החורזת הקטנה
New member
ביקור בעמק חפר
שימו
זוהי הודעה שלא קשורה לירידים / דוכנים, אתם רשאים לא לקרוא אותה. היא מוגשת כשירות למשתתפי הפורום. יקב אמפורה ממוקם בכרם מהר"ל ואני ובעלי חברים במועדון הלקוחות שלו. לפני שבוע היקב ערך השקת יינות חדשים והוזמנו כחברי מועדון הלקוחות להשקה. בדרך כלל יש ליקב הזה יינות מצויינים (שימו
, אין לו כשרות), הפעם לא אהבנו את היינות החדשים. מאחר והתאכזבנו, גמלה בנו ההחלטה לא לבזבז את היום ואת ההזדמנות והחלטנו לשים פנינו לכיוון עמק חפר, למרכז המבקרים של יקבי רקאנטי הממוקם באזור התעשייה של עמק חפר. גם ביקב זה אנחנו חברים במועדון הלקוחות. יקבי רקאנטי הם כשרים. אנחנו הגענו בשעה 13:00 (שכחתי לציין שזה היה יום שישי) והם רצו לסגור, אבל בכל זאת נתנו לנו להיכנס, רק ביקשו שנעשה את זה קצר. מאחר ואנחנו לקוחות קבועים של היקב וקונים שם לעיתים די קרובות, רצינו רק לטעום את היינות החדשים ולכן לא התעכבנו יתר על המידה, אבל בכל זאת היינו שם 30 דקות. מניסיון העבר יש להקדיש למקום לפחות כשעה, יש להם המון סוגים והם נותנים טעימות מהכל. אם אתם יוצאים קצת שיכורים או מטושטשים מכל הטעימות, מה שקרה לי יותר מפעם אחת, אז פשוט תבקשו קפה.הם נותנים מים במהלך הטעימות ואם מבקשים אז הם עושים קפה, את העוגיות תביאו מהבית. ליקבי רקאנטי יש יינות מצויינים, רובם לא מגיעים למרכולים ואלא אם כן יש חנות יינות קרובה אליכם, כדאי ורצוי לעשות את הטיול אליהם. להלן הקישורית http://www.recanati-winery.com/mainFr.asp?pid=4 אני תמיד קופצת ליקב לפני שאני נוסעת לחו"ל וצריכה להביא משהו מישראל. יין הפטיט סירה - זינפנדל שלהם מדהים במיוחד. אחרי שיצאנו מהיקב, שמנו פעמנו ל"עוגות של שושנה" שבכפר הרא"ה. ב"עוגות של שושנה ניתן להצטייד בעוגות ודברי מאפה. השירות שם הוא יוצא מן הכלל מדהים. לא רואים בארץ שירות כזה. פשוט תענוג לקנות שם. העוגות והעוגיות מדהימות. אם רוצים אפשר לשתות כוס קפה ולטעום מהעוגות לפני שקונים בקפה הסמוך "הקוראת בקפה". שימו לב, המושב דתי והמקום כשר ולכן סגור בשבת וסוגרים מוקדם ביום שישי. כדאי להזמין מראש אם יודעים מה רוצים. טלפון: 04-6365233. איך מגיעים? ביציאה מאזור התעשייה (איפה שהיקב) פונים בכביש 4 דרומה ובצומת הבאה - צומת כפר הרא"ה שמאלה ואז ימינה לתוך כפר רא"ה. אחרי שנכנסים לכפר הרא"ה פונים שמאלה ונוסעים בעקבות השילוט "הקוראת בקפה" או "העוגות של שושנה". ואם אתם כבר באזור אז תנו קפיצה ל"משק יעקבס" שממוקם גם כן בכפר הרא"ה. פשוט סעו בעקבות השלטים. אני מאובחנת באי סבילות ללקטוז ולכן אסור לי לאכול מוצרים העשויים מחלב פרה. משק יעקבס עושה גבינות מדהימות אמנם חלקם מחלב פרה אבל רובם מחלב צאן - כבשים ו/או עיזים. המבחר שם גדול ואפשר לטעום לפני שקונים. המחירים יותר זולים מהסופר והמבחר גדול יותר. שוב בגלל שהם כשרים המקום נסגר מוקדם ביום שישי ולא פתוח בשבת. יום שישי אחד, תוך בערך שעה (לא כולל נסיעה הלוך וחזור מהבית) הצטיידנו ביין, גבינות ועוגות משובחים ביותר. בהחלט מומלץ. אגב אם אתם בקטע של פיקניק אז יש בכפר הרא"ה גם מאפיית לחמים "אגדת לחם", אני לא מכירה אבל שמעתי שהם עושים לחמים מיוחדים.
שימו