ביקורת

• פותח הנושא tut7
  • פורסם בתאריך

tut7

New member
ביקורת

ההודעה הזאת היא ביקורת בונה ולא באה להעליב או משהו כזה אלה לפנות אליכים בתור יהודים וכדאי שתקחו קו למחשבה. בתור חוזרת בתשובה, שבאה מבית דתי לאומי רוצה להגיד לכם שרוב אלה שבאים מהבתים האלה חוזריםבשאלה. אני מציעה לרובכם לבדוק את הדרך שלכם האם אתם הולכים לפי דעת תורה או לפי הרב "נוח" עושים מה שנוח לכם. איסור מדאוריתא לא להיות בנים ובנות מעורב. וזה לא ממש בסדר , אולי כדאי שתבדקו שוב מה הדרך. ולא לעוות משפטי צדיקים כמו הרב קוק שהוא אדם גדול, נכון שהוא רצה צבא אבל אם הוא היה רואה מה הולך בדור שלנו הוא לא כולכך היה רוצה נראה לי. כדאי שתסתכלו לאמת בפנים מה היא באמת דרך אמת. והרבה רבנים דתיים לאומים אומרים דברים מזעזעים ועוד מה כל זה בשם התורה. איך אפשר? אנחנו עובדי השם. וכל המ שחכמים אומרים צריך לעשות ואם מדוראיתא יש איסורים שאסור ואתם עובירם להם אז תבדקו את עצמכם כי שלמה המלך החכם מכל האדם אמר " מי שפורץ גדר נחש יכשיהו" או משהו כזה אז תבדקו שאתם אל עובירם את הגדר.

תראי

אני מאמינה שרוב החבר'ה פה לא באמת מאמינים שיש דבר כזה, "הרב נוח". הולכים לפי מה שצריך, לא מחפפים. את באה אלינו שבגישה של "אתם כופרים, תתקנו את עצמכם". כולנו צריכים לתקן את עצמנו. כדאי קודם לבדוק מה רע עם עצמנו ורק אח"כ לבדוק מה עם השאר.

נוית

את לא מאמינה אבל יש, מה לעשות? זאת לא השערה זאת עובדה. כן, בכל מקום יש את המחפפים ואת המחמירים היא לא באה בגישה של "אתם כופרים תתקנו את עצמכם" היא אמרה מההתחלה שהיא באה לומר בקורת בונה ולא 'הורסת' נכון, כולם צריכים לתן את עצמם ותמיד יש לאן לעלות ולא זה לא נכון בקטע של "קודם כל בדקי את עצמך ואז תבואי אלינו בטענות" כי נוית חמודה, זאת לא הגישה! מה זה?? היא באה להגיד לך "תשמעי בחברה שלכם יש כמה טעויות" וזה על-מנת לתקן!! לא לזלזל או לפגוע אז מה לעשות, קבלי את זה אם נוח לך לשמוע את זה או לא, זאת האמת

ליחנוש 1

New member
כנסי רגע..

תראי אני דתייה ואני בבני עקיבא וזה.. אבל אני לא רואה שוב בעיה לדבר עם בנים.. ועם לדעתךך זה איסור אז על תדברי עם בנים וזהו..

כנסי את..

תראי, אני לא ממש מסכימה עם כל מה שזאת שלמעלה כתבה, אבל אני עוד יותר לא מסכימה עם מה שאת אומרת.. באותה מידה מישהי יכולה להגיד שהיא לא רואה שום בעיה בללכת עם שרוול קצר/מכנסיים. אבל אם לדעתנו זה אסור, אז לא נעשה את זה... זאת גישה ממש לא נכונה! ברור שיש דברים בתנועה שלנו שהם אסורים, ושכן צריך להתחיל לשנות ולהתקדם בהם.

ליחנוש 1

New member
כול אחד והדעה שלו..

תאמת הסניףף שלנו ממש אחלה..ואצלנו אין כול כך מה לשנות אני לא יודעת איך זה אצלכם.. אבל בכול זאת זה קצת טיפשי לבוא בגישה כזאת שעם אנחנו דתיים אי אפשר להגיד שלום לבנים..כיאלו את רואה אותם בשבת וזה אז אומרים שבת שלום... וזה ממש לא קשור לשרוול קצר ולמכנסיים.. תראי אין לי כוונה להתווכח על זה..באמת כול אחד והדעה שלו

לא הבנת אותי נכון..

גם אני לא חושבת שיש בעיה בלהגיד "שבת שלום" לבנים, או לדבר קצת עם בנים מהסניף.. ברור שתלוי איך, כמה, איפה, אבל בכללי... אני לא יודעת מאיזה סניף את (מעלות?), אבל אני מאחד הסניפים היותר דוסים שיש בבנ"ע.. בין הסניפים היחידים שהם נפרדים, וכן, גם אצלנו יש עוד מה לשנות ולאיפה להתקדם... אדם מטבעו הוא יצור שכל הזמן יכול להתקדם ולעלות עוד ועוד, אחרת הוא כבר לא היה... וחוץ מזה, זה ממש לא טפשי, אלא דרך התורה.. ואם התורה אומרת להתרחק מהאשה מאוד מאוד, כנראה שצריך לשאוף לזה... ואיך זה קשור לשרוול ולמכנסיים? בגלל שאת לא יכולה להגיד: "אני עושה ככה, וחושבת שזה מה שנכון, ואת תעשי מה שבא לך אם את מאמינה במשהו אחר".. אם את עושה משהו שהוא בניגוד לתורה, אז תנסי לשנות את זה ואל תשלימי עם זה שככה בא לך, ושכל אחד יעשה מה שטוב לו. זאת גישה ילדותית שאין לה מקום בחיים שלנו.

ליחנוש 1

New member
לא אמרתי משו כזה..

וכן אני מסניףף מעלות.. תקשיבי לא אמרתי שאני עושה מה שאני חושבת שטוב לעשות..אני פשוט חושבת שאין בעיה לדבר פה ושם עם בנים..ברור שאני לא ילךך עם מכנסים וזה כי אני יודעת שאסור.. אבל במה שהיא אמרה אני ממש לא מסכימה איתה..

shronet

New member
אבל אין פה עניין של דעה בכלל...

יש לנו נטיה למצוא הקלות בדברים שלא נוחים לנו. קשה לחיות בחברה נפרדת, אז אומרים לעצמינו "עזבו, זה טפשי, אני לא מסכימה עם זה..." צריך להבין שאין כאן עניין של הסכמה או אי הסכמה. יש הלכה, וזהו. וכמו שאני בטוחה שאת לא תחללי שבת ולא תלכי עם מכנסיים, ככה גם צריך להזהר בעניין של דיבור בין בנים ובנות. ברור שזה יותר קשה ודורש יותר עבודה, אבל זו המטרה בסופו של דבר. זה לא דרך, לשכנע את עצמינו שההלכה מיותרת בשביל לחסוך מאמצים. צריך להבין שגם אם זה נראה לנו קשה ואנחנו לא רואים כרגע איזה טוב יכול לצמוח מזה, זה בסופו של דבר יפעל רק לטובתינו. יש לנו "הוראות שימוש" ברורות ביותר לחיים טובים, למה לא להשתמש בהן? כמובן שאני לא באה להגיד שאסור להגיד שלום או להחליף מילים עם בנים, אבל כל דבר במידה ועפ"י ההלכה.

רווית8

New member
אני לא מסכימה איתך..

סלחי לי, אם בנאדם שלם ללכת עם חולצה קצרה אז עדיף שיעשה את זה מאשר שילך עם חולצה ארוכה ושהוא לא מבין בכלל למה והוא עושה את זה בלי שום כוונה!!!!

לא מדוייק..

יש דברים שאדם צריך לעשות רק אם הוא באמת מאמין ושלם איתם. אבל אם אדם מאמין בדרך התורה, יש דברים שגם אם הוא לא שלם איתם, הוא צריך לעשות. ואני חושבת שאם אדם מאמין בדרך התורה ויש דברים שהוא לא שלם איתם, זה בגלל שהוא לא מבין אותם ולא חקר אותם מספיק (ויש דברים שאי-אפשר לחקור ולהבין, ובכל זאת צריך לעשות. כמו למשל: שעטנז. אף אחד לא באמת מבין למה אסור ללכת עם צמר ופשתן, אבל זה מה שהתורה צוותה אותנו, וככה צריך לעשות). ובקשר לאורך השרוול- זה פשוט דורש יותר בירור והעמקה כדי להבין את שורש העניין...

רוני13

New member
מה פתאום!!!

הרבה בנים ,למשל, הולכים עם ציצית בלי לדעת למה הם באמת עושים את זה! ובאופן כללי את מתפללת כל יום ורוב הסיכויים שאת לא יודעת מהי המשמעות העמוקה של התפילה...

הנה..זאת הבעיה "כל אחד והדעה שלו"

רק צריך להגיד תודה רבה ל"רב נוח" בלעדיו הרמה בבנ"ע היתה יותר גבוהה

תשמעי

את לא רואה בעיה לדבר עם בנים...סבבה בואי אני אומר לך משהו: יש בעיה לדבר עם בנים אולי עכשיו את באמת לא חושבת שיש בעיה לדבר עם בנים, אחלה בכייף אבל אולי בעוד כמה זמן תביני את הבעיה הדיבור עם הבנים לא מתחיל ונגמר בשבת שלום והשורה האחרונה בהודעה שלך היתה לגמריי מיותרת וילדותית, סורי

ליחנוש 1

New member
למה ילדותית?

אמרתי מה שאני חושבת.. ובמה נראה לךך שהשבת שלום נגמר?תראי אני לא יודעת מה הולך בסניפים שלכם אבל בסניף שלנו זה אחרת..

דנ יאל 14

New member
ליחן מאמי יצאו עלייך מה?! אני איתך!

בקיצור... אנחנו יודעות מה אנחנו עושות... ואם כל הכבוד בסניף שלנו אנחנו רק מדברות ואין פה מקום שאליו זה יכול לחדור... אז אין מה להגיד נקודת מבט של חניכה מהרא"ה כי זה ממש אמירה לא לעניין... מה אם אנחנו הרא"ה אנחנו קטנות לא מבינות כלום מהחיים..?!?!?!?!?!?! בדיוק ההפך... ואני ממש לא מסכימה עם הדעות שלכם!! ולי ולליחן ולכל הסניף שלנו טוב עם הדרך שבה אנחנו הולכים... ובגלל זה אומרים לנו עלו והצליחו!! חעחעחע (ליחן-- מוריה אומרת אחרי כל מפקד
) וכמו שליחן אמרה... "אמרתי מה שאני חושבת" לכל בנאדם יש זכות לומר מה שבראש שלו הן לטוב והן לרע!! "איש איש באמונתו יחיה -- ואת דעתו יגיד!!" תודה, דניאל

למעלה