ביקור בבית עלמין

shnappss

New member
ביקור בבית עלמין

שאלה? רציתי לדעת מה צריך כאשר מבקרים בבית עלמין (תפילות,תהילים וכו')? כמו כן האם יש זמנים , ימים או מועדים בהם ביקור בבית עלמין אסור או לא רצוי?

לשאלתך...

שלומים, בבית העלמין נהגו לקרוא פרקי תהילים, ניתן להשיג בחנויות המוכרות תשמישי קדושה חוברת מודפסת בדיוק לפי הסדר שנהגו לומר. אין מבקרים בבית העלמין בחגי ישראל - גם לא בחול המועד, בראש חודש, בחנוכה ובפורים.

shnappss

New member
ובחודש ניסן?

האם יש איסור לבקר בחודש ניסן עצמו (כעת, לפני פסח) כמו כן האם יש צורך בכל פעם לומר תפילת אל מלא רחמים ואזכרה כלשהי (חוץ מתהילים)?

בחודש ניסן....

אם חל יום הזכרון בחודש ניסן, עולים לבית העלמין, קוראים את פרקי התהילים ואם יש מנין אומרים קדיש. ואין אומרים א' מלא רחמים.

shnappss

New member
מתנצל מראש

אני מתנצל מראש שוב: הכוונה שלי היא לעלות לבקר סתם (לא שנה ולא מועד מיוחד כלשהו) (עד כמה שניתן לקרוא לזה סתם) ואמרו לי שאסור בחודש ניסן מה לעשות? לותר למרות שאני מאוד זקוק לכך

asaf2000

New member
אני שאלתי פעם רב

היארצייט של סבא שלי חל בו' ניסן וכל שנה סבתא שלי עולה לקבר ומאז שחזרתי בתשובה גם אני קורא פרקי תהילים אז שאלתי רב אם מותר בניסן והוא אמר שרק הספדים אסור אבל אם אני קורא תהילים זה בסדר.

אתה בטוח שזה לא יום הזכרון?...

מה זה? ולשאלתך, מותר לבקר בחודש ניסן בבית העלמין ולקרוא תהילים. סתם לידיעה, לא רצוי להרבות לבקר בבתי עלמין !!.

למעלה