בירוקרטיה

^hunter^

New member
בירוקרטיה

אז ככה... לפני שנה וחצי קיבלתי זימון לקורס רענון נהיגה.. אתם יודעים. הקורס החובה הזה שבלי לעשות אותו לא מקבלים חידוש רישיון. אבל הבעיה היא שאז הייתי בצבא ולא יכולתי לעשות אותו. אז ביקשתי שידחו לי את זה. כשדיברתי עם משרד התחבורה בטלפון אמרו שאין בעיה ושישלחו לי בספטמבר 05 את הטופס שוב. הבעיה היא שעכשיו כבר עברה שנה וחצי מאז שקיבלתי את הטופס הראשוני וחצי שנה מאז שהם היו אמורים לשלוח לי... אז התחלתי לברר. התקשרתי למי שמעביר את ההדרכות ואמרו שיחזרו אלי ולא חזרו. התקשרתי שוב ואמרו לי להתקשר למשרד הרישוי. משרד הרישוי אמרו שאני צריך ללכת למשרד המחוזי בחולון. במשרד בראשון אמרו לי לשלוח מכתב למישהי. בקיצור - התחילו להעביר אותי ממקום למקום. בקיצור היום הייתי במשרד הרישוי בחולון והם הפנו אותי למכון הארצי לתחבורה ושם בדקו במחשב ואמרו שאני לא צריך לעשות שום קורס איכשהוא פתאום אני לא צריך לעשות שום דבר... מה דעתכם\המלצותיכם...

be_roo

New member
כשיגיע מועד חידוש הרשיון

תראה מה קורה. אם שולחים לך חדש, זבש"ם טעות בירוקרטית לטובתך. אם חודש לפני מועד החידוש לא יגיע כלום, צור קשר ודרוש מהם להזיז את עצמם כדי לברר מה קורה, תעשה את הקורס אם צריך ונגמר העניין.

^hunter^

New member
אוקי

מתי לפני חידוש הרישיון אמור להגיע רישיון חדש בדואר? אם הוא לא מתחדש , האם זה אומר שעליי לעשות את כל המסע המפרך להשגת רישיון מחדש? והכי חשוב, האם מישהו נתקל כאן באותו דבר?

be_roo

New member
בדר"כ חודש וחצי, שניים.

להוציא רשיון חדש תצטרך רק אם תזניח את העניין ולא תדאג לחדשו תוך שנה.

נבנבוני

New member
לוקח טרמפ

על השאלה אחרי כמה זמן יש לנהג קורס ריענון? ומה זה הקורס הזה בעצם? מה עושים שם?

be_roo

New member
בדר"כ אחרי כ-3 שנים

אבל חידוש הרשיון הוא רק אחרי 5, אז זה נותן להם טווח של שנתיים למצוא זמן לזמן אותך. 2-3 מפגשים של כמה שעות של חומר תיאורטי שכולם אמורים להכיר והספיקו לשכוח. אין מבחן בסוף, רק חובת נוכחות.

wil

New member
טווח של 4-9 שנים

חידוש רשיון אחרי שנתיים. החידוש הבא הוא אחרי 5, כלומר 7 שנים אחרי הטסט. (או אולי 12 שנים אחרי הטסט אם כבר מוציאים רשיונות ל10 שנים) ואגב הזימון לקורס ריענון יופעל רק אם הנהג (1) עבר 3 שנים וותק, וגם (2) עבר גיל 21, וגם (3) לא עשה כבר במקרה קורס נקודות.

למעלה