ביקור בטורונטו

sarma

New member
ביקור בטורונטו

ביוני הקרוב אני ובעלי נוסעים לביקור של 3 שבועות בקנדה. כעיקרון, אני נוסעת בכדי לגשת למבחן הסמכה לאחיות, אבל נשאר עוד כמה זמן להכרות עם ה"בית" העתידי שלנו. הינו רוצים לנצל את הנסיעה לדברים שיכולים לעזור לנו בתהליך ההגירה. מה לדעתכם כדאי לעשות בביקורינו הראשון בקנדה?

יש רשימה של דברים שכדאי לעשות

בביקור הכנה גם אם אין לכם עדיין PR : 1. לפתוח חשבון בנק בבנק גדול שיש לו הרבה סניפים, למשל SCOTIA, CIBC או TD , להפקיד קצת כסף לתוכנית חיסכון ולקחת כנגדה הלוואה, זה בונה קרדיט הסטורי רצוי לעשות את זה על כתובת של חברים, או של תיבת דואר אם אין ברירה, על כתובת בישראל. 2. לעשות בחינת תיאוריה בנהיגה מה שנותן לכם תעודת זהות קנדית וגם רישיון G2 . זה נותן לכם וותק קנדי בנהיגה שייקל על קבלת ביטוח כשתגיעו 3. אם יש PR לעשות מספר SIN 4. אם יש תאריך הגעה ויש ילדים קטנים, לראיין מעונות יום וגני ילדים ולהרשם ברשימת המתנה. לבקר במוסדות התרבות של הקהילה היהודית כדי להבין איזה שירותים ניתן לקבל שם. 5. לעשות סיור עם סוכן נדל"ן בכל השכונות הרלבנטיות למגוריכם בתוך העיר ומחוץ לעיר, כדי לקבל אוריינטציה על מיקום השכונות, האופי שלהן, וללמוד מושגי יסוד בנושאי מגורים( בקנדה יש סוגים שונים של דירות ובתים ולכל אחד מהם "שם" או כינוי משלו, ומסגרת מבנה תשלום ייחודית לו) על מבנה הרחובות (קוי אורך וקווי רוחב) כדי להבין איך העיר ופרבריה מאורגנים. במידה ואתם מתכוונים לשכור או לקנות דירה בבית דירות, להיכנס לכמה דירות כדי להבין את המבנה, וכנ"ל לגבי בתים בודדים. ישנם מעט אנשי נדל"ן שיטפלו עבורכם בהשכרת דירה מאלה ששייכות לחברות ההשכרה הגדולות (כי אין בזה כסף) במסגרת סיורי הכנה שאני עושה (חינם ללא שום התחייבות) אני מראה גם דירות כאלה, אשמח לעשות לכם סיור כזה גם אם אינכם יודעים אם תגיעו בשנה הקרובה......גילוי נאות: יש עוד נותני שירותים בתחום, ואתם חופשיים לבחור כאוות נפשכם או אפילו לעשות סיור הכנה עם יותר מבעל מקצוע אחד. 6. לנסות להתראיין, או לגשש במקומות עבודה פוטנציאליים, אם תצליחי בבחינה תוכלו לעבור מייד עם רישומך לקולג'. להקדיש את כל סופי השבוע לטיולים וביקורים בפסטיבלים השונים ולהנות מהחיוניות של העיר ופרבריה ביקור נעים אשמח לעזור.

ס מ ר ט י

New member
רשימה מצויינת מושבניק טורונטואי

הדפסתי ושמרתי לצורך ביקור שאנחנו מתכננים. כל כך הרבה דברים שלא חשבנו עליהם. כל הכבוד.

Len5

New member
CRNE

היי! אני גם אחות, האם תוכלי לספר לי יותר על כל הסידורים שאת עושה, למה מראש לעשות את המבחן? האם את מחפשת את המעסיק כבר? בתודה. לנה

מייד אחרי המבחן, קל מאד למצוא מעסיק

ולקבל רישיון עבודה מייד, ברגע שהמעסיק מתחייב להעסקה לא זמנית, אפשר לקבל PR תוך מספר שבועות

Len5

New member
נשמע מפתה במיוחד

ז.א אפילו שהגשתי את האפליקציה ב-2/07, ניתן (אפילו היום - בתנאי שיש כבר IELTS) לנסוע בתור תייר, לעשות בחינה, למצוא עבודה (עדיין בתור תייר) ואפילו לא לחזור לארץ אלא לחכות שם לPR שניתן לקבל אותו תוך מספר שבועות ? נכון הבנתי? נראה לי קצת לא אמיתי

מה זה לא אמיתי?

אני הגעתי ככה, כף רגלי לא דרכה בקונסוליה בתל אביב. קיבלנו הצעת עבודה בקנדה ממעסיק, באנו לביקור הכרות, הגענו לגבול קיבלנו רישיון עבודה, המעסיק נתן אחרי כמה חודשים מכתב שהוא מעוניין להעסיק בחוזה שאינו תעסוקה זמנית, שלחנו את המכתב לקונסוליה עם כל הניירת של הבקשה, חיכינו כמה שבועות וקיבלנו זימון לרופא. אני מכיר אישית יותר מ 10 אנשים באיזור שלנו שעברו תהליך דומה ב 4 חודשים האחרונים, התהליך השתנה, מי שמוצא כאן מעסיק מהגר במהירות הבזק. לקוח שלי שקיבל לפני חודש הצעת עבודה קבועה ממקום העבודה הקנדי הזמני שלו שבו הוא עבד כסטודנט בקורס חד-שנתי, הוא הגיש תיק ב 3 למרץ השנה התיק אושר ב 8 למרץ, וב 15 למרץ הוא קיבל בדואר לקנדה זימון לרופא. בעוד חודשיים הוא יקבל אישור להפקיד את הדרכונים. כל התהליך נעשה בלי שהלקוח היה בישראל אפילו דקה ב שנתיים האחרונות. קשה למצוא עבודה אצל מעסיק שמוכן להעסיק עובדים זרים באונטריו, אבל זה ממש לא קשה לבעלי מקצועות מסויימים שמעיזים לבור ולכתת את רגליהם לראיונות. לאחיות מוסמכות שיודעות אנגלית טוב זה אקספרס, יש גם מעסיקים שמוכנים לסייע לאחיות בתהליך הסבת הרישיון. הבחינה להסמכה של הסתדרות האחיות הקנדית היא המכשול העיקרי.

Len5

New member
פנטסטיקה ../images/Emo13.gif! אני אוהבת את זה ../images/Emo13.gif

דחוף - לשפר אנגלית !!! האמת, קראתי פה בפורום סיפורים כאלה - גם ממך, כמובן, הייתה לי הרגשה שמדובר רק באנשים בעלי מקצוע שלא דורש בחינה להתאמת המקצועיות, ואחיות חייבות לעבור את התהליך כולו, להגיע לקנדה ורק שם להתחיל את כל הסידורים לקבלת הרשיון. טוב, אני באמת אוהבת את הרעיון להקדים את המאוחר - תודה מושבניק, באמת, אין כמוך

זה שאת אוהבת את הרעיון זה בסדר....

אבל את לא מתכנתת....את אחות...יש לך תהליך לעבור: להגיש בקשה לאססמנט (אפשר לעשות את זה בדואר מישראל), לחכות שהאוניברסיטה שבה למדת סיעוד, ומקום העבודה הישראלי שלך ימלאו טפסים, במקביל לקבל ציון גבוהה ב IELTS , ואז לבוא לעשות את בחינת הקבלה להסתדרות האחיות. עברת את הבחינה בהצלחה? תוכלי לקבל רישיון עבודה תוך שבוע, ולחכות תוך כדי מגורים בקנדה ל PR שגם הוא יגיע מהר. אני מעריך שאם תלחצי על הגז במקביל עם שתי הבחינות ועם מילוי הטפסים את יכולה תוך שנה להיות כאן ובמשרה סבירה שמאפשרת להתחיל לבנות חיים חדשים.

Len5

New member
במקום גז - ברקס!../images/Emo73.gif

התלהבתי אתמול מהרעיון!!!
שכחתי פרט קטן קטנצ'יק - פשוט זניח
כנראה הייתי מאוד עייפה אחרי העבודה - בעלי צריך לסיים ללמוד לתואר, וזה לפחות שנה וחצי
טוב - העיקר שלא ארמברקס

הצחקת אותי? שנה וחצי?

כמה זמן ייקח לך לקבל את הציונים הנדרשים ב IELTS ? וכמה זמן ייקח להחתים את מנהל סיעוד במשרד הבריאות,ואת המוסד האקדמי שבו למדת ? ואת מחלקת משאבי אנוש במקום עבודתך? היידה תזמיני מהקולג' את חבילת הניירת ותתחילי לעבוד, נראה מי יגמור קודם .....את או הוא. מה שבטוח זה שלא תצטרכי לחכות שנתיים וחצי כמו שאר הפלבאים שאין להם יכולת למצוא מעסיק....

Len5

New member
צודק, טעות בהערכת הזמן

אנגלית הדוברת שלי זקוקה, כמובן, לטיפול נמרץ, אבל צריך רק קצת מאמץ ומסירות. מתחילה החייאה

amihaic

New member
רגע... אתה רומז שלמתכנתים זה אחרת?

כי אם כן, איפה המעסיק שלי עם הטפסים?

לך תחפש אותו.....כי אם הוא קיים....

מתכנת לא צריך שום רישוי. יש BA או דיפלומת הנדסאי? יש מעסיק? יש PR תוך פחות מ 4 חודשים שאותם אפשר לבלות בנחת תוך כדי עבודה ברישיון עבודה......

sarma

New member
למושבניק ולLEN5

קודם כל, תודה למושבניק על העצות הנפלאות- רשמנו לפנינו. לא הבנתי לגבי פתיחת חשבון בנק- בשביל מה לקחת הלוואה, או שהתכוונת לכרטיס אשראי? לגבי מבחן נהיגה- האם בתור תייר ניתן לעבור רק תיאוריה או גם מבחן מעשי? ללנה- כעיקרון, הבנת נכון: את יכולה לנסוע לקנדה ולעשות מבחן CRNE,לקבל תשובה לוקח 12 שבועות ובתנאי שיש לך תוצאות IELTS מתאימות, את מקבלת רישיון אחות בקנדה ויכולה להתחיל לעבוד תחת ויזת עבודה ובמקביל להתחיל תהליך של SW. קחי בחשבון, שכדי לקבל אישור להבחן במבחן CRNE, את צריכה לעבור תהליך של assessment של הקולג' בפרובינציה בה תרצי לעבוד- תהליך שיכול לקחת הרבה זמן משום שזה לא תלוי בך, אלא במוסדות בארץ( כמו משרד בריאות, בית ספר לאחיות בו למדת, אוניברסיטה, אם יש לך BA בסיעוד) שצריכים למלא טפסים ולשלוח אותם ישירות לקנדה ובלשון עדינה לא כל כך ממהרים לעשות זאת. כמו כן, קחי בחשבון שאת לא יכולה להשאר בקנדה תחת ויזת עבודה יותר מ3 שנים, לכן כדאי להתחיל תהליך של SW כמה שיותר מוקדם. בנוסף לכל האמור מעלה, אל תשכחי את IELTS- זה לא קל, אצלי יצא מצב פרדוקסלי- הציון שקיבלתי במבחן מספיק לי לצרכי הגירה, אך לא מספיק כדי לקבל רישיון אחות, אצתרך לעשות אותו שוב. ודבר אחרון, משנת 2007 כל הפרובינציות למעת אונטריו, דורשות תוצאות של IELTS כבר בשלב הראשוני של הגשת מסמכים לצורך assessment ואי אפשר לגשת למבחן CRNE בלי תוצאה מתאימה של IELTS. בהצלחה.

Len5

New member
כמה קבלת בIELTS?

האם צריכים academic או general לצורך קבלת הרשיון? מה הגבול - 7? אם תוכלי, בבקשה, לפרט עוד קצת על התהליך... האם אני יכולה ליצור קשר עם הקולג' מהארץ או חייבת להיות שם פיזית? מהו התהליך של שליחת הטפסים מהמוסדות שהזכרת? בקיצור... האם ניתן לסדר את כל הביורוקרטיה מפה ולנסוע לשם רק להבחן:? ולגבי אנגלית - ללמוד, ללמוד ועוד ללמוד (כמו שאמר בזמנו לנין
)

sarma

New member
בIELTS

קיבלתי- Speaking 6, Reading 8, Writing 7, Listening 7, באונטריו, כמו בפרובינציות אחרות, דורשים overal score 6,5 עם speaking- 7, מדובר על גירסה אקדמית של המבחן. בודאי שניתן לסדר את כל הניירת מכאן ולנסוע לשם למבחן. כצעד ראשון, את יוצרת קשר עם הקולג' דרך האינטרנט ומבקשת מהם לשלוח לך initial package, כעבור שבועיים-שלושה תקבלי בדואר מעטפה עם מספר טפסים שתצתרכי למלא את, בית ספר לאחיות בו למדת, מנהל סיעוד ומקום עבודתך. לאחר שקולג' מקבל טופס אחרון וכמובן assessment fee ממך, לוקח כ12 שבועות עד שהם שולחים אישור להבחן( כמובן, אם נתוניך ימצאו מתאימים, אם למדת בישראל ויש לך לפחות שנה אחת של נסיון בתור אחות- לא תהיה בעיה). מצרפת לך לינק של אתר של קולג' לאחיות באונטריו, תקראי ואם יהיו לך שאלות, אשמח לענות. http://www.cno.org/international_en/index.html

לגבי רישיון נהיגה אפשר כתייר

לעשות גם בחינה תיאורטית וגם טסט מעשי ואפילו לקבל רישיון לסמיטריילר (רק באונטריו !! כניראה שבמניטובה ובאחרות סגרו את הפירצה הזו...). לגבי ההלוואה: קשה מאד לקבל כרטיס אשראי בלי מספר SIN . הלוואה קטנה כנגד חיסכון מסוג GIC יותר קל לקבל כניראה . חברות דיווח האשראי מנהלות את המערכת שלהם לפי שם וכתובת בהעדר SIN וחוץ מזה אתם בונים מערכת יחסים עם הבנק. לא צריך הרבה, נניח GIC של 1000 דולר והלוואה של 1000 להחזרה בתשלום אחד אחרי שנה תעשה את העבודה יופי, הפרשי הריבית יעלו 30 דולר ושלום על ישראל. אפשר לנסות יש בנקים שיסכימו לארגן כרטיס אשראי מסוג סקיורד גם בלי SIN. בכל מקרה, לפתוח חשבון בנק וחשבון חיסכון שמן ככל האפשר צריך, כי זו פלטפורמה טובה לקבלת מכתב רפרנס כשתצטרכו לשכור דירה, הבנקים לא נותנים מכתבים כאלה למי שהם לא מכירים פחות משנה או שיש להם יתרה שמנה.

למעלה