ביקור אצל רב

gulij

New member
ביקור אצל רב

שלום! ברצוני לשאול שאלה בנושא פוריות. אנו נמצאים בטיפולי פריון עקב בעיות רפואיות שלי ושל בעלי בנסיון להרות. אני ביקרתי אצל רב שאמר לי (עפ"י שמי ושם אמי ושם בעלי ושם אמו) כי הסיכויים שלנו נמוכים אבל אם נעשה 'תיקון' ואלך לציון שמואל הנביא ואתפלל ואחזור אליו לקחת קמע הסיכויים יכולים להשתפר מאוד. בנוסף הוא אמר שאני 'תקועה' מבחינה רוחנית ושהוא כן רואה ילדים 'בפועל'. מאוד התרשמתי מדבריו (הוא גם ידע פרטים על בעיותיי) אך מרוב התרגשות לא שאלתי אותו מה המשמעות של תקועה מבחינה רוחנית ועד כמה התיקון עשוי לעזור (האם לא ניתן לדעת אם יהיו לנו ילדים?) בנוסף הוא אמר שלא כדאי לחזור לטיפולים ודבר זה הפריע לי מאוד שכן הטיפול הרפואי מאוד חיוני עבור בעיתנו. רציתי לחזור אליו כדי לקחת את הקמע ולהבהיר את שאלותי אך הוא נעלם ומזה כחודש אינני משיגה אותו. אני פונה אליך בבקשה לנסות ולהבהיר לי את שאלותי (אני יודעת כי יש דברים שאולי לא ניתן לענות עליהם אך הייתי שמחה אם ברמה הבסיסית אוכל להבין מה משמעות 'תיקון' והאם לא ניתן לצפות עפ"י הקבלה תוצאה סופית:יש או אין ילדים). - מה הכוונה ילדים בפועל? ומה לעשות עם הטיפול הרפואי מצטערת על השאלות המרובות, אשמח מאוד לקבל תשובות תודה

א77

New member
אני אישית לא פונה לרבנים בשביל קמיע

וכדו'. למדנו שאל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך. על אחת כמה וכמה ברכת שאינו הדיוט. אני הולך לרבנים ולצדיקים וגם להדיוטים שיברכוני כמה שיותר. אין אדם שיכול למנוע ממך פרי בטן. מה שעלייך לעשות הוא לעשות כל השתדלות נראית. כמו"כ להתפלל, ולהרבות בעשה טוב והרחק מרע. אין שום בעיה ללכת לחכם, צדיק ורב. שיתפלל ויעתיר ברכתו. אולי גם יגיד לומר פרקי תהלים מסויימים. או יבקש ממך להתחייב על קיום מצוה כלשהי. יש צדיקים שלא יברכו אלא רק אם הבנאדם 'יתרום'. היינו יתרום התחייבות לשמירת שבת או משהו אחר בסגנון. יש את הרב רבי חיים קניבסקי. אדם בקנה מידה עולמי, גדול בתורה, פועל ישועות. ברכותיו מתקיימות. יש הרבה כאלה. אני מכיר אישית, אבל מי שאני מכיר זה אדם הנסתר, מסתיר גדולתו. נחשב לפשוט מאד. העיקר הוא, אין 'נביאים'. יש צדיקים המברכים. צדיק גוזר והקב"ה מקיים. שתזכי לישועה במהרה אמן.

נשמה

אל תאמיני לאנשים כאלה דתיים או לא הכול שטויות ,גם יש רבנים שלא מאשרים קמיאות ,עדיף להגיע לרבנים באמת לברכה , אם תרצי אני מוכנה לתת לך כתובות אבל דרך מסרים, כן התפללי לאל שמיים ,תעסקי בצדקה ומצוות, עזרה לזולת, נסי לחפש מה את עדין לא חזקה בו והתחזקי, אם אפשר הקימי שעורי תורה אצלך בבית לנשים,או לכי לשיעורים לנשים, אל תחשבי על זה הרבה כי הכול כתוב משמיים אף אחד לא יודע חשבונות שמיים לא תמיד אנו באים לעולם להביא ילדים לפעמים התיקון שלנו הוא שונה, לשאלתך,תקועה רוחנית ,יכול להיות רק שא לא מקפידה מספיק ולא מנסה להתקרב יותר עמוק ,

עצות טובות.

1-אני מברך אתכם שה' ימלא בקשתכם זו. 2-רצוי ללכת לר' חיים קנייבסקי ולעוד רב או שניים גדולי תורה, אבל עליכם לדעת שה' הוא מנהל את העולם ולא הרב. 3-אל תפתחו תלות במקובלים, קברי צדיקים, תקונים, סגולות וכו', כי אם ה' ירצה, תזכו לצאצאים, ואם ה' החליט אחרת- אנו צריכים לקבל את גזרותיו. מעיקרי הדת שה' שופט צדק, ולא תמיד אדם מקבל את משאלותיו, למשל: משה רבנו חפץ מאד להכנס לא"י, ולא נענה לו ה'. מי שמקבל את גזרות ה' באהבה זוכה מטבע הדברים לחיים יותר שלווים, ותפילותו נשמעת. 4-תשתדלו לקיים מצוות כי זו האמת, ולא רק כדי שתזכו לצאצאים. 5-יש להקפיד כמובן על דיני טהרה. 6-אם באפשרותכם לאמץ או לאמן (משפחה אומנת) ילד/ה עזוב/ה, כדאי שתעשו זאת, רצוי ילד/ה שאין מוצאים לו משפחה. ידוע שהדבר מועיל מאוד. 7-אל תתיאשו, והשמעו להוראות הרופאים (כמובן כאשר הדברים אינם מנוגדים להלכה).

א77

New member
דבר בעתו מה טוב, ואני מוסיף

לאחר תגובת קודמי. שיש להשמע להוראות הרופאים... בדיוק בפרשת השבוע רק שבתו יתן ורפוא ירפא, מכאן שניתן רשות לרופא לרפאות. ז"א בל נחשוב שכך נגזר משמים וזהו, אלא ורפוא ירפא, לרופא ניתנה רשות לרפאות. יתן ה' שהמלאך רפאל יתלווה לרופא עבורכם, אמן.

למעלה