שאני ובעלי הולכים למסעדות אנחנו תמיד מבקשים לוודא שאין ערבוב של בשר וחלב במנה עצמה (לא מפריע לנו לטרוף סטייק ואח"כ לקנח בגלידה טובה) ואני כן מצפה ממסעדות לציין אם המנה מערבת בשר וחלב (כמו למשל, לציין שהפירה עשוי עם חמאה)
כך שאני חושבת שבמסעדות של היום, אפילו שהן "לא כשרות" חשוב לתת מענה גם לציבור שכן חשובה לו ההפרדה במנות עצמן

למעלה