ביקור בית.

מאקי

New member
ביקור בית.

היום התקשר הביתה מישהו שהציג עצמו כמפקד של יוד... ביקש לדבר עם ההורים.... ההורים דברו איתו אחר כך והוא אמר שהוא מעונין לעשות ביקור בית אצלנו. (האמת שקבע איתי להערב שאאסוף אותו לפי הצעה שלי ממקום סמוך ואז ביטל) שאלתי את יוד אם זה בסדר לו שההוא יבוא.. ויוד אמר אחלה ותראי לו גם את החדר שלי.... תחביאי את זה ואת זה וחוץ מזה הכל טוף... אז קבעתי עם החיל לחמישי לפנות ערב... הבנתי שהוא המפקד הישיר של יוד מט"ק וגר בירושלים.... גם שמו יוד בהתחלה... אז .. אם יש מצב לפרטים.. והסבר מה רצונו... ומה נהוג .. ובכלל... אני יכולה לשלוח עוגה לשבת איתו? או שהגזמתי... תודה מראש.... מצוות ההכנה של הביקור.

ביקור בית

מנסיוננו ביקור הבית היה נחמד מאד. המפקד בא, הציג את עצמו , את היחידה, אפשרויות הקידום, רצה לדעת במה יוכל לעזור ומיד אמר שלא נוכל לתקשר איתו ישירות, מה שנראה לנו על פניו נכון. פתאום למפקד יש פנים וזה מישהוא "מוכר" כך שחוסר הודאות מצטמצם. לנו היתה חוויה נחמדה. להפיל עליו עוגה? ואיך יקח אותה ? והאם י' מוכן לקבל עוגה מאמא דרך המפקד? לדעתי כדאי לברר קודם כל עם י' הבן. בהצלחה!

טפת

New member
לא יודעת במה זכיתי אך אצלנו...

אצלנו בבית היו שניי ביקורי בית משני מפקדים מדהימים לו רק יכולתי לאמצם כבנים אז הייתי האמא המאושרת בכל המזרח התיכון. שניי המפקדים הגיעו לא יחד ,כי אם במועדים שונים זה מזה פרבלגיה? אולי.

shirstav

New member
ביקור בית

למה לא היו ביקורי בית אצלנו? הם בוחרים, או מבקרים את כולם?

אימשל2

New member
זה משתנה מיחידה ליחידה

יש יחידות שבהן ביקור בית הוא פק"ל. כל חייל אמור לקבל ביקור בית. יש יחידות שבהן מבקרים בבתים בהתאם להספק. ביחידות אלה, נוטים לדרג את סדר העדיפיות בביקורים ומקפידים דבר ראשון לבקר אצל חיילים שהם ממשפחות חד הוריות. בנים לאמהות אלמנות (מן הסתם גם אבות, אני הכרתי אישית רק אמהות), או להורים גרושים, הם בעדיפות גבוהה יותר לביקור בית, כדי לוודא שלחייל אין בעיות בבית שמצריכות קבלת סיוע מהצבא.

"אצלנו"

מבקרים עם תחילת המסלול כשכבר ידוע מי המפקד שילווה אותו במסלול. עוד מעט זה יגיע גם אליך...

shirstav

New member
../images/Emo150.gifהם כבר בסוף המסלול.

sofia4

New member
מאקי, ביקור הבית שזכינו

היה מהמפקדת הקודמת בסיום הטירונות, בחורה מקסימה כשלעצמה, ונשמעה רגישה,ומקצועית בתחום. אפילו התרגשנו לקראת בואה. היא הסכימה רק לכוס מים למרות שהנחתי על השולחן עוגה עוגיות קפה ותה.היתה שיחה נעימה, היא סיפרה מה קורה וגייסה אותנו בעדינות למה שיקרה כי היא מאותה יחידה שבה נמצאת בתנו עכשיו. בהתחלה היא ישבה איתנו בלבד,ומכיון שהבת היתה בבית היא עברה לחדרה ושוחחה איתה.גם לאחר הביקור המשכנו לחשוב עליה. חומד אמיתית.

the gypsy

New member
אצלנו בטירונות בא בחור מקסים

הסביר על מהלך הטירונות, האימון המתקדם והמבצעית אח"כ, מה צפוי, לוחות זמנים וכד'. שאל אם יש בעיות או דברים מיוחדים שחשוב שידעו. הביקור זה גם הזמן לציין דברים שחשובים בעינייך לגבי הבן, שישימו לב אליהם. אנחנו, למשל, סיפרנו שמדובר בבחור שלעולם לא ידווח שהוא חולה, פצוע וכד', לא ילך לרופא - ומסוגל לתפקד ככה עד שיגרם נזק. ביקשנו שישימו לב לזה - והבנתי שאכן כך היה. עוגה לא הייתי שולחת איתו - בטח יש לו מספיק חפצים משלו לסחוב. מכתב לעומת זאת דווקא נחמד - אנחנו שלחנו איתו ציורים ומכתבים מהאחות הקטנה.

mikca

New member
חוויות מביקור ../images/Emo82.gif לפני כשנה...

את ביקור הבית שלנו עשינו ב"שיחת וועידה" הבעל היה בבית עם המפקד, ואני שלא יכולתי להיות בשל השעה שנקבעה, שמעתי את כל השיחה בטלפון. התקשרו אלי, השאירו את הטלפון על השולחן, התקרבו ושוחחו וכך לא הפסדתי כלום, ההשתתפות שלי בשיחה הסתכמה ב - "הכנת לו קפה ? אל תשכח גם את העוגה"
. לגבי משלוח עוגה, לא יודעת לומר, אפשר לנסות, מקסימום יגיד לך, לא.

אני מניחה שאתם לא היחידים

שהוא/היא מבקרים. אז תארו לעצמכם אותו/ה צריכים לחזור לבסיס עם הציוד שלהם ועוד עוגות מהמשפחות. ובסה"כ זו גם החופשה שלהם.

מאקי

New member
לסכום ביניים....

יחזוב ביום חמישי אם ירצה החמאס... ועוד כמה.. ועציון לא להתרגז.. יעש לי הרגשה שהחיים שלי מכוונים לפי שעות האנייה... בשבועות האחרונים... לא תשלח עוגה.. ישלח מכתב. חבילת פיצוי יצאה הבקר. צוות ההכנה שואף שכולם יהיו בבית... גם נשב לשם שינוי בסלון.. שאנחנו אף פעם לא עושים בו שימוש.... הוחלט שנשב ונשמע.. נעשה לו ביקור בחדר של יוד .. לפי בקשתו של יוד. למה הם באים????? בשריון החליטו להכיר את הבית שמאחורי החייל. יש היום מסלול שהצוות נמצא עם הילדים מיום הגיוס עד תום הצמ"פ.. שזה משהו שבערך 7-8 חודשים... אז שווה שיכירו אנחנו נשמח לארח אותו.. הצעתי לו איסוף והחזרה לנקודת התחנה המרכזית על מנת לחסוך לו שעות... וזה לא על חשבון חופש שלו.. זה מוקצה לו בלו"ז השבועי. טרחתי לברר גם זאת אני מראש בטוחה שיהיה חביב נעים ומועיל.. ושהנל יצא די המום... וביננו??? אני ממש רגילה לכך. .... אני מקווה שלא יפרש לא נכון.. המשך יבוא.

למעלה