ביקוש להנדסה?

yoavben25

New member
ביקוש להנדסה?

אהלן ולילה טוב

יש למישהוא מושג מה מצב הביקוש להנדסת חשמל/ מכונות/ מערכות מידע/תעשייה וניהול?

הבנתי שהמצב לא טוב כל כך כמו שהיה בחשמל, מישהוא מוכן להסביר בבקשה?
ומה בדיוק תפקידו של מהנדס החשמל?

YuvalGivon

New member
הנדסה

שלום לך.ברור שיש עבודה בכל המקצועות שציינת.אתה יכול לראות זאת באתרי דרושים.חשמל-מכונות-מערכות מידע-תעשיה וניהול הם מקצועות שונים וגם יכולים להמצא בתחומים שונים במשק. לכן אם משהו מעניין אותך אתה יכול ללכת עליו ולמצוא עבודה.לגבי הנדסת חשמל : בדרך חשמל ואלקטורניקה הולך ביחד וזה כולל כל תחומי הפיתוח והיצור של מוצרים אלקטרונים. התמחות בחשמל היא בזרם גבוה שזה למשל חברת חשמל , מתקני ייצור חשמל , או מוצרים עם זרם גבוה. בתפקידי הנדסה כאלו יש תפקידי פיתוח , תפקידים הקשורים ליצור , בקרת איכות , ועוד הרבה. זה תחום רחב.

מאיפה שמעת שאין ביקוש לתפקידי הנדסה?

לא יודעת מי אמר לך שאין ביקוש לתפקידי הנדסה. אני חיה את השוק וממשלא מרגישה שינוי כזה.

תחום הנדסת החשמל מכיל הרבה תת-תחומים: הספק, אלקטרוניקה, אלקטרואופטיקה, בקרה, עיבוד אותות ותקשורת נתונים. התחשוב כמה דברים בעשייה שלנו קשורים לחשמל: מהדלקת אור, דרך המחשב והמיקרוגל ועד נהיגה ברכב. בפיתוח של כל אלה מעורב מהנדס חשמל, שיכול לעסוק בייצור, פיתוח, תכנון, או ניהול צוותים.

yoavben25

New member
אמרתי שירד, לא אמרתי שאין

השאלה היא עד כמה המצב ירד בהנדסת חשמל ומכונות?

yoavben25

New member
האמת שאני חייל משוחרר בן 23, ואין לי מושג לאיזה כיוון לפנות

מאוד אוהב הייטק, טכנולוגיה, אלקטרוניקה ומכונות

צא לחקור

סליחה אם נשמע היה שתקפתי. ואני מחזקת את דברי, אני לא מרגישה ירידה.
אני לא יודעת באמת להגיד באיזה תחום יש יותר ביקוש, כי זה עניין של דקויות, אבל יש מספיק עבודה בכל התחומים האלה כדי שתבחר את מה שמעניין אותך יותר.
אתה צריך לחשוב גם על אופי החברות בהן תעבוד כדי לכוון נכון את הבחירה שלך. האם אתה נמשך לחברות תעשייתיות, חברות בינלאומיות, סטארט-אפים וכדומה. יש משהו, למשל, בהנדסת תוכנה (או מדעי המחשב) שמכוון אותך לתעשייה יותר צעירה וקלילה.
אני מציעה לך לנבור קצת ברשת ולחפש הסבר לכל תחום. יש הרבה אתרים שנותנים פירוט ממצה על אפשרויות הלימוד והתעסוקה. כנס לתוכניות הלימוד באוניברסיטאות עצמן ותראה איזה מהסילבוסים יותר מושך אותך. בשלב הבא, אתה יכול להיכנס לאתרי הדרושים ולראות איזה חברות מחפשות מהנדס מכל תחום, לקרוא קצת על החברות עצמן ולראות מה הנטייה שלך. אחרי שתעשה את כל העבודה הזו (וזה לא מעט), אשמח אם תחזור הנה ותשתף אותנו. גם אם יישארו לך התלבטויות, אני מניחה שהן יהיו הרבה יותר ממוקדות.
לפחות לא ישעמם לך בימים הקרובים;)

yoavben25

New member
עדיפות למה| תואר ראשון כללי או הנדסה ספציפית?

עדיף ללמוד הנדסה ספציפית או תואר ראשון כללי בתחום שאוהב ולאיזה עבודות אפשר להתקבל עם תואר ראשון כללי? אם אפשר דוגמאות לעבודות בבקשה יעזור לי מאוד, באיזה תפקיד ובאיזה תחום?
&nbsp
ובלי קשר לזה, את חושבת שחובה היום תואר ראשון כדי להצליח ולהתקבל לעבודות שאפשר להתקדם בהם?

לא קל לבחור

עכשיו בלבלת אותי לגמרי...
היה נשמע שאתה ממוקד בתחומי ההנדסה ורק מתלבט ביניהם.
מה זה תואר ראשון כללי? BA כללי? או הנדסה שהיא יותר כללית? ולשאול למה להתקבל עם תואר ראשון כללי זו שאלה שאין לי דרך לענות עליה. היא רחבה מדי.
והאם חובה תואר ראשון? מאוד תלוי לאיזה תפקיד ומה הרקע שלך. יש לך איזשהו ניסיון רלוונטי מהצבא? אם הכיוון עדין נשאר מחשבים או הנדסה, תואר הוא אכן דבר הכרחי. יש כמובן תחומים מחוץ להיי-טק בהם לא נדרש תואר. בעולם ההיי-טק אחד התחומים היחידים הוא תחום הסיסטם-IT.

yoavben25

New member
מהם המשרות לתואר ראשון כללי כמו מנהל עסקים או מדעי המדינה?

לא ממליצה ללמוד ניהול לתואר ראשון

באופן כללי, אני לא חושבת שזה נכון ללמוד מינהל עסקים לתואר ראשון. תואר ראשון מטרתו או לרכוש מקצוע, או לרכוש ידע כללי או להכניס אותך לתוך עולם תוכן מסוים. ניהול צריך ללמוד אדם בוגר יותר, עם ניסיון מקצועי רלוונטי, שנמצא במסלול מכוון ניהול. גם אם אתה יודע שאתה רוצה להיות מנהל בעתיד, נכון יותר יהיה לצבור קודם ניסיון ורק אחר כך ללמוד ניהול כתואר שני. כך תוכל ליישם את הלימודים שלך אונליין, יהיה לך על מה לבסס את העבודות שתצטרך להכין ותוכל ללמוד על עצמך.
בקיצור, תואר ראשון בניהול לא באמת יוסיף לך ניסיון או ערך בחיפוש העבודה שלך. איזה עבודות אפשר למצוא עם תואר ראשון בניהול? זה תלוי בך, ולא בתואר.
תואר במדעי המדינה הוא יותר ממוקד. הוא מכוון אותך לתפקידים מגוונים במגזר הציבורי, בגופים ממשלתיים, במשרדי ממשלה, בארגונים בינ"ל העוסקים בהיבטים חברתיים-אקטואליים, בעמותות חברתיות וכדומה.
נשמע אבל, יואב, שאתה חושב על השורה התחתונה ולא עוצר לשאול את עצמך מה אתה אוהב ומה מעניין אותך. עזוב רגע את הלימודים - מה אתה רוצה לעשות? גם אם אין לך תשובה חד משמעית, תנסה להגדיר איזה עולמות תוכן מעניינים אותך ומה חשוב לך שיהיה בעבודה שלך.
אשמח להמשיך לעזור,
דפנה

bennyhemo

New member
מה התפקידים שבהם אפשר לעבוד עם תואר ראשון כללי ובמה כדאי..

לעשות תואר?

קשה לענות

בני, זו שאלה נורא כללית ואני לא באמת יכולה לענות עליה.
מה זה תואר ראשון כללי? מה מעניין אותך?
יש אנשים שעושים תפקידים מרתקים גם בלי תואר בכלל, ויש אנשים שעם תואר שני לא מצליחים למצוא עבודה. זה ממש פרוץ. בוא תנסה למקד

bennyhemo

New member
תואר ראשון בהנדסה גם נחשב?

כתנאי קבלה לעבודה במידה ואני בוגר הנדסת כלשהיא במכללה או אוניברסיטה ואני לא עובד במקצוע, התואר בהנדסה יכול לעזור כמו תואר ראשון לעבוד בעבודה כללית ללא זהות מקצועית?

mosheyd

New member
ביקוש להנדסה.

יואב שלום. הרושם שלי הוא שאתה קצת מתפזר בשאלות ובכיוון שלך. דפנה ענתה לך בפירוט וחוכמה רבה כי אפילו בתחום הנדסת חשמל לבד יש כמה וכמה תת-תחומים שונים.
הביקוש להנדסה תמיד יהיה קיים. בייחוד במקצועות ההנדסה הטהורים. באומרי זאת אני מחריג את הנדסת התעשייה והניהול, שאותה תיאר בפני כ"נייר טואלט" מתוחכם קרוב אליי שהוא מנהל מפעל ומהנדס.
ביקוש להנדסת חשמל, אתה שואל? בעולם של התחממות גלובאלית, שרק לאחרונה מספרים לנו שהבעייה חריפה יותר ממה שחשבנו, בעולם כזה נושא האנרגייה הופך להיות לא פחות מקריטי. במילים אחרות, מקצוע מהנדס החשמל הופך להיות נדרש יותר ויותר עם הזמן.
דבר נוסף, בשונה מהנדסת מחשבים ו/או תוכנה, מקצוע הנדסת החשמל באופיו הוא כזה שמקשה על "מיקור חוץ". דהיינו, קשה למנהל מפעל היושב בלונדון להוציא עבודה למהנדס היושב בהודו או סין, למשל. דבר זה הופך את מקצוע הנדסת החשמל ל"קשיח" מאוד ברמת הביקוש שלו.

למעלה