ביקור החמה....

גואיגול

New member
ביקור החמה....

לפתוח את הארון והמקרר ולקחת אוכל שנקנה במיוחד בשבילך, אחרי שהרצת את בעלי לסופר פעמיים- ונאמר לךשנקנה ואיפה נמצא- לא נעים לך....
אבל לשאול מתי יצאתי, לאן הלכתי ועם מי, מה עשיתי שם, מה אכלתי ולמה לא השארתי פתק- זה לגיטימי....
מה אני מפספסת??

ליבו17

New member
נשמע מבאס ומרגיז

איך התקשורת שלך איתה בד"כ?
יש מצב לדבר איתה על מה שהיה?

(ולא יודעת אם זה משנה לך, אבל למיקרה שכן הצורה הנכונה זה "חמות" ולא "חמה" אבל זה בטח לא מה שמעניין אותך כרגע...)

בעלך צריך לדבר איתה

זאת אימא שלו, לא שלך.
בכל מקרה, בתור מישהי שאין לה הרבה עזרה מהורים, יש לדעת לברך גם על מה שיש...

גואיגול

New member
בעולם מושלם ;)

לצערי אין הבנה בכללמצידו לגבי העניין, זה רק לעוד כמה ימים ונקווה שלא יקרה שוב לזמן ארוך.
עזרה בכל מקרה אין ואני גם לא מצפה.... ואין לי בכלל טענה בעיניין הזה.
מתי ניפגשות?

מתנצלת מראש אבל אני לא יכולה להתאפק

אומרים חמות.
חם - חמות, כמו אח - אחות,
ובהתאם חמים - חמָיות, כמו אחים -אחיות.

חמה זו השמש

עכשיו תלמדי את הקטן שלי להגיד ״ישן״

כי ה״יושן״ הזה שלו (בעצם הוא אומר ״אושן״ אבל המקור ברור) פשוט מטריף אותי...

עד שנפטרנו מזה אצל הגדול...

בן כמה הוא?

אני דווקא נורא אוהבת לשמוע את הטעויות של הקטנים, זה כל כך מתוק.
הרי אם הוא שומע אתכם אומרים נכון, זה יעבור לו...

בן שנתיים

והשיבושים שלו אכן מתוקים. בטירוף.
אבל היושן הזה לא מתוק בכלל. במיוחד שאני זוכרת שאצל הגדול זה נדבק חזק ועד גיל 5 לא עזב אותנו. זו עילגות שמטריפה אותי, כמו חמה אצלך...

אוי, אותי מטריפים הרבה שיבושים,

חמה זה רק קצה הקרחון. עברית זה המקצוע שלי, אני מודעת לכל טעות שנאמרת ונכתבת סביבי, ותאמיני לי שאנשים טועים כלללללללל הזמן. על כל טעות שזוכה להערה ממני יש עוד עשר שאני מתאפקת לגביהן כדי לא לצאת טרחנית.

מה שנתקע אצל הגדול לאו דווקא ייתקע אצל הקטן. הוא בטח ישגע אותך עם טעות אחרת

ואת יודעת, כמו בכל התנהגות לא רצויה עם ילדים (טוב,
רוב), ככל שהוא ירגיש שזה יותר משגע אותך ככה זה יידבק לו יותר חזק.
את מתקנת אותו?

nushkie

New member
את יודעת שיש בלשנים שטוענים ששיבושי הלשון של

ילידים אינם בגדר "טעות". זו תיאוריה מעניינת כיוון ששפה איננה דבר קפוא, אלא דינמי ומשתנה, והשינויים מגיעים מ"למטה". אם הרבה ילידים חוזרים על אותה "טעות" לאורך זמן היא לבסוף תתקבע ותחשב לשפה "תיקנית". יש בלשן, שאינני זוכרת את שמו,שמסביר, למשל, שהנטייה של כל כך הרבה דוברי עברית לבלבל בין זכר ונקבה בספירה היא הגיונית לאור העובדה שברוב השפות אין הבחנה כזאת, ואפילו בעברית מקורה של ההבחנה היא זהירות מפני "עין הרע" שגרמה, בזמן הקדום, למניין חיילים זכרים בלשון נקבה. אותו בלשן טוען שסביר שבעתיד ההבחנה הזאת תעלם וגם שלא כדאי לתקן ילדים מכיוון שהם הדוברים הכי אינטואטיביים של השפה.
אז זו עוד דרף להסתכל על "טעויות". סתם חומר למחשבה.

גלעד צוקרמן

כן, אני מכירה את הגישה הזאת. לא מתחברת אליה כל כך. לא במלואה בכל אופן

(אני אוהבת את הניק שלך
רמז: החתימה שלי)

ליבו17

New member
אבל לרעיון הזה אולי כן תתחברי

לא העניין שזאת טעות טבעית שהולכת להתקבע בשפה אלא העניין שזה חלק מתהליך הרכישה וזה ישתנה עם הזמן.
בדיוק כמו כל "טעות" אחרת בהגייה או הטיה אצל קטנים.
דוגמא: יוצאי דופן למיניהן ביחיד רבים... הבת שלי אמרה "גרבה" (עם ב' דגושה) במקום גרב... זה חולף כי הם לא שומעים את זה סביבם. אין צורך ללמד או לתקן.
אם כולם סביבו אומרים "ישן" אז גם ה"יושן" יעלם מעצמו.

אני סוג של בלשנית....

נינושה2

New member
לנו זה לקח עד גיל 6

רק לאחרונה, בגיל 6.5, הוא התחיל להקפיד להגיד "ישן", למרות שאנחנו בהחלט אף פעם לא אומרים יושן.
ולגבי החמות והחמיות, גם אני הייתי מודעת לכך (על משקל אחות, אחיות), אבל אני כל כך רגילה שכולם טועים שאני אפילו לא מתייחסת.

למעלה