בירור לגבי הסכם גירושין

טלי5121

New member
בירור לגבי הסכם גירושין

התחתנתי בשנת 1978 והתגרשתי בשנת 1999 בעלי עובד בחברה גדולה מזה 45 שנים
ובהסכם שלנו רשום כך
- על שמו של הבעל מנוהלות קרן פנסיה, קרן פיצויים, קרן השתלמות, קופות גמל וביטוח מנהלים במקום עבודתו.
- מוסכם בזאת כי האשה תהא זכאית לקבל 50% מכלל הכספים אשר נצטברו בקופות בין תאריך יום הנישואים ליום פרידתם
- הבעל יהיה זכאי לקבל את יתרת הכספים המצויים ואשר יימצאו בקופות
- הואיל והמועדלפידיונם של הכספים המצויים ושיהיו מצויים בקופות טרם הגיע, מוסכם בזאת כי זכותה של האשה לקבל את חלקה בקופות כמפורט לעיל, תקום במועד בו יחול מועד פידיונים של כל אחת מהקופות
- במידה והבל יבקש לקבל את חלקו בקופות טרם מועד פידיונן, תהא האשה זכאית לדרוש כי גם חלקה ישולם לה באותו מועד,
שאלתי -
האם מגיע לי חוץ מכספי הפיצויים את הקיצבה החודשית שהוא יקבל
בברכה
טלי

שילה1

New member
כתוב בפירוש.50% מכל הקופות

ולא כתוב על קצבה.
משמע-אינך זכאית לקבל חלק מהקצבה.

שילה1

New member
כתוב "אשר נצטברו..."משמע:כהתחלה

רק עד יום הפירוד.כך שמחצית-כל לא מגיע לך.
בנוסף-לא רשום במפורש כי מגיעה לך מחצית מהפנסיה לכל ימי חייך .
מדוע את חושבת שמגיע לך?האם התיעצת עם עו"ד?
&nbsp

שילה1

New member
מדובר על "קופות" ולא על

"קצבה חודשית" כפי שבעצמך כתבת.

טלי5121

New member
למה מגיע?

כשישבנו לפני 20 שנה הוא אמר שלא יוכל לתת לי כלום ואני אז אמרתי שאני אחכה עד שייפדו הקופות... אם לא אזכה לזה.... שיעבור לילדים.... כך סוכם שרק בזמן הפרישה - אני אקבל מה שמגיע לי כחוק - 50% מהזמן שהייתי איתו..
אם הייתי 20 שנה אקבל על 10 שנים ז"א שאם הוא עובד במקום עבודתו 45 שנה - אני צריכה לקבל רבע מהכספים שמשתחררים עכשיו בפרישה.

שילה1

New member
לא.כי הסכומים שונים.אני סבורה

כי אקטואר אמור לערוך את החישוב.
מגיע לך מחצית מ20 שנה,משמע:10 שנים ראשונות.הסכומים משתנים.
מה שקובע-מה שכתוב,לא מה שאמר.

שילה1

New member
קצבה אינה חלק מקופת הפנסיה.בררי אצל איש מקצוע-

עדיף.

tovid

New member
בירור הסכם גירושין

שלום לך טלי,

קשה לפרש את ההסכם מבלי לראות אותו.
לדעתי כדאי לך לגשת ליעוץ משפטי על מנת להבין מה מגיע לך בדיוק.

בברכה,
טובי דנון - מגשר גירושין.

פרשנות הסכם גירושין לגבי פנסיה

טלי שלום רב,

השאלה שאת שואלת קשורה לפרשנות של ההסכם ביניכם. קשה לענות לך רק לפי ציטוטים חלקיים שהבאת. צריך לראות את ההסכם בשלמותו וההמלצה היא שתפני לייעוץ משפטי מקצועי אצל עורך דין.
בכל זאת לפי מה שכתבת, את זכאית למחצית מהכספים שנצברו בקופות בתקופת השיתוף שמתחילה ביום הנישואין ומסתיימת ביום הפרידה. אך נקבע שתקבלי את הכספים שאת זכאית להם במועד הגמילה של הזכויות, כלומר כאשר הגרוש שלך יהא זכאי לפנסיה. לא כתוב (ממה שכתבת) באיזה אופן יתבצע האיזון, האם בתשלום חודשי מתוך תשלום הפנסיה השוטף שהוא מקבל (שזאת הפרשנות ההגיונית) או בדרך אחרת.
בכל מקרה, בהנחה והפרשנות הנכונה של ההסכם היא שמגיע לך חלק מהפנסיה החושית שלו, אקטואר צריך לחשב איזה חלק מהפנסיה החודשית שלו מגיע לך ואז הוא יצטרך להעביר לך כל חודש את חלקך.
כאמור, ההמלצה היא לקבל ייעוץ משפטי מדוייק יותר לאור בחינת ההסכם בכללותו.

למעלה