ביקור אצל גיסתי

m i t a l y

New member
ביקור אצל גיסתי

היום בבוקר, נסענו אני ובעלול לבקר את גיסתי/אחותו בבני ברק. גיסתי, אישה נעימה טובה ואוהבת, אישה בת 43, חרדית, גרה בבני ברק, ו... אמא ל-13 ילדים וה-14 בדרך... אני... נדהמתי מהתנהגות הילדים. הם צייתניים, עוזרים בבית, עושים הכל ולא מוציאים "פיפס" מהפה. גיסתי עוד מתפארת בבנה בן ה-13 שמטפל בילדים הקטנים כשהיא לא נמצאת (5 ילדים), בבנותיה (בנות ה-11 ו-12) אשר מטפלות בקטנטן (בן שנתיים),מחליפות לו, נוסעות איתו לים (לבדן) ו/או לבקר את הסבתא באוטובוס שגרה בגבעתיים... הסתכלתי עליהם וחשבתי לעצמי, מצד אחד, איזו סמכות הורית נהדרת שיש להם: הם לא מתחצפים להוריהם, עושים מה שאומרים להם, (מצייתים) ובכלל "כיבוד אב ואם" אצלם זו מעלה ראשונה... ומצד שני, איך הם יתייחסו להוריהם כשהם יגדלו? האם יהיו להם כעסים על איך שהם חינכו אותם? על כך שהם לא קיבלו מהם מספיק תשומת לב? על כך שהרבה מילדותם נעלמה כי הם היו צריכים לטפל בקטנים מהם? מה אתם חושבים?

גלבועא

New member
אני לא מתרשם כלל ועיקר

הסמכות ההורית אינה סמכות הורית. הסמכות האלוהית המאיימת והמענישה מיוצגת על ידי הסמכות ההורית, ולכן אינדוקטרינציה מאסיבית, גם בבית וגם בחברה מסביב מייצרת בני אדם צייתנים, שבמקום להנות מהילדות שלהם עסוקים בגידול אחיהם ובהכנה לקראת חייהם כבוגרים. צר לי מאוד, אני לא מזדהה, לא מתרשם נהפוך הוא.

גלבועא

New member
וכיוון שאיני מכיר את גיסתך

הרי אני מדבר בהכללה. אבל כיון שאחי חרד אף הוא, אני קצת בעל נגיעה לענין.

m i t a l y

New member
קיבלתי גלבוע יקר... אבל...

ממך... אינדוטרינציה מסיבית?
תשתדל לכתוב לי בעברית??? (מזל שיש לי כאן מתורגמן צמוד...)

נץ666

New member
אינדוקטרינציה

תהליך של שכנוע ללא מתן אפשרות למשוכנע ל"חשוב" אחרת ו/או שונה. אינדוקטרינציה מאפיינת חברות טוטאליטריות ו/או בעלות אידיאולוגיה מובהקת. היא מופעלת בעיקר על ילדים/צעירים כ"חינוך". מאסיבית - מלאת עוצמה, משמעותית, חד מימדית, נוכחת וכו'

pf26

New member
ואני חשה רחמים...

הילדים נולדים וגדלים לתוך עולם שבו יש להתנהג רק לפי החוקים. לא אומרת חלילה שהם לא אהובים, אבל המשמעת הנוקשה וחוסר הכבוד לילד/אדם כאישיות בפני עצמה, קשה לי מאד. ילד שמגדל ילד... (ראיתי ילדה בת 8 שמגדלת 3 אחים קטנים). כשהילדים האלה יגדלו הם יעשו מן הסתם בדיוק מה שהוריהם עשו. הם לא יתווכחו על חוסר כבוד ולא יחשבו על אבדן ילדותם, כי לא יהיה להם זמן לזה. הם יהיו עסוקים בלגדל את 10 הילדים שלהם. (ולא התיחסתי למה זה עושה לגוף ולנפש של האמא היולדת ללא הפסקה - אוףףףף זה מרגיז אותי!!!!)

גם אני חשה רחמים.

אמנם זה החיים שהם מכירים וזה גם מה שמכירים בסביבה הקרובה להם, אבל סליחה - זה לא ילדות.

סרט בנושא ../images/Emo26.gif

לפני כשבועיים היתה כתבה ב"ידיעות" על סרט דוקומנטרי (אני לא זוכרת באיזה ערוץ) שעסק בנושא של משפחות חרדיות מרובות צאצאים. התברר שאלה מן הילדים (כשהם מתבגרים) המסוגלים לדבר על כך אומרים שלא היתה להם בכלל ילדות. שאף פעם לא היתה בבית אוזן קשבת לבעיות שלהם, ושלמעשה מגיל צעיר ביותר הפכו להורים בעצמם. גם הנשים עצמם הופכות לרובוטים ליצור ילדים, אין להן רגע לטיפול (שלא לדבר על טיפוח) עצמן.ההריונות הרבים גורמים להן נזקים גופניים רבים.מדובר בתחרות סמויה בתוך המגזר החרדי למי יהיו יותר ילדים תוך התעלמות מוחלטת מצרכיהם של האשה והילדים (הגבר, כמובן, עסוק בלימוד תורה). אגב, לעתים קרובות מידי, האשה גם צריכה לדאוג לפרנסת המשפחה.

49צהוב

New member
מה שלי מפריע הוא

מבלי להתייחס לגיסתך כמובן, אלא לתופעה בכללותה מפריע לי שרבים מהם נזקקים, בקו העוני או מתחתיו (הרי ברור שצריך יותר משתי משכורות סבירות בשביל לפרנס תריסר ילדים), והם תלויים על החברה, לצדקה ונדבות. ואחר כך הם עוד באים בטענות לחברה שזנה אותם... והילדים עצמם הרבה פעמים הם גרים 4-5 באותו חדר, בלי פרטיות, וכמו שכבר אמרו עול האחים הקטנים מוטל עליהם.. אין ילדות.. והכל הם מקבלים כי "ככה זה" צר לי עליהם וצר לי על החברה שצריכה לשאת פרזיטים שכאלו

לורליי43

New member
שזו הזנחה הורית

לא קראתי עדיין את שאר התגובות, אבל לא יכולתי להתאפק ואני מגיבה ישר מהמותן. חלק מהדברים שאת מתארת- הם הזנחה נוראית. ילדות בנות 11 ו-12 נוסעות עם קטנטן לים לבד? איבדו כל פרופורציה. כנראה שקצת "גדול" על האמא (כל אמא בדרך כלל) לגדל כל כך הרבה ילדים. בדיוק מאותן סיבות שוכחים ילד במכונית להתבשל. לגבי הצייתנות, זה סוג של אילוף- היה שכיח מאוד במאה ה-19-20. עם השינוי בגישה כלפי הילדים, השינוי החשיבתי לגבי הזכויות שלהם וצרכים הרגשיים שלהם, באמת נהיה יותר "קשה" לגדל ילדים, כי צריך להשקיע קצת יותר זמן בלהתייחס לאותם צרכים התפתחותיים. כמובן שאני לא בעד איבוד הסמכות ההורית ואני נחשבת במובנים מסויימים ובקרב קהילות שדוגלות בחיים "טבעיים" כאמא קשוחה יחסית, אבל התוצאות לדעתי בנתיים מוכיחות את עצמן. כמובן, שהכל הכל תלוי בראייה של החיים, בשאיפות, רצונות, ערכים, סדרי עדיפות וכו'.

גלבועא

New member
../images/Emo32.gif מה פירוש "חיים טבעיים"

את יכולה להרחיב קצת בבקשה? תודה

לורליי43

New member
ולמה זה קשור לסמכות הורית

בגלל שחלק מהגישות של ב"באופן טבעי"- דוגלות ב"כבוד" לילד ברמה כזו, שחלקם לוקחים את זה למקום של משא ומתן על כל פיפס. הסברים בלתי נלאים לגבי כל החלטה של הורה. גבולות- מילה גסה שאין לה מקום. וכו'. ולמה המילה כבוד בסוגריים? כי לדעתי כבוד לילד הוא להבין את השלב ההתפתחותי שלו, ולא לדרוש ממנו דברים (כמו ראייה לטווח) שהוא לא מסוגל לו. ומאיכן אני מכירה את הגישה הזו? השתתפתי זמן קצר בפורו שלהם ונמלטתי משם בעור שיני. אחר כך השתתפתי בפורום של תפוז (חינוך לגיל הרך), ובאותה תקופה היו בו גם משתתפי "אנשי באופן טבעי", והיו לנו דיונים חוצבי להבות לגבי סגנון חינוך.

נץ666

New member
אני מודה לך מאוד

אני כמובן רואה את הדברים כמוך. ב"טבע" צאצאים לא גדלים מתוך "משא ומתן" - כי לו גדלו כך לא היו נשארים בחיים זמן רב. אני וגם זוגתי בעד גבולות ברורים ומעטים ביותר, דיאלוג, הרחבת הגבולות על פי התפתחות הצאצא/ית.

לורליי43

New member
../images/Emo6.gif טבע אכזר, אין ספק

בטבע יש מקרים שהזכר טורף את ילדיו הזכרים שלא יתחרו איתו על נקבות, והנקבה זונחת את מי מגוריה שלא מספיק חזק כדי לשרוד. זה בהחלט מחדד את הענין, וזו חלק מהבעיה של האדרת ה"טבעיות", זה שהקשר בין פנטזיות הקסומות ובין המציאות- מקרי בהחלט. מה שעוד תמיד הפריעה לי היא ההשוואה בין מגורים בבית שבו הכל מוגן, ולכן אין שום בעיה שילד ישן בחדר שלו ויתן להורים את מעט הפרטיות שיש להם במשך היום, לבין הצורך שיש לילד שחי בשבט, באוהל, שבאמת אף אחד לא יודע מה קורה שם בחוץ- ולכן הוא ישן צמוד להוריו. שלא לדבר על חווית הזוגיות שיש לשוכני האוהלים השבטיים שלא דומה בכלל למה שקורה אצל זוג מערבי. יש המון ויכוחים בין הורים לילדים צעירים על הצורך הזה בצמידות בלתי פוסקת.

לורליי43

New member
ילדים שמגדלים ילדים

בת שנה וחצי טבעה כשאחיה שמרו עליה, והם גם אלה שפינו אותה למרפאה. וזה למרות שאני חושבת שילד בן 14 בהחלט מסוגל להשגיח על אחותו הקטנה באמבטיה.

למעלה