ביקורת- Light & Darkness

MadManIII

New member
ביקורת- Light & Darkness

רקע- ספר מתאר את סיפורם של סטראם (סער) וקיטיארה אחרי העזיבה במרגוע. חמישה שמים לפני רשומות. על הדרך הם מתחברים אל גנומים ואיכשהו מצליחים להגיע ללונטרי. שמה כל אחד מגיבורנו מקבל כוח מיוחד. חוזק, מהירות בלתי רגילה. ראיית רנטגן. שמיעה כמו של סופרמן.וכדו.-בקיצור כמו ארבעת המופלאים. אחד הספרים הכי מוזרים שאי פעם קראתי. הם גם פוגשים בדרקונים. להזכירכם קיט פוגשת לראשונה בדרקון רק באחים לנשק. ואפילו פוגשים דרגונים- היצורים ה אלא אפילו לא התקיימו אז. אין את כישרון הכתיבה של סטארהד אז אל תקטלו אותי יותר מידי.

RoCKeR121

New member
לא נקטול...../images/Emo13.gif

שישיית המפגשים לא סתם זכתה בפרס "הסדרה המיותרת ביותר שתורגמה לעברית" חוץ מהסטירות המעפנות הספר גם דיי עצבן אותי בקטעים של הכוחות...זה היה ממש אידיוטי אחלה ביקורת

MadManIII

New member
כבר החזרתי את הספר לספריה

אז לא זכרתי. נ.ב עברתי לרעננה אז יש לי משאב חדש לספרים שלי. מישהו מכם גר ברעננה

strahd

New member
Darkness & Light

או "חושך ואור" היה הספר שהיה צריך להיות מתורגם וכבר החלה העבודה עליו, אך אז מיצוב פשטה את הרגל וכיום ניתן למצוא את הפרק הראשון בכרך השלישי של טרילוגיית פנהליגון, הספר האחרון שמיצוב הוציאה. הספר הוא חלק מה-preludes לא משישיית המפגשים, והוא אכן די מפגר. המון שטויות נכתבות, ולמען האמת זה ספר של תומפסון וקוק, צמד הכותבים המצויין מלבד וייס והיקמן. כנראה ספר בוסר של הצמד שפעם על פי הוראות מפוקפקות. בכלל סדרת הפרלודים היא סדרה מוזרה שנעה בין ספרים מצויינים: "האחים מאז'ר", "מי-נהר, איש המישורים" (גם של תומפסון וקוק), וספרים מזוויעים כגון "חלמיש המלך" ו"קנדרמור". מצטער פייתון, לא סבלתי את הספר הזה, גדילן נראה שם ממש ממש מפגר והעלילה לא מתקדמת לשום מקום. כל הספר הזה בא להראות: אנחנו קנדרים, כמה אנחנו מצחיקים!

Guybrush Marley

New member
הממ (../images/Emo58.gif לאגדות)

דווקא "אנחנו קנדרים, כמה אנחנו מצחיקים!" נשמע עלילה טובה לפחות כמו "אני קוסם, אני חזק, אני נכנס לאביס והורג את טאקיזיס - ואח"כ את כל שאר האלים!"

crysania

New member
"אני יפה... אני קוסם מרושע ומדהים"

למה הם עשו את הסוף האידיוטי הזה?
לאגדות רייסטלין מקריב את עצמו בשביל כל העולם? WTF? אני שונאת אותם>< הם היו צריכים לתת לרייסטלין להיות אל! מניאקים!!!!!!!!!!!

python 4

New member
לא יעזור לך - קנדרמור ספר מעולה!../images/Emo8.gif

כמובן שגורמים זוטרים (כמו הדוקטורט שלי) מונעים ממני מלהמשיך בקריאתו (וחלילה לא העובדה שהספר מצויין!) - וככה יצא שזה הספר שלוקח לי הכי הרבה זמן לקרוא.. באשר ל- "חושך ואור" - ספר מופרך ביותר, עם מלא טעויות עלילתיות, ודי מעצבן לקריאה האמת. אבל אני אאחז במה שאמרת לגבי סדרת ה- "הקדמות" - הספר הבא שלי (אחרי שאני אגמור את קנדרמור ב- 2008 ככה) הוא "האחים מאז'ר", שנראה מבטיח..

python 4

New member
ושכחתי להוסיף -

אני שונא נומים (או גנומים, אם אתם קוראים את התרגום בעברית) - הגזע הכי מיותר בקרין. אם כבר יש גזע שכל מטרתו הוא "תראו כמה אנחנו מצחיקים", לדברי סטראהד, ויש גם גזע שכל מטרתו הוא "תראו כמה אנחנו טפשים" (גמדי המחילות) - למה צריך עוד גזע שכל מטרתו הוא "תראו כמה אנחנו מצחיקים + טפשים"? בטוח זה היה רעיון של טרייסי

למעלה