בישולים לשבת

א ג מ י ם

New member
בישולים לשבת

והפעם לא תאמינו פתיתים נכון שהם נחשבים לאוכל "עני" או אוכל לילדים אבל אני מתיחסת אילהם כמו תוספת לכל מנת בשר הולך מצוין עם שניצל או עוף אני מכינה ככה המצרכים : שקית פתיתים קופסאת רסק גדולה ועוד אחת קטנה שמן זית בצל שום {לא חייב} פפריקה מתוקה אגוז מוסקט מלח ופלפל אופן ההכנה: בסיר עם מים רותחים אני מבשלת 10 דק' את הפתיתים מוציאה אותם למסננת מערבבת אותם עם כף שמן . בסיר אחר מטגנת בצל מוסיפה שום {לפי הטעם} מוסיפה את הרסק הגדול מתבלת בפפריקה ומוסיפה לפחות חצי ליטר מים רותחים מוסיפה את הפתיתים מתבלת במלח פלפל ואגוז מוסקט מוסיפה את הרסק הקטן מערבבת היטב ומכבה את הסיר שיש הרבה מים בפנים הערה אם אין מספיק מים הפתיתים ויוצאים יבשים ולא ממש טעימים ואם לא מערבבים אותם עם שמן זית הם יוצאים כגוש אחד גדול ולא אחד אחד {כמו אורז} אז אחרי אין סוף ניסיונות להכנת פתיתים זה המתכון המנצח שלי בתאבון.

א ג מ י ם

New member
ואני מכינה גם ככה

המתכון של אהרוני מאוד מוצלח מצרכים: 500 גר' פתיתים שליש כוס שמן זית 3 שיני שום פרוסות 4 בצלי שאלוט פרוסים כף טימין 1 פלפל אדום חריף, קצוץ 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות 2 זוקיני חתוכים לקוביות כוס וחצי אפונה קפואה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף קליפת לימון 2 כפות כוס מיץ לימון סחוט טרי 2 כפות עריסה 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה חצי כוס צנוברים 600 גר' פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות למשרה: 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון 2 שיני שום קצוצות 1 כף עלי טימין מלח, פלפל שחור גרוס אופן הכנה: מערבבים חומרי המשרה ומשרים בם את העוף למשך מספר שעות, מינימום שעה מבשלים את הפתיתים בהרבה מי מלח כחמש שש דקות, ממש כמו פסטה. שוטפים ומקררים מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר עד שהם מזהיב קלות מוציאים, מוסיפים מעט שמן ומטגנים בו את השום, בצל, טימין ופלפל חריף מוסיפים את הבטטות וממשיכים לטגן עוד דקה מוסיפים את הזוקיני לעד דקת טיגון ולבסוף את האפונה. ממליחים ומפלפלים מוסיפים את העוף והפתיתים למחבת ומטגנים עוד כמה דקות קצרות יוצקים פנימה את קליפת הלימון ומיץ הלימון והעריסה ומבשלים עוד דקה מכסים את האש, מערבבים פנימה את הכוסברה ומפזרים מעל את הצנוברים

מעולה מעולה !!!../images/Emo13.gif

הבנות שלי אוהבות ביותר פתיתים, אבל אף פעם לא שמתי כל כך הרבה רסק. בהחלט אני אנסה. וגם .....אני לא מוסיפה פלפל (שלי לא אוהבות בלשון המעטה את הטעם). שוב תודה- ינוסה !!

אילתית 2

New member
מעולה כמו כל המתכונים שלך ../images/Emo140.gif

אנחנו אוהבי פתיתים וכל הזמן מגוונים ומשנים נשמח להכין את המתכון שלך בהזדמנות הראשונה

א ג מ י ם

New member
וגם קציצות מטוגנות ואורז עם איטריות

לקציצות חצי קילו בשק {אני קונה הודו אדום} ביצה חצי כוס פרורי לחם בצל קצוץ פטרוזיליה כף מרק עוף {לא חובה } כמון בהרט כורכום וקצת פפריקה מלח טיפת שמן זית מערבבים הכל ביחד ומטגנים עד להזהבה {מי שרוצה יכול אחרי הטיגון להוסיף לסיר עם רוטב } בסיר אחר מכינים את האורז לאורז : בצל קצוץ כוס אורז שטוף {איזה סוג שאוהבים } מלח פלפל חצי כוס חבילת איטריות דקות דקיקות אופן ההכנה : מטגנים את האיטריות עד להזהבה ומוציאים מהסיר מטגנים את הבצל מוסיפים את האורז מלח פלפל מוסיפים את האיטריות וטיפת שמן זית מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים מבשלים 15 דק' סוגרים את האש ואחרי 5 דק' אפשר לאכול בתאבון

א ג מ י ם

New member
בשמחה

את אותם מרכיבים ששי בקציצות המטוגנות רק במקום לטגן את מכניסה לסיר ל 45 דק' לרוטב : לטגן בצל עד להזהבה לתבל בכורכום , כמון ותיבולית צלי {לא חייב } ועלי דפנה להוסיף מים חמים להוסיף את הקציצות לסיר רק מתי שהמים רותחים ועוברים את הקציצות אחר כך להנמיך את הלהבה כמובן לבשל 45 דק' הערה אם את רוצה רוטב אדום תוסיפי קופסאת רסק {וגם כף רסק לתערובת של הקציצות} פפריקה חריפה ומתוקה , אפשר גם צילי אם רוצים חריף

mevav1

New member
אחלה מתכונים אגמוש../images/Emo13.gifהאורז, בול כשלי

ונראה מגרה ביותר. שאלה לי אלייך יקירתי..באיזה אורז את משתמשת? מעניין אם את מכינה אורז כמוני...כמה אורז על כמה מים את שמה.? מעניין אותי אפילו כשירשור סקר.. תודה ובריאות בשפע.

א ג מ י ם

New member
../images/Emo13.gifאיזה מקסימה את תודה ../images/Emo140.gif

אני תמיד מגוונת פעם אורז פרסי פעם יסמין או בסמטי את זה הכנתי עם יסמין ואני שמה על כוס אורז 2 וקצת מים ומבשלת בין 12 ל 15 דק' כי הגז שלי חזק באיזה אורז את משתמשת?

mevav1

New member
בכיף יקירתי../images/Emo24.gifאני כבר בערך מיליון שנה../images/Emo3.gif

מבשלת אורז פרסי אחד אחד של סוגת. אבל למרות שאני קתולית למוצריי עפ"ר, בגדתי במישנתי וניסיתי סוגי אורז אחר. אז כשבישלתי אורז י סמין של סוגת, יצא לא טעים למרות שהתלהבתי בתחילה. האורז הזה מזכיר את המשל(או משו כזה) היקר והטעים(לפחות בהתחלה)ולא אהבו בני הבית. לכן חזרתי ל"מקורות" שזה הפרסי. בכל אופן, אני מבשלת את האורז על כל כוס אורז, כוס מים(רתוחים ורותחים) אחרי שאני מטגנת מעט את האורז עם האטריות או בלעדיהן. ואז אני מוסיפה עוד מעט מים ולפי העין זה יוצא שיש כס"מ מים מעל האורז. יותר מזה זה מגעיל אותי והאורז יוצא דייסתי. מה את עושה ששלך יצא אחד אחד? יש לך סוד??
האורז לא נשרף לך על להבה גבוהה? זו להבה כשל להביור בשביל הבישול הסיני למשל? אני מנמיכה ומכסה כילדה טובה ירושלים

א ג מ י ם

New member
../images/Emo62.gifהטיפ הכי חשוב באורז

תמיד אבל תמיד שאני סוגרת את הגז אני פותחת את המכסה מערבבת חצי דקה ומכסה לעוד 5 דק' והאורז יוצא אחד אחד בדרך כלל אני לא מגלה את הסוד שלי אבל נחתה עלי רוח טובה
סתם בכייף הלואי שיצא טעים לכולם ועוד דבר אני לא מבשלת על להבה גבוהה פשוט הגז שלי חדש אז הוא חזק וחוץ מזה אורז דייסתי בעניי זה אורז שלא הצליח כי אני ממש לא אוהבת את זה ואני מכינה אורז עם כל דבר צימוקים ושקדים ירקות איטריות טונה ןעוד שטויות מתה על אורז

א ג מ י ם

New member
הנה עוד מתכון נחמד מאוד של גולאש

גולש 1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות 2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות 2 שיני שום כתושות 2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות שמן זית לטיגון 1/2 כוס יין אדום יבש 4 עלי דפנה 1 כפית פלפל אנגלי 1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות 1 כף רסק עגבניות 2 כפות גדושות פפריקה 1 כפית פפריקה חריפה מלח ופלפל שחור 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה אופן ההכנה 1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים. 2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות. 3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה. 5. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב

בוליפלג

New member
ואצלינו השבת..+מתכונים..

הוחלט שחוגגים את יום ההולגדת של אבי בגינה שלנו, ולכן - הרווחתי אוכל לכל הסופ"ש
מחר אחה"צ באים ל-'עלהאש', או 'בקביקיו' (אם להיות 'פלצנית' לשניה
) אני תורמת מלבד את הגינה, גם סלט נלסון, סלט כרוב בסגנון סיני ומקפא נוטלה הידועה לשמצה. חשבתי לעצמי מדוע שלא אצרף את המתכונים..והנה הם כאן לעיונכם: סלט נלסון: 4 מלפפונים ירוקים - פרוסים לעיגולים. 4 מלפפונים חמוצים גדולים - פרוסים לעיגולים. 4 ביצים קשות - פרוסות דק. 2 בצלים ירוקים - קצוצים ל'עיגולים', על כל החלקים - הירוק והלבן. כף מיונז (או יותר למי שאוהבת יותר רוטב) כפית חרדל מלח ופלפל מערבבים היטב את הירקות עם המיונז והחרדל, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הביצים הפרוסות ומערבבים בעדינות. הביצמים מוכנסות אחרונות על מנת שלא יתפרקו ויהפכו לדיסה. בתאבון

בוליפלג

New member
סלט כרוב בסגנון סיני

סלט כרוב בסגנון סיני: 1 כרוב בינוני חתוך לרצועות דקות (אפשר ידני ואפשר במג'ימיקס) 100 גרם צנוברים 1/2 שקית קטנה של שומשום מעט חמאה לטיגון הרוטב: 4 כפות חומץ 4 כפות סוכר 4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני מעט שמן ההכנה: חותכים את הכרוב לרצועות ומניחים בקערה. משחימים בחמאה את הצנוברים, כשמשחימים מעט מוסיפים את השומשום לקליה קצרה. מסירים מהאש. מערבבים היטב את חימרי הרוטב, מוסיפים את הצנוברים+השומשום לקערת הכרוב. לקראת ההגשה מוסיפים את הרוטב ומערבבים. סלט שתמיד קוצר מחמאות
בתאבון.

בוליפלג

New member
מקפא נוטלה../images/Emo211.gif ../images/Emo18.gifממכר..../images/Emo70.gif

מקפא נוטלה| 1 חבילה קטנה של שוקולד נוטלה (למריחה) 2 חב' שמנת מתוקה (אפשר חלבי וכן אפשר פרווה) מקציפים את השמנת לקצפת. מקפפלים לתוכה את השוקולד בתנועות 'קיפול'..מערבבים היטבבב, כדי שלא יהיו 'גושי' שוקולד שלא עורבבות כהלכה. מעבירים לתבנית 'אינגלישקייק', לא לפני שמצפים אותה בשכבת ניילון נצמד - מה שיאפשר לאחר ההקפאה הוצאה קלה מהתבנית. מקפיאים לפחות 24 שעות. אם ברשותכם מפחות שעות - יהיה זה מוס (טעים באותה המידה
) ב-ת-א-ב-ו-ן (
תשאלו את 'מיסי' כמה זה שווה...
היא כבר תעיד
)

למעלה