בישולים

Gidi Shemer

New member
בישולים

היות והתכתבנו פה רק אתמול על פיצולי פורום וגם על עניניי מתכונים בפורום זה מול תזונה צמחונית וטבעונית- חשקתי הפעם לשתף את בישולי סופהשבוע בפורום הנוכחי ולא כהרגלי בפורום השכן.

עם ליידיבאג הסליחות

אז מה היה לנו פה?

קינואה בירקות
חצילים וקישואים בבהרט
מרק כתום של בטטות וגזר עם תוספת צנוברים קלויים
מוקפץ תאילנדי עם אטריות אורז על בסיס קארי אדום וחלב קוקוס
בצל מקורמל ביין אדום.

בתיאבון

RSPA

New member
שמע, זה נראה ממש ממש "משובח" ועושה תיאבון...|

וזה ככה לפתוח לי את היום. לא פייר

עכשיו אני רק מתלבט: מתכון של איזה מאכל לבקש ממך.

אז בא נלך בשלב ראשון על הבצל המקורמל.
אף פעם לא הכנתי משהו דומה ובא לי להכין כזה היום. איך בדיוק אתה מכין את זה ?

Gidi Shemer

New member
בכיף

האמת היא שזה מתכון די נוסטלגי.

בצעירותי הייתי די משתולל במטבח. לפעמים הכל היה בא מהראש ולפעמים אהבתי לקחת מתכונים מספרי מתכונים אהובים ולשחק איתם כאוות נפשי. היום זה כבר די מאחורי. אני מבשל הרבה יותר בסיסי ופשוט.

לכל זמן ועת לכל חפץ.

אתמול ישבתי על כוס קפה והצצתי בספרים הישנים, בינייהם ספר הבישול הצרפתי של אהרוני. החלטתי קצת לדפדף בשביל הנוסטלגיה וזה היה מאד מעניין. פחות או יותר 90 אחוז מהמתכונים שם כבר לא רלבנטים לי היום, בין אם בגלל הצמחונות ובין אם בגלל שאני משתדל להימנע מיותר מדי בצקים וסוכרים. אבל מתוך ההצצה קפץ לי פתאום המתכון הזה, של בצל מקורמל ביין. מתכון מאד פשוט אבל נותן אפקט חגיגי לארוחה והייתי עושה אותו לא מעט.

בשאיפה, הכי טוב זה להשתמש בבצלים קטנים. שאלוט הכי טוב, אבל אם אין אז אפשר להשתמש בבצלים רגילים ולחתוך לרבעים. כשמדובר בבצלים קטנים אז הם לא מתפרקים והמראה יתר מרשים, אבל גם בשיטה החלופית הכל מאד טעים.

אז מה עושים?
מזהיהים את הבצלים למשך 5 דקות. במקור המתכון עם חמאה, אבל תשתמש באיזה מקור שומן שמתאים לך. אני מפלפל וממליח קצת וגם הוספתי היום כמה עלים קצוצים של נענע אבל זה לא חובה.
לאחר 5 דקות מוסיפים 3 כפות סוכר ומערבבים על אש גבוהה ליצירת קרמל. אחרי כמה דקות שופכים פנימה חצי כוס יין אדום, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה עם מחבת מכוסה בערך 15 דקות. מדי פעם מערבבים.
מורידים את המכסה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות עד שהנוזל מתאדה.

כמו שאתה מבין, זה לא המתכון הכי בריא בעולם, אבל אחלה שדרוג לארוחה חגיגית.

RSPA

New member
דיברת על נוסטלגיה ועל עבר, אז אני יכול להניח

שזה המתכון (או אחד המתכונים) שאיתו "קונים" ארנבות.

אני אנסה את זה.
תודה.

למעלה