ביקור אצל עו"ס

לונגל

New member
ביקור אצל עו"ס

שלום רציתי קצת לספר על המקרה שלי ועל העזרה הרבה שקיבלתי ממיכל בעל הנסיון הרב הבן שלי בן שנתיים וחצי התלונן לפני כשבועעים שהוא לא רוצה ללכת לאבא ואמר שאבא הרביץ לו התקשרתי אל האבא כולי נסערת וזועמת הוא ואשתו אמרו לא היה ולא נברא במקביל הם קבעו פגישה אצל העו"ס כולי פאניקה וחרדות לא יודעת מה לעשות התקשרתי למיכל שייעצה לי לעמוד ולא לוותר על כך שהאבא יעלה לקחת את הבן מהבית פתאום נפל לי האסימון, הבנתי עד כמה אני נכנסת להיסטריה כשהבן שלי אומר שהוא לא רוצה, מה יהיה כשהוא יגדל אני הרי רוצה את הטוב ביותר בשבילו , כמובן בעד הקשר עם אבא שלו ואם לילד סתם לא בא ללכת עם אבא היום ומחר הוא יגיד שהוא רוצה את אבא איך אני אדע. הבנתי שהכי טוב זה שהאבא יעלה למעלה, ככה אני אדע הכי טוב איך הבן שלי הולך, איך הוא מרגיש, אם יש בעיה ואני אהיה רגועה. חוץ מזה במידה וחלילה תהיה בעיה האבא לא יוכל להאשים אותי שאני מפירה הסדרי ראייה כי אני לא מתווכת בין האבא לבן והאבא צריך לדאוג לקשר טוב עם הבן שללי לי ברוך השם יש קשר מצויין איתו. אחרי שנפלו לי האסימונים, הגענו לעו"ס היא שמעה את הצד שלי ואת הצד שלו. אח"כ הסברתי לאבא את החשיבות של לעלות לקחת את הילד מהבית אמרתי לו הבן שלנו הוא לא חבילה . גם אני פוחדת שתאשים אותי בהפרת הסדרי ראיי ה מצד שני מה אתה מצפה שאני אעשה אם הבן אומר שהוא לא רוצה, אני בטח לא אגרור אותו החוצה. הייתי נחושה וזה עזר. החלטנו שהאבא יעלה לקחת את הבן מהבית ואני מרגישה סוג של שחרור והקלה גדולה חוץ מזה העו"ס שלחה אותנו להדרכה הורית באופן פרטי שאנחנו נבחרואני מתכוונת לעשות את זה. והדבר הכי חשוב שמיכל גרמה לי להבין הוא: לשחרר ולהבין שיש מקום שהוא של האבא והבן. האבא אולי מחנך בצורה אחרת זה לא אומר שזה לא טוב, צריך לשחרר ופחות לחשוד כי הקשר הזה מאוד חשוב. בסה"כ אני חושבת שהעו"ס היתה בסדר גמור, אמפטית, מאוד הבינה את הצד שלי את הדאגה האמיתית , הפחד גם על הבן שלי וגם על שמירת הקשר וניסתה מאוד לעזור העו"ס היתה מיחידת הסיוע. מקווה שיהיה רק טוב לכולם

יש גם עובדות סוציאליות נבונות ומאוזנות

תודה על העדכון. אני שמחה שהכול בסדר אצלך עכשיו. רק חשוב שתביני את כמו יתר הגולשים שסיפורים כאלה (מין בעיות קטנות אבל מטרידות בין הורים פרודים) צצים כמעט כל החיים. חשוב "להרוג" את הבעיות האלה ולא לתת להן לתפוח בתוכנו. את נהגת בחוכמה כשפתרת בעצמך את עניין המעבר הפיסי של הבן אל האב.כל הכבוד שהיה לך הכוח והייתה לך התבונה לנהל את העניינים בנחישות לטובתך ולבסוף לטובת כולם. אני מאמינה שהקשר בין האב לבן יתהדק וייכנס בו יותר רגש כשהאב יתערה בסביבתו הביתית של הילד: יכיר את החדר שלו, התמונות על הקיר, העבודות מהגן, המצעים החדשים וכדומה. תמשיכי להיות קשובה (אבל מעט מרחוק) לדיבורים של הילד על מכות. נסי להיות סקפטית כלפי הילד כשהוא מתלונן רק כדי לבדוק אם הוא מדבר כך כי הוא רוצה תשומת לב או כיוון שאכן אלה פני הדברים שם. אם היו דברים מעולם, הילד יתעקש שהיו מכות גם אם תביעי סקפטיות קלה. אם לא היו דברים מעולם, הוא יבין שאת לא "מתרגשת" מהאשמות כאלה ואולי יפסיק עם התלונות. דרך אגב, ייתכן מצב שלילד אין שיקול דעת להכריע האם מכה כזו או אחרת היא בבחינת "מכות" או "טפיחה" או "דחיה". הוא מספר לך כדי שאת תתני את המשקל הראוי למה שעבר עליו. למשל, אם האב נתן לו דחיפה בישבן כי הילד נניח לא רצה לזוז ממקומו והפריע לאיזשהוא מהלך או אירוע משפחתי. זה לא נעים אבל זה גם לא נורא. בטח לא הייתי עושה מזה רעש גדול על יד הילד. לעומת זאת, אם הסיפור חוזר עוד פעם אחת (או אפילו לא צריך להמתין לפעם שניה) הייתי אומרת לאביו שישים לב לתנועות ידיו, כיוון שהילד מאוד פגיע וגם אם האב נוגע בבן בלי כוונה לתת מכות אבל עם תחושת מגע נוקשה, הילד מפרש זאת כ"דחיה" או כ"מכה". כך שגם האב לא ייעלב שמאשימים אותו במכות. צריך להציג את הדברים בדרך מעט ערמומית כדי לא לפגוע. מכל מקום, תשמרי על עצמך ותעדכני אותנו עוד, גם אם היו לך דילמות שהצלחת לפתור לבדך.

לונגל

New member
תודה לך מיכל

תודה רבה לך מיכל מהתגובות שלך אפשר להרגיש את האכפתיות , ההבנה , הנסיון ,ההזדהות ובעיקר טובת הילד אני מאחלת לך הרבה בריאות וכוח ושתמשיכי לתת תקווה וכח לילדים נוספים מיכל

דעתי בנושא עין צוחקת עין דופקת

עצם העלאת נושא זה זה בעייתי והודעה בכך כי הילד בסיכון

לונגל

New member
האבא זה שביקש את הפגישה . מצפה שעכשיו התגובה

שלך תשתנה ואח"כ אני אגיד ידעתי.

יודע מה זה ילד בסיכון? אלוף משפט שכמוך

אתה מגזים עם השיפוטיות שלך והאמירה שלך מאוד פוגעת. מובן שאינני גם מסכימה עם דבריך.אין שום בעיה משמעותית עם הילד ואל תכניס "גוקים" לראש של אף אחד. פשוט תתבייש ובפעם האלף שים רסן. אנא התנצל בפני לונגל.

mishelli

New member
מיכל, כמה עובדים סוציאליים יש וכמה עובדות

סוציאליות? כמה פקידי סעד וכמה פקידות סעד? וגם במשרד החינוך. הרוב נשים. היה לנו יועץ משפחתי מצויין במשך שנה וחצי, ברגע שהוא גילה לנו שחיתות שהיתה, העלימו אותו. אמרו שהעבירו אותו, אבל יכול להיות גם שפיטרו אותו. בהתחלה אמרו לנו שהוא ממשיך לעבוד בעיירה שבה הוא גר (נראה לי לא הגיוני, כי בד"כ במקצוע רגיש כזה, מעדיפים לעבוד כמה שיותר רחוק מהבית), אח"כ אמרו שהוא עבר דירה.

מלשינים הם גם צדיקים

כרגע אין לי נתון על מספר העובדים הסוציאליים אבל אולי אפשר לברר אצל איגוד העובדים הסוציאליים.לגבי משרד החינוך, כוח אדם בהוראה הוא כ-100,000 איש. זה בודאי לא המספר אצל עובדים סוציאליים. אני מהמרת על 4,000 עוסים? לגבי היועץ המשפחתי שנעלם (נשמע כמו מדינת עולם שלישי שמעלימה מתנגדי משטר..) - בכל מקום ובכל תחום שיש בו שחיתות יש איזה צדיק או שניים שקשה להם עם זה ואז הם "מלשינים". או שהם מעלימים את עצמם או שמישהו דואג שלא יהיו כבר. אני מכירה את זה גם מתחומים אחרים. צריך לקחת את החומרים שאותו צדיק מלשן סיפק ולעבוד איתם, כלומר, להעמיק לחקור, לפרסם, לתבוע.

למעלה