ביקורת - Ticket to Ride

ננסק

New member
ביקורת - Ticket to Ride

ראשית סילחו לי על הביקורת המשעממת משהו, אני במצב רוח אנליטי. בתקווה מישהו אחר יכתוב ביקורת עליזה יותר, בהזדמנות. כשאני בא להסביר משחק לאנשים שעוד לא שיחקו בו, אני כמעט תמיד מתחיל במילים "אוקי, זה מאוד פשוט" - צריך להתחיל בנקודה חיובית, אחרי הכל, כדי שהחבר'ה החדשים לא יבהלו ויברחו מהחוקים. לשם שינוי, Ticket to Ride הוא \באמת\ מאוד פשוט, מאחר והוא מורכב כולו מארבע פעולות בלבד. מטרת המשחק היא לצבור ניקוד על ידי הקמת מסלולי רכבת לאורך אירופה (הגרסה המקורית מסקרת את ארצות הברית, והיא אפילו פשוטה עוד יותר מזו), ועל ידי עמידה ביעדים, שהם פשוט יצירת מסלולים המקשרים בין שתי ערים כלשהן, כפי שנדרש מהרשום על קלף יעד. לוח המשחק צבעוני ומגניב במראהו - אני חייב להודות, הוא אחת הסיבות שהחלטתי לקנות את המשחק מראש - עם הרבה מסלולים המורכבים מיחידות מלבניות, העוברים בכל רחבי אירופה. בכל תור אפשר לעשות אחד מארבעה דברים: 1. שליפת קלף, 2. הנחת מסלול - על ידי הורדת מספר קלפים מאותו הצבע כמו אורכו וצבעו של המסלול, 3. שליפת קלף יעד חדש - פעולה נדירה מאוד, שחקן יבחר לעשות אותה אולי פעם אחת במשחק, 4. הנחת תחנת רכבת - ויש רק שלוש כאלו לכל שחקן. כמעט כל המשחק מורכב משליפת קלפים והנחת מסלולים, כך שהוא זורם מאוד מהר. אין הרבה מחשבה להשקיע בתור שלך, אך בכל זאת חייבים לתכנן מראש - כדי לקשר בין הערים שעל כרטיסי היעדים שלך - ולהגיב לפעולותיהם של אחרים, שלוקחים לך מסלולים שרצית לעצמך. הקקות. יש במשחק מספר נקודות קטנות שמגוונות את העניין, כמו למשל קטרים, שהם כמו ג'וקר - יכולים להיות מכל צבע; "מנהרות", שעשויות לדרוש מהשחקן עוד עד שלושה קלפים נוספים מאותו הצבע, כך שהוא יכול להמר אם להסתכן או לחכות ולצבור עוד קלפים כדי להיות בטוח; ותחנות הרכבת, שמאפשרות לשחקן להשתמש במסלול של שחקן אחר למטרת השלמת דרך בין שני יעדים, אבל כל אחת עולה 4 נקודות - אז כדאי לחשוב לפני ששמים אותן. שחקן זוכה בניקוד לפי אורך המסלולים שעשה ולפי ערך הניקוד של קלפי היעד שעמד בהם, כאשר כל קלף יעד *שלא* השלים *מוריד* לו נקודות באותו הערך. קטלני, אבל השחקן יכול לבחור כמה כרטיסי יעדים יהיו לו במהלך המשחק (אפשר להתחיל עם בין 2 ל-4, ושחקן יכול לשלוף עוד ולבחור חדשים כפעולה). שוב פעם זהו סיכון שהשחקן יכול לקחת, אבל לא חייב. נקודה אחת שמציקה קצת במשחק היא עיצוב קלפי היעדים, שהצליח לבלבל כבר מספר פעמים, ופעם אחת אפילו גרם לי לחשוב שהצלחתי לגמור יעד, כשרק עם סיום המשחק הסתבר שלא הגעתי לעיר שהייתי צריך אלא לשכנתה. חשוב לבדוק פעמיים את שמות הערים, ולוודא שהמסלולים אכן מגיעים עד אליהן, מאחר והמיקום שלהן על פני המפה הקטנה והלא מדויקת שעל הקלף עשוי לבלבל. כמו כן, בגלל שהמפה פונה כולה לכיוון אחד (כל שמות הערים הם כלפי מי שמסתכל מ-"דרום", כצפוי), שחקנים שמסתכלים על המפה מ-"צפון" מאבדים קצת את הכיוון, וביחד עם המפות שעל קלפי היעדים, עלולים שלא למצוא את ערי היעד במשך זמן מה, ולהתבלבל מחדש שוב ושוב. כשנכיר את המשחק בעל פה זה בוודאי יעבור, אבל בינתיים הפתרון הוא לעבור פשוט לצד השני ולהסתכל משם, כאשר מחפשים ערים על המפה. נקודה ממש לרעתו של המשחק היא הצורך לערבב קלפים בקצב רצחני, והבעיה שאם לא עורבבו כמו שצריך, הדבר עשוי להטות את המשחק בצורה מטרידה. בסך הכל זהו משחק מעולה, שמאוד מצא חן בעיני. בגלל הפשטות שלו אפשר פשוט לקחת אותו ולשחק, גם בשעות מאוחרות בלילה, ובכל זאת ליהנות באופן אלגנטי, עם קצת מחשבה לא כבדה ולקיחת סיכונים מותחת. עוד לא ניסינו אותו בשלושה או ארבעה שחקנים, אך אני מאמין שהוא יעבוד היטב.

yaronra

New member
הגירסה המקורית של המשחק + משחק ברשת

תודה על הביקורת המצויינת - זהו אחד המשחקים האהובים עלי. תיקון קטנטן: השם Ticket to Ride מתייחס לגירסה המקורית של המשחק, שמבוססת על מפה של ארצות הברית. המשחק המקורי אפילו יותר פשוט מהחדש - אין תחנות רכבת, מנהרות ומעבורות. אלן מון, יוצר המשחק, הוציא את הגירסה האירופאית (שנקראת: Ticket to Ride: Europe) לאור טענות שהושמעו כלפי הגירסה המקורית. לטעמי, הגירסה החדשה אכן קצת יותר טובה למשחקים רבי משתתפים, אבל הגירסה המקורית הרבה יותר חזקה למשחקים של שניים (קצת פחות מזל, הרבה יותר אינטראקציה בין השחקנים). את שתי הגרסאות, ועוד אי אלו משחקים של אותה החברה, אפשר לשחק באתר של החברה (www.daysofwonder.com). המשחק בחינם, עם בונוסים לשחקנים שמשלמים (בעיקר היכולת לראות את הדירוג). מצד שני, על כל משחק לוח של החברה שקונים, מקבלים מנוי מלא באתר לחצי שנה (לכל סוגי המשחקים, אבל Ticket to Ride הוא הטוב שבהם). אם מישהו נכנס לאתר, ורואה שחקן בשם yaron, תגידו שלום, אשמח להראות לכם את הסביבה. ירון

למעלה