ביקרות על סרט enough

dutchman

New member
ביקרות על סרט enough

(הסרט עוסק באישה מוכה לומדת קרב מגע בשביל להגן על עצמה מבעלה ובסוף גם מנצחת אותו באופן מרשים) מספר נקודות שהייתי מעוניין שתביעו את דעתכם בקשר אליהן: בסרט מראים את שיטת האימון של jenifr lopaz בקרב מגע, לי היא נראית לא ראילסטית לחלוטין, מה דעתכם בעניין? האם לדעתכם אפשר ללמדו בפרק זמן כה קצר את כל התורה (חודש)? האם לדעתכם דבר כזה אפשרי שאישה תוכל לגבור על גבר חזק עם ידע של רק חודש בנושא? האם המשחק בסצינה של קרב המגע משכנע? ובקיצור איך לדעתכם הסרט מנקודת המבט של קרב המגע?

dutchman

New member
לא יודע הייתי בטוח שיצא בארץ

אני גר בהולנד יוצא עוד 4 ימים והורדתי מהרשת

תלוי כמה תקציב יש לסרט

אם היה לסרט תקציב בלתי מוגבל, אז אני מניח שהיה לוקח כמה שנים טובות בכדי להגיע לרמה נאותה של הגנה עצמית...

TRIPLEfnH

New member
דעתי

ראיתי את הסרט לא מזמן ב DVD. דבר ראשון, למרות שבכתבה שקראתי על הסרט, וכן בתכנית שראיתי עליו בערוץ E דובר על ה"קרב מגע", בסרט עצמו לא מצוין שהטכניקה שהיא לומדת היא "קרב מגע". לגביי השאלות שלך. לא, לא ניתן ללמוד שום טכניקה של אומנות לחימה בחודש, בואדי שלא אם אין לך שום רקע כללי בנושא. לא, אדם חלש (לצורך העניין אשה) לא יוכל לגבור על אדם חזק ממנו בהרבה (גבר במקרה שלנו) ללא טכניקה שנלמדה זמן רב (הרבה יותר מחודש). לא, המשחק לא משכנע, כמו בכל סרט אחר, אפילו בסרטים של ואן דאם וסטיבן סיגל (האחד מומחה לקארטה והשני מומחה לג´יו גיטסו) המשחק אינו דומה למציאות, וזאת בכדי להפוך את הסצינות למרשימות ומעניינות יותר. למעשה, הסרט היחיד שאני זוכר שסצינת המכות בו הייתה ריאלסטית הייתה נשק קטלני (לא זוכר איזה מספר) שמל גיבסון ניצח את יריבו בזכות תרגיל המשולש (TRIANGLE), והסיבה לכך הייתה שהכריאוגרף לסצינה היה רוילר גרייסי ממשפחת גרייסי האגדית.

amir_aikido

New member
פרט קטן

סטיבן סיגל הוא מומחה לאייקידו ולא לג´ו-ג´יטסו, וכוריאוגרפיה לסרטים תמיד שונה מהמציאות בכוונה - הסרט צריך להראות טוב ! אמיר

master_tal

New member
זה קרב מגע חלקי

לגבי השיטה שמוצגת בסרט אז כך: 1. שיטת האימון נראת כמו אימון באיגרוף וממש לא קרב מגע. 2. הדבר היחיד בעצם שקשור לקרב מגע הינו השיחרור מחניקה שהיא מבצעת אם כי גם כאן יש טעות כיוון שהיא נחנקה במצב של חניקת צואר צמודה לקיר והיא ביצעה שיחרור נגד חניקת צואר בדחיפה. במציאות יהיה קשה מאד לבצע השיחרור כפי שהיא ביצעה. 3. כדי ללמד שחרור נגד חניקה באופן בסיסי לא צריך יותר מרבע שעה (וכמובן שעות על שעות של תרגול כדי שיהפוך לאינסטינקט).

NetGangsta

New member
אני לא צריך לעסוק..

באומנות לחימה או קולנוע (למרות שנאי עושה את שניהם) כדי להגיד לך את זה - זה הוליווד!!! אם החיים היו הוליווד אז היית יכול לרוץ על התקרה, לקפוץ מגג לגג, להילחם בעשרה אנשים כשכל אחד נלחם איתך בנפרד והשאר מקפצים בצד ומחכים לתורם וכשהיית יוצא למבצע צבאי של כמה חודשים היו מפסיקים לצמוח לך השיערות על הפנים. אבל ההבדל בין החיים להוליווד הוא גדול. הייתי מת שהחיים שלי היו הוליווד, אבל כניראה שבשביל להילחם במהירות של מורפיוס וניו בלי הילוך מהיר, אצטרך להתאמן לפחות עשר שנים.

למעלה