ביקור אצל אבי

נץ666

New member
ביקור אצל אבי

אבי אלמן מזה כשבעה חודשים. קשה לו מאוד, כיוון שחייו החברתיים היו קשורים לאמי בעיקר, ושניהם לא יצאו כמעט מהבית בערבים. נראה שהם סיפקו את הצרכים זה לזה במשך שנים ארוכות, מה גם שאמי היתה אדם חשדן מאוד ולא ממש אהבה בני אדם. לצערו, רק עכשיו הוא מגלה, מערכות היחסים שהוא ואמי יצרו אתנו כילדים וכבוגרים היו קשות באופן כללי, כך שאחיי ואני נמנענו מהרגע שיכולנו ליצור קשרים מחייבים בינינו לבינם. עכשיו הוא לבד והוא מנסה להסתדר. אבל ובעיקר הוא מנסה לסדר את "ההיסטוריה" על פי צרכיו, ולפעמים אני מרחם עליו ו/או מקווה שלא אהיה כמותו כשאגיע לגילו, ואשקר לעצמי ולעולם מתוך שכנוע עצמי. אני מדבר עם אבי אחת לשבוע, מקפיד שהילדים ידברו אתו אחת לשבוע ומבקר אותו פעם בשבועיים. אני גר מחוץ לעיר מגוריו, אין לי רשיון נהיגה וכדי להגיע אליו אני חייב בהתארגנות מיוחדת. אבל כל זה מבחינתו לא נחשב, כי ישנה חובה לדעתו לבקר אותו, להקשיב לו וגם לקחת אותו לביקורים אצלנו. עיקר טענותיו מופנות לאחי, שלא טורח להתענין בשלומו, שלא מציע לו לבוא אליו לביתו בימי שישי - לקחת אותו ולהחזיר אותו. אבי נוטה לשכוח שהוא לא יודע להתנהג, שהוא מתנהג בגסות רוח לאשת אחי. בפסח הוא היה אצלם יומיים, הוא אפילו לא טרח לומר לגיסתי תודה על האירוח. מגיע לו, כך הוא חושב. נכון, שעלינו להתנהג אחרת. אבל אני לא המחנך של אחי ו/או גיסתי ואין לי ענין אחרי שנים ארוכות שבעזרת הוריי ה"מקסימים" לא דיברתי כמעט אתו, עם אחי, לקלקל את הקשרים בגלל שאבי לא יודע איך להתנהג. מהצד השני סוף כל סוף הוא מוכן לשקול מציאת חברה. מצאתי לו מועמדת פוטנציאלית מבית האבות, אבל הוא אמר שהיא יכולה להיות רק ידידה.

mich78

New member
גם ידידה זה טוב

לדעתי זה לא מתפקידך לחנך (לא את אביך ולא את אחיך) אני בטוחה שזה מרגיז לשמוע תלונות, אך תמיד אפשר להקשיב ולא להגיב,, ותמיד אפשר להסיט את נושא השיחה...

m i t a l y

New member
נץ יקר... ../images/Emo20.gif

אני לא חושבת שיש טעם שתכנס בין אחיך ואביך, זה חסר טעם לדעתי ועלול לקלקל את מערכת היחסים בינך לביניהם... מה שאתה כן יכול לעשות זה להמשיך ולעשות את מה שאתה עושה עכשיו, להעניק לו את תשומת הלב שהוא צריך, לשמש לו אוזן קשבת (גם אם זה לפעמים א נעים לשמוע כל הזמן תלונות - אני יודעת...), ובכלל לעשות לו את כל מה שאתה יכול, כאילו אתה הוא אביך ואתה מצפה מילדיך לעשות כך וכך עבורך... מה דעתך? רק בריאות...

נץ666

New member
אין סיכוי שיקרה כך

הוא, אבי, יצטרך לפתור לבד את בעיותיו עם אחי.

לורליי43

New member
בעיה שהורים לא לוקחים אחריות

לעובדה שהם אחראיים לסוג הקשר שנוצר עם הילדים משלב אפס. לקח לי זמן לפלס דרך מבעד לכל רגשות האשמה כדי להבין שזו לא אשמתי.

נץ666

New member
נכון, אם כי אתמול הוא הודה

באחריות שלו, בלית ברירה.

מוכר ולא חביב ../images/Emo4.gif

נץ יקר, הסיפור שלך מאוד מוכר. אצלי מדובר באמא שאבי דיכא אצלה את כל הקשרים החברתיים ועכשיו,גם לדבריה, היא נכה מבחינה חברתית. גם היא גרה רחוק מאיתנו, עדין לבד למרות גילה (82) ומסרבת ללכת לדיור מוגן. יחסיה עם אחי מאוד קורקטיים. היא אמנם מתארחת אצלו ומשוחחת איתו בטלפון אבל בעיקר על נושאים כמו פוליטיקה ומזג האויר. כל הנטל הרגשי נופל עלי. היא מתקשרת כל יום באותה שעה ואם אני לא בבית היא מחפשת אותי אצל כולם. הקשר הזה מאוד מעיק אבל אי אפשר, כמובן, לומר כלום. גם הביקורים שלה (בערך פעם בחודש) הם לא קלים. לבעלי אין סבלנות לסיפורים שלה. היא קושרת דבר לדבר בלולאה אינסופית כשאת כל הסיפורים אני מכירה ונעלבת כשלא מוכנים לשמוע את אותו סיפור בפעם המי יודע כמה.

אביך האלמן

אל תתערב ביחסים בין אביך ואחיך, שניהם לא ילדים קטנים, שיסתדרו ביניהם לבד. אתה תמשיך לעשות את מה שאתה יכול ובקשר לתלונות של אביך ביחס לאחיך, שמע אותו תהנהן תשובה כלשהי ו"תעבור הלאה" - כמו שאומרים. אביך חייב להבין שיש לך חיים משלך ושאתה עושה את המקסימום שאתה יכול עבורו - שיותר מכך אינך יכול - זה מה יש ועם זה צריך לחיות.

למעלה