ביקור פתע בסרגוס

lady_anne

New member
ביקור פתע בסרגוס

כשהרעב החל להציק, בסביבות 8 בערב, היינו בקניון גבעתיים. שקלנו להתפשר על פיצה אבל פתאום התעורר חשק לקבבונים של דיטה. חתכנו לכיוון מרכז ת"א ובדרך, תוך כדי נסיעה, נשקלו אופציות נוספות כגון פסטיס, צ'ימיצ'נגה ועוד. סופו של דבר שנחתנו בסרגוס החדשה, שכפי שאומרת השמועה הוקמה על ידי פליטי (או ניצולי) הקופי בר והבראסרי. בשעה תשע וחצי בערב המקום היה הומה אדם, ומכיוון שלא הזמנו מקומות נאלצנו לבחור בין המתנה ליד הבר (עניין של רבע שעה שנמתח ללמעלה מעשרים דקות וסופו מי ישורנו) ושולחן. בגלל העניין עם האופציה הראשונה בחרנו לבסוף בשנייה. האיש שמחותן לי החליט לבחור במסלול הבשרים ואני התמקדתי בים ובתוצרתו. המנות הראשונות שנדגמו הן:
פאטה כבד וצ'טני - טעים מאוד מאוד, חלק, נימוח וניחוחי, מוגש עם משולשי טוסט ומוצלח להפליא.
טרטר טונה, אבוקדו ווסאבי על זילוף רוטב חזרת לבנה - נתחי הטונה הטריים התמזגו יפה עם האבוקדו והטעמים העדינים השתלבו זה בזה, והווסאבי והחזרת תרמו חריפות עדינה. המינוס היחיד במנה הזו הוא שבתפריט לא מוזכרת העובדה שהיא כוללת כוסברה, דבר שקצת פגם בהנאה (אני די מתעבת את הירק הזה). למנות עיקריות הוזמנו:
צלע חזיר במרינדה של סיידר ובייקון - מנה מעולה, נקודה. הבשר היה רך ונימוח, שחמחם מבחוץ וורדרד מבפנים, כמו שצריך, והמרינדה ריככה והעשירה אותו. כל הסימפוניה הדי-גדולה והמאוד מספקת הזו לוותה בפירה חלק וטעים לתפארת, שקושט בענף טימין.
קלאם צ'אודר - בקערה גדולה הוגשה וורסיה לא שגרתית של המרק הזה, בדגש על טעם הבייקון ומינוס תפוחי האדמה. מתוכו בצבצו קונכיות ובהן מולים בכמות יפה ומכובדת, ואת הכוסברה שהונחה למעלה לקישוט הצלחתי לשלוף בלי יותר מדי בעיות. טעים מאוד, אם כי הגרסה המקורית חביבה עליי יותר. על הקינוחים דילגנו מפאת עייפות החומר, והסתפקנו באספרסו קצר. החשבון: 353 ש"ח, כולל משקאות (גיניס חצי, קיר רויאל, 2 כוסות יין אדום וסנגריה קרה שווה על אמת).
ח"ח ללחם הטעים שהוגש כפתיח לצד צלוחית שמן זית מתובל באורגנו וצלוחית נוספת ובה זיתים.
ח"ח נוסף לקנקן המים שהוגש בלי שהוציאו לנו את הנשמה.
השירות קשוב ואדיב (כולל מפיות לחות בסוף הארוחה), ונראה שמישהו טרח ליידע את המלצרים במרכיבי המנות כדי שלא יצאו דבילים.
עיצוב נאה וחמים כמיטב סגנון האר-דקו, ועל אף שהמקום גדול הוא לא מרגיש קר.
אין הפרדה בין מעשנים ללא מעשנים, ועל המעשנים שמעדיפים להצחין את סביבתם עם סיגרים כבר דיברו פה.
האקוסטיקה די מחרידה, ועל רקע המוזיקה נוצר בליל קולני למדי. לסיכום: שווה מאוד מאוד. חלופה טעימה, מוצלחת ו-value for money כשמתחשק לגוון בין הקופי בר לבראסרי. בשולחן שלידנו אכלו המבורגר שנראה מעורר תיאבון והוא יידגם בעתיד, כמו גם המנות האחרונות (לי קסם קראמבל תפוחים חם ברוטב שקדים ואלוהים יודע מה עוד, אבל יש גם מנות על בסיס שוקולד). מומלץ להזמין מקומות ומי שמסתבך עם חנייה מוטב לו שיבוא במונית. ובנימה אופטימית זו...

ההמבורגר שלהם הוא הברקה אמיתית

אחד הטובים מסוגו בעיר כולה. בשיא הרצינות. יופי של מקום!

Lear22

New member
במידה ומישהו

יכול להשיג את התפריט המלא, צילומים של המקום או כל משהו אני אודה מאוד בדקתי ואין למקום אתר ברסט, ויש לי רצון עז לראות מה פתחו החברים האלה. ויש כאן כאלה שיודעים אפילו למה :)

ננה f

New member
את זה בוודאי כבר ראית

אח... אני לא מאמינה שאני נותנת קישור משם
. קטעים. סיור וירטואלי כבר יש ברסט כאן. אתר עדיין אין להם. בדוק.

anatc

New member
עשית לי תיאבון על הבוקר...

ביקורת מקסימה ומעוררת לפעולה. באיזו שעה הם פותחים?

Forum User

New member
נשמע שווה ביותר + שאלה שאלתית

כמזמינים מנה מהתפריט והיא מגיעה בטעם שלא הוזכר בתיאורה בתפריט, כמו הכוסברה בטרטר שלך (או תועפות הבצל באטריות הזכוכית של זוזברה, לדוגמא ממקום אחר) - מה "נכון" לעשות? כוסברה זה כזה ירק שנוי במחלוקת, שבד"כ המלצרים "מזהירים" מפניו, אבל יש הרבה מרכיבים אחרים שעשויים לפגום קשות בהנאה ממנה. אז מה? להחזיר? להעיר? לסבול בשקט ולדווח בפורום? מוזר שבתקופה בה התפריטים כ"כ עמוסים באינפו מושמטים מתיאורי המנות פרטים כ"כ בסיסיים וחשובים, לא?

ננה f

New member
מה מוזר לך?

בסיסי וחשוב- לא מוכר. פלצני,מקורי,ייחודי -מוכר. אז כל המרכיבים הנוצצים האטרקטיביים מופיעים וכל האחרים, גם כאלה ששנויים במחלוקת לא. הם לא מוכרים. ההיפך, הם מרחיקים קליינטים פוטנציאליים, שלא אוהבים את המוצרים הללו. ראית פעם מסעדה שתתהדר ברוטב כוסברה? אם זה אי פעם יכנס לתפריט זה יהיה רק ככה: קולי כוסברה למשל.. או קונקסה גויאבות... אהה וענת- בחלק מהאתרים רשום 1000-0100 בחלק רק מ-1200... תבחרי למי להאמין, או תתקשרי, והעיסקיות מופיעות משום מה מ-1000 עד 1700. לא נראה לי מהימן עיסקית 1000.

anatc

New member
רציתי ללכת עכשיו לתקוע איזו צלע ../images/Emo3.gif

Forum User

New member
אני אומר לך מה מוזר לי

מסעדה אמורה להגיש אוכל טעים, שאנשים יאהבו לאכול. מנה לא מוצלחת סופה לעוף מהתפריט, מתישהוא בטווח הקרוב או הרחוק. אם אנשים לא אוהבים כוסברה (אני דווקא מאוד אוהבת) אז שלא יתבלו בה את האוכל. מה הקטע? מצד שני, אם למנה מסויימת יש טעם מאוד בולט של תבלין או מרכיב - מן הראוי לציין זאת. בניגוד לפרסומות שתפקידן לקדם מכירות, לתפריט במסעדה יש גם תפקיד אינפורמטיבי, ואם הוא נכשל בו, זה גם כישלון של המסעדה.

ננה f

New member
בתיאוריה, בכל מקום נורמלי בעולם,

בכל עולם תקין של התנהלות א-טרנדית א-מגוייסת א-מחפפת זה היה כל כך נכון. כל מילה שלך זהב. רק שיש לנו עסק פה עם שוק מוזר. מה לעשות. בכל מקום בעולם מסעדה שנותנת מנות טרדיציונליות, בהקפדה יתרה, והתפריט שלה כמעט ולא מתעדכן,תמיד תדעי מה תקבלי שם בדיוק ומנה חדשה שמוספת זוכה לפירסום רבתי בעיתונות, מסעדה כזו זוכה פה אצלנו להערות מזלזלות בסגנון: משעממת, לא מתחדשת. ולראייה אפילו פה, ובפורומי האוכל השונים, ע"ע ההערות האחרונות על הק.ב. ועוד יותר על מול ים. מה יצא? שיש לנו שוק מוזר, שרץ על טרנדים ממצה את עצמו תוך שניה.אף מסעדן שיש מעט שכל בקודקודו לא יכניס לתפריט "מגרשי קהל שדים ורוחות" כמו המוצרים שציינת וישנם בוודאי עוד כמה. וזה בכלל לא רעיון רע, לחזור על השרשור האלמותי ההוא, ולבדוק כיום, אחרי שנה ומשהו מאז השרשור הקודם פה, מהם המוצרים שממש מבריחים קהל, שלעולם ועד לא יצויינו בפרסומי המנות. שאנשים לא יאכלו וטעמים שנויים במחלוקת.

ננה f

New member
המשך...

המטרה של הבדיקההיא לראות אם מישהו מהשפים הכל כך תיקשורתיים שלנו בכלל מצליח גם להשפיע. אילו מוצרים שהיו לא מקובלים, שנאמר עליהם "איכסה" את זה אני לא אוכל, שלא העיזו להזכירם בתפריט, נכנסים היום . ברור שזה מושפע מטרנדים עולמיים, כמו הריג'לה אם רוצים להגזים, אבל את המסעדות מפרנסים בעיקר אנשים רגילים, עם טעם רגיל.

lady_anne

New member
שוב את צודקת, מן הסתם ../images/Emo13.gif

ועובדה שאני זוכרת לטובה ארוחה מלפני כמה שנים באורי בורי בעכו לא רק בגלל הטעמים אלא גם בגלל שנשאלנו אם יש רכיב מזון כלשהו שלא ערב לחיכנו, כדי שלא יגיעו מנות שכוללות אותו. בסרגוס הייתה בתפריט מנה כלשהי שלידה נכתב במפורש שהיא כוללת כוסברה, ולכן אפשר לצפות שעובדה זו תצוין גם בשאר המנות. מצד שני אולי "טרטר טונה אדומה באבוקדו, ווסאבי וכוסברה על רוטב חזרת" כבר מוגזם להם מדי, ונשמע כמו משהו מבית היוצר המופרך של אייל שני. לענ"ד אי אפשר להטיל את כל האחריות על המסעדה כי סועד אחד לא אוהב כוסברה, השני אלרגי לבננות והשלישי מקבל פריחה משרימפס, ואז אנה אנו באים. לכן מן הראוי שמי שיש לו רגישות כלשהי יציין זאת בפני המלצר, ואז מחובתה של המסעדה לדאוג לכל היתר.

Forum User

New member
היה שקוף שאיל שני יתגנב לפה

אני דווקא אוהבת את התיאורים הפלאסטיים שלו. לדעתי זה מעצים את החווייה. גם אני זוכרת את הקטע הזה מאורי בורי, וזה מקובל מאוד בארוחת טעימות, שבה השף בוחר את המנות ולא הסועד (זוכרת את השאלה הזו מארוחות טעימות סביב העולם ופה - גם מכרמלה בנחלה). אגב, וואסבי וחזרת זה היינו הך או אותו הדבר?

lady_anne

New member
"אני אדם פשוט, סוניה"

ובשבילי חזרת זה לבן ווסאבי זה ירוק. שניהם חריפים ולא התעמקתי ברכיבים
ותיאורים פלסטיים הם כנראה עניין של טעם והעדפה. יש מי שאוהבים ויש מי שיגידו "באמאש'ך תפסיק לזבל ותן לטעום. אם יתחשק לי לדעת מה יש בפנים עד לרמת האטום אני כבר אשאל".

maybesure

New member
יש דרך לפתרון

אני סיגלתי לי דרך אולי קצת אסרטיבית: מאחר ואני רגישה מאוד לשמן וחומץ, וכמובן חרדל או מיונז שמכילים את שניהם אז בעת הזמנת המנה (כל מנה, ובעיקר סלטים) אני מוודאת עם המלצר/ית שהמנה לא תכלול שמן/חומץ/מיונז או כל רוטב אחר. אם הרוטב לא ברור לי אני מזמינה אותו בנפרד. מעולם לא נתקלתי בסירוב לבקשה הזו, בכל מקום שסעדתי קיבלו את השריטה הזו שלי בהבנה. ישנן מנות שמוכנות מראש (כמו מנות במשרה) עם המרכיבים הנ"ל, ואם אין אפשרות להפריד-אני פשוט נמנעת מלהזמין ובוחרת מנה אחרת. ובקיצור: לא מצפה ששום מלצר יזהיר אותי-אני זו שמזהירה אותם
בתאבון

meravbr

New member
../images/Emo45.gif נשמע טוב מאד../images/Emo70.gif

לגבי הכוסברה במנה - אם את ממש לא מסוגלת לסבול מרכיב מסוים שלא דווח לך עליו במנה כדאי להחזיר, לא?

meravbr

New member
אה,

ולגבי תדרוך המלצרים במרכיבי המנות - די צפוי מיוצאי הקופי בר והבראסרי שלמדו משהו.... לא?

למעלה