בישול ביתי

ynvgi

New member
בישול ביתי

בהמשך לעובדה שאין כמעט מה לאכול עבורי בחוץ, ומעבר לכך, שאני באמת נהנה לבשל (אחרי יומיים במלון השבוע - בו האוכל לא נוטה להיות ידידותי אפילו לצמחונים, שלא נדבר על טבעונות, רחמנא ליצלן)...
הפעם -
אנטיפסטי - פשוט מאוד - איזה ירקות שבא לכם (כאן יש - קישוא, גמבה, גזר, בטטה, עגבנייה, שומר, שום, קצת פלפל צ'ילי ירוק קטן). לשים בתבנית, שאפשר לכסות (או בנייר אלומיניום*). לשים שמן זית (אפשר להיות נדיבים), מלח גס, פלפל שחור. הוספתי גם בזיליקום טרי, טימין, ורוזמרין (אפשר דווקא להוריד חלק מהתוספות הללו ולהרגיש יותר דומיננטיות של אחד האחרים). 45 דקות בתנור (200 מעלות). בסוף להוריד את הכיסוי ולתת עוד 10 דקות בתנור.

אורז מלא עם בצל. באמת הכי פשוט שיש (בייחוד שיש אנטיפסטי - אני לא מרגיש שאני צריך להשקיע באורז). עם בצל. תבלינים - כורכום, קארי, מלח, פלפל שחור. לבשל 30-35 דקות (זה אורז מלא...) ביחד של כוס אורז-שתי כוסות מים. אני אוהב אחרי 30 דקות לכבות את האש, ולכסות את האורז במגבת. הוא עוד טיפה מתבשל והאדים נשארים בפנים.

תוספת של שומר חי עם שמן זית, לימון ומלח. פטרוזיליה טרייה.

ynvgi

New member
עוד תמונה

ה * ליד האלומיניום -
הידעתם שבתקופת נפוליאון (~1800 לספירה) כלי אלומיניום נחשבו יוקרתיים והוגשו בסעודות לאורחים חשובים (AKA VIP)? (* קיצור תולדות האנושות מאת ד"ר יובל הררי)
האמריקני צ'ארלס מרטין הול רשם פטנט ב-1886 (לאחר מות נפוליאון) על תהליך אלקטרוליזה של מיצוי אלומיניום. התהליך מבוסס על אלקטרוליזה של תחמוצת אלומיניום המומסת במינרל קריאוליט כשהוא מותך. פטנט זה הפך את מיצוי האלומיניום ממינרלים לזול יותר וכיום זהו תהליך המקובל בכל העולם. (*ויקיפדיה)

היום כמעט כל עקרת בית מחזיקה נייר אלומיניום.

עוד נקודה לציון שראיתי פה באמסטרדם (וכנראה נהוגה בהולנד) -
את ה"על האש" שלהם, עושים ההולנדים בתוך תבנית אלומיניום "חד פעמית" - כלומר לא איזה מנגל מאלומיניום קשיח רב פעמי. אי אפשר לקרוא לזה חסכנות או רב פעמי. אבל דווקא רעיון מעניין (אני אישית לא מצדד בו ומעדיף להשתמש בכלים רב פעמיים).

כיף לקרוא

בנוגע ל"על האש", אני חושב שכמו במרבית המדינות, זה פונה לכאן ולכאן, אני רואה לא מעט מחבריי ההולנדיים שמשתמשים במנגל רב-פעמי (המותג של Weber נחשב לאיכותי ומקובל).

שיהיה בתיאבון !!

למעלה