ביקור בירושלים... :]

avitano

New member
ביקור בירושלים... :]

אחרי הרבה זמן (הרבה מאוד!) שלא הייתי בירושלים בכלל ובכותל בפרט (בכותל לא הייתי מאז שהייתי נער)

אתמול עשיתי טיול קצרצר ונחמד שם

התחדשתי בכיפה.. וכמובן שדחפתי פתק בין אלפי הפתקים :]

ספר יקר

New member
יפה לך !
ממש אהבתי את הצבע של הכיפה!

וזה מדגיש ת׳עיניים אז בכלל

אפרופו כותל אחרי הרבה זמן: יש נתונים די מדאיגים על כך שרבים מהחיילים מבקרים בכותל בפעם הראשונה בחייהם במסגרת השירות הצבאי.

avitano

New member
אותנו לא לקחו לשם בכלל במסגרת השירות הצבאי

ידידה שלי הייתה איתי שם אתמול
פעם ראשונה שלה בכותל בכלל, היא חשבה שזה איזה משהו עצום
ואז היא ראתה קיר יחסית קטן ואמרה "מה?? זה הכותל??????"

תודה :] איך שראיתי את הצבע שלה אהבתי

חתיך! והנה תמונה מהביקור שלנו שם לפני שבועיים

היינו בכותל כל כך הרבה פעמים, שהפעם התמקדנו בירושלים המודרנית.
אגב, אני לא בתמונה.
אגב 2, אופיר, ככל שאתה מתבגר אתה הולך ומתחתך

avitano

New member
תודה :] יאללה אז תארגן שידך...

אגב אני חושב שהרכבת הרסה את הנוף היפה של העיר

תן פרטים והעדפות
יש לנו קנדים וישראלים

ובמלאי.
לדעתי עדיף מראה הרכבת על מראה מכוניות תקועות בפקק...
ומה דעתך על גשר המיתרים?

avitano

New member
גשר המיתרים

שמעתי פעם ביטוי עליו... "נזם באף החזיר"

בכל מקרה האמן שתכנן אותו עשה אותו מעפן
לדעתי הוא די מכוער
אם הוא היה הולך על צורה של נבל או משהו כזה זה היה יכול להתאים יותר
ראיתי עבודות שלו בשאר העולם, יש גשרים מדהימים
זה סתם מיותר..

לגבי העדפות חחח שלח מסר

ו.... כן לגבי הרכבת אבל שוב היא מאוד הרסה את הנוף אולי זה רק עניין של הרגל

כמי שגר בירושלים חמש שנים

אני דווקא חושב שהרכבת הקלה, ובמיוחד הגשר, עשו חסד רב עם ירושלים. העיר נראית נקייה יותר, שקטה יותר מתקדמת ועם ניחוח אירופאי. כיאה לבירתנו ולעיר ואם בישראל. ירושלים צריכה להתעלות במראה שלה על תל אביב עשרות מונים.
ירושלים לא אמורה לשבת בחורבותיה ובעליבותה במבני אבן נמוכים, בחורבות ובהזנחת העבר- כפי שהרבה תל-אביבים מדמיינים אותה. כאלו המבקרים בה פעם בכמה שנים ומתרעמים שלקחו להם את "ירושלים" שלהם. זה מזכיר לי את הדיון לגבי שיקום ביה"כ "החורבה" ברובע היהודי, שעדיף שישב בחורבנו ולא יקומם מהריסותיו

איפה לוחצים פה לייק??

סוף סוף מישהו אומר את מה שגם אני מרגיש! מבחינתי תל-אביב היא יומיומית ואורבנית מאוד וירושלים משדרת היסטוריה, רב-תרבותיות ונצחיות כזאת שלי לפחות קשה לעמוד בפניה. איך שאני רואה את זה, תל אביב היא נחמדה וחביבה וירושלים מיוחדת במינה. אין ספק שגשר המיתרים והרכבת הקלה תורמים לתחושה של המודרניות בין פיסות ההיסטוריה ואני מרגיש שהשילוב הזה מיוחד ומוסיף. לא חשבתי על הנימוק שלך והוא נשמע מעניין ומשכנע, נקודה למחשבה.

avitano

New member
עזוב שהגשר מכוער

הגשר לא מפריע לי

אבל הרכבת קצת הורסת לא יודע
אין שום קשר לחורבותיה ועליבותה של ירושלים, אני גם לא חושב שהיא כזאת
היא מדהימה אני חולה על העיר הזאת
אני לא חושב שהיא צריכה להיות כמו תל אביב

Nחמן

New member
הגשר לא מכוער!

אולי המיקום שלו לא כך כך מתאים...

לגבי הרכבת - כמי שמתגורר בירושלים למעלה מעשור, אני יכול להעיד, שהתחבורה הציבורית בירושלים הייתה קטסטרופה. גם כשהאוטובוסים נסעו ברחוב יפו היה להם נתיב אחד בלבד ממערב למזרח וכל אוטובוס שהיה עוצר בתחנה, היה מעכב אחריו אחרים. כך גם בשכונת גאולה ברחוב מלכי ישראל, ברחוב יחזקאל וכן במרכז העיר. כל אלה היו לאחר הקצאת נת"צים מיוחדים.
לעצם הנסיעה ברכבת אינך יודע איזו ברכה היא הביאה (להוציא את התקלות עם הנוסעים שלא תיקפו את כרטיסיהם מטעמים שונים). נסיעה מהר הרצל למרכז העיר נמשכת 10 דקות בלבד וכעבור שתי דקות נוספות תגיע לכיכר ספרא. האם אתה יודע את מהירות נסיעתה? 30 קמ"ש בלבד. הפלא ופלא! ככה זה כשאין פקקים. תדירות נסיעתה בשעות היום היא 8 דקות וכמעט תמיד היא מלאה בנוסעים. זאת ועוד: תוך פחות משלושים דקות תגיע לגבעת זאב תמורת 6.60 ש"ח, כאשר אותו מרחק ואותו זמן במונית יעלו לך כ- 50 ש"ח.
מה חסר לנו עכשיו? רכבת בתל אביב.

avitano

New member
הגשר מכוער :]

דווקא המיקום בסדר אני תמיד מזהה את הכניסה לירושלים על פי הגשר
אבל הצורה שלו מכוערת :] תראה גשרים נוספים של האמן, יש לו גשרים מדהימים

אני שמח ששתי הערים שונות זו מזו

כך יש לנו בארץ סוגים שונים של חוויות מהנות, אחת, י-ם, רוחנית-הסטורית-דתית, ואחת, ת"א, חדשה-חילונית-מערבית. אבל תושבי ירושלים ואורחיה יכולים להנות ממנה רק אם איכות החיים בה תהיה טובה. ואת זאת משיגים בעזרת טכולוגיה מתקדמת, בחלקה החדש יותר של העיר. כמובן לא הייתי רוצה גשר מיתרים ורכבת קלה בתוך העיר העתיקה.

Nחמן

New member
במקרה נדמה לי

שאני מזהה את שתי הנפשות... נכון?...

Nחמן

New member
כן, אני יודע.

הרושם הטוב נשאר עד היום הזה...
לעונג רב יהיה לי לארח אתכם גם בעתיד בכל עת.

Nחמן

New member
הכיפה באמת הורסת

אבל נדמה לי, שהביקור היה דווקא שלשום...
רק היית במרחק של 5 דקות הליכה מביתי ויכולת להצטרף לשלושת האורחים המלאכים, שביקרו אצלי (היה קפה ועוגות בשביל כולם. נכון, פורטי?...
)...

למעלה