ביקור בטיפת חלב

אמאורלי

New member
ביקור בטיפת חלב

יובל שלי בן חצי שנה ויונק הנקה מלאה בלבד. היום ביקרנו בטיפת חלב לצורך מתן חיסון. האחות ששקלה אותו אמרה לי שהוא לא עולה יפה במשקל (עלה רק 600 גרם בחודשיים) ובפרצןף מלא תמיהה לא הבינה איך הוא לא אוכל פירות וירקות. האחות אף המליצה לי לתת לו דייסה. כיום יובל שוקל 7.530. משקל הלידה שלו היה 3.850. האם זה הזמן להתחיל עם ירקות? האם כדאי להתחיל זאת ביום שקיבל חיסון? האם הוא באמת לא עולה במשקל באופן תקין? תודה. אמאורלי

1טלטלים

New member
עליה במשקל

היי, תינוק אמור(הדגש הוא על אמור) להכפיל את עצמו בגיל חצי שנה(משקל לידה). אז...לפי משקל לידה הוא אמור לשקול 7.700 והוא כרגע 7.530 יש הבדל של 170 ג"ר ,לפי דעתי זניח.לפי המלצות שונות ניתן להתחיל להוסיף מזון מוצק. אולי נסי להציע לו מחר קצת גזר מבושל ולראות איך הוא מגיב ,אם בכלל מוכן לחשיפה.המתיני בין ירק/פרי לירק/פרי כמה ימים על מנת לשלול תגובות אלרגיות למאכל ואז חשפי אותו לירק/פרי נוסף,למשל בטטה.וכך הלאה... אני מצרפת לך כמה מאמרים בנושא מוצקים ,תקראי ואף תוכלי להתייעץ עם מחברת ,ורד לב,יש לה פורום מדהים בנושא נטורופטיה לכל המשפחה,היא מומחית בתזונת תינוקות ,מוצקים והנקה וגם יועצת הנקה בהסמכה.בקשי את חוות דעתה בפורום.מצורפות גם קווים מנחים לתזונת תינוק של משרד הבריאות. תעדכני , ואל תלחצי בגלל דברי אחות ט"ח... אמא של טל

אמאגלית

New member
שלום אמאורלי

אני יודעת מנסיון אישי כמה מלחיץ נושא המשקל - בתי נולדה 3.570 ובגיל 7 חודשים שקלה 6.820. כן זה מלחיץ השאלה מה חשוב לך... לי היה חשוב מאוד לתת לה הנקה מלאה ולהמנע מתוספות מלאכותיות, ולכן אמרתי בטיפת חלב שאיני מתכוונת לתת לה תוספת. כמובן שחשבתי על הנושא והתייעצתי יחד עם בעלי עם יועצת ההנקה שלי, ושאלתי על כך במפגשי ללצ'ה אליהם אני הולכת ועם רופאת הילדים שלנו שתומכת בהנקה. בשורה התחתונה הכי חשוב לראות אייך יובל מתפתח, ואם בכל בסדר אז אין מה לדאוג. אל תשכחי שכעת יובל גם יותר אקטיבי ולכן מוציא יותר אנרגיה. גיל חצי שנה הוא בדיוק הזמן להתחיל עם מזון מוצק (אולי כדאי שאחות טיפת חלב תדע שזו גם המלצת משרד הבריאות ושתפסיק להתפלא) - הכל בהדרגה, בהתחלה זה רק טעימה קטנה (למרות שעדי שלי טרפה את האוכל מהתחלה) ואל תשכחי שזה עדיין לא מחליף ארוחה ולכן יש לסיים כל ארוחה בהנקה. בהצלחה

אמאורלי

New member
תודה תודה

אני מאוד רוצה להמשיך בהנקה אבל אתמול מרב שנלחצתי הלכתי וקניתי סימילאק והוספתי לו דייסה. יובל אכל רק 40 מ"ל וסיים בהנקה. הוא לא הבין מה פתאום אני מאכילה אותו מבקבוק? אני מאוד מבולבלת ולנוכח משקלו של יובל חוששת שהחלב לא מזין אותו מספיק למרות שהוא פעיל, עירני ומתפתח יפה. לאחרונה אני גם מרגישה שהחזה שלי לא מלא כמו פעם - הוא כאילו חזר למימדיו הקודמים לפני ההריון. פעם כשהייתי מיניקה מצד אחד אז היה משפריץ לי מהצד השני והיום כבר לא. ועוד שאלה נוספת: התחלתי לתת ליובל טעימות של ירקות האם זה מצריך מתן של מים? סליחה על הבלבולי מוח אבל אני מבולבלת...

1טלטלים

New member
המשך

היי, אז תמשיכי להניק כרגיל לפי דרישה שלו.שוב הג"ר שחסרים לו למשקל האידיאלי,זניחים,כל עוד קטנצ'יק ממשיך להתפתח ולגדול כמו שצריך.חלבאם הוא מזין,בריא ומתאים ביותר לתינוקך וגם מועדף על תינוקך(אפילו נוכחת לראות זאת,כל הכבוד לקטן!!!!). תופעה שאת מתארת שכיחה ונורמלית,לקראת גיל חצי שנה (אפילו לפני זה) שדייך חוזרים למימדים שהיא לפני הריון ותחושת חוסר מלאות אינה סימן לכך שאין לך חלב .זה רק מראה שגופך נכנס לשגרת ייצור החלב לפי דרישה של תינוק,הוא לא מייצר יותר עודפים כמו בהתחלה,אלא הוא יודע בדיוק כמה תינוק צריך.זה יחסי גומלין בין גוף שלך לבין דרישות התינוק.אגב יונקים עולים במשקל מאוד מהר ב3-4 חוד' ראשונים לחייהם,אחר כך עליה מתמתנת.זרנוקי חלב שהיית משפריצה מהתחלה היו סימן מוחשי לירידת החלב,והם פסקו(אגב זה תקין) הרי הנקה כבר התבססה מזמן. לגבי מוצקים,רק דבר אחד-אין צורך לתת מים לתינוק שרק התחיל מוצקים וזה גם לא ממש ארוחה ,אלא יותר טעימה,עדיף להציע לינוק.את המים צוכלי להוסיף כאשר יובלי יתחיל לאכול ארוחה של ממש ועדיין עדיפות ראשונה היא החלב שלך. מקווה שעשיתי סדר בדברים ובלבולים.... אמא של טל

אמאורלי

New member
טלטלים היי

אין לך מושג כמה התשובות שלכם מרגיעות, מעודדות ונותנות לי כח להמשיך בדרך הנכונה. התשובות שלכן מחזקות את התחושות שלי. אני מודה לכן מאוד - ישר כח. אעדכן אתכן בהתפתחויות הבאות...

מחכה 12

New member
לטלטלים

מה שלומך? את יכולה לצרף קישור לעקומות גדילה של תינוקות יונקים? תודה, קרן.

1טלטלים

New member
מצרפת (בהסתייגות)

אך לפי מה שאני מבינה ,ארגון הבריאות העולמי(WHO) אמור לתקן ולפרסם עקומות גדילה עד סוף הנשה הנוכחית. אמא של טל

מחכה 12

New member
שלום טלטלים

היום הייתי בטיפת חלב, בתי שוקלת 8.150, בת 9 חדשים. שקלה בלידה 3.500 ובגיל חצי שנה הכפילה את משקלה ואף יותר מכך. האחות אמרה לי שלא צריך עקומות נפרדות כי הילדה שלי כבר לא נחשבת יונקת!!! כיון שהיא אוכלת גם מוצקים בגיל זה. סתם רציתי לראות את העקומות שכבר הצצתי בהן בעבר. שיהיה לך ולכולן סופשבוע טוב.

1טלטלים

New member
שמחתי לשמוע שהכל בסדר...

דבר אחד,נכון שהיא לא נקראת יונקת אך צבירת משקל שלה עדיין שונה מניזונים מתמ"ל...נכון?!לכן,לעתים אמהות כותבות שפתאום בגיל 9 חוד' אחיות בט"ח אומרות שתינוק לא עולה היטב במשקל ושי ירידה באחוזונים.תקראי את המאמר שצירפתי באחת מהודעות שלי ביחד עם עדומות גדילה... אמא של טל

מחכה 12

New member
סמנטיקה...

האחות בטיפת חלב אמרה שהילדה כבר לא יונקת, לכן אין צורך בעקומות נפרדות. זאת היתה הכוונה. (לא התכוונתי לקרוא לילדה יונקת). קראתי את מה שצרפת, זה נשמע מעניין ומעניין עוד יותר לראות את עקומות הגדילה. נחכה 5 שנים? הילדה עלתה 350 גרם בחודש זה נראה לי נהדר. היא שמחה ומתפתחת יפה וזה כל מה שחשוב!! לפי האחוזונים בט"ח היא בטווח 25-50%. (קרוב יותר ל-25). אבל האחות אמרה שוב ושוב שזה בטווח והגדילה בסדר גמור. אז שוב, סופשבוע נעים.

למעלה