ביקורת- שוקו לולו

עמיר75

New member
ביקורת- שוקו לולו

אחרי תקופה לא קצרה שאני קורא פאסיבי ומדי פעם נעזר בהמלצות כאן, החלטתי גם לתרום ולפרסם ביקורת על מסעדה שאני פוקד לעתים קרובות - שוקו לולו.
המסעדה נמצאת ברחוב ויטל (ליד פלורנטין) ולדעתי היא היתה גלידריה בלבד עד לפני כשנה וחצי, אבל היום מדובר על מסעדה איטלקית + גלידריה.
לא מדובר על אוכל עילית, אבל לטעמי מבחינת הVFM היא הטובה ביותר בתל אביב.
מנות ראשונות:
יש מבחר מנות ראשונות שמעולם לא טעמתי כי אני תמיד בוחר באחד משני המרקים
מרק בצל טוב מאד שמוגש עם כובע בצק עשוי היטב - 16 ש"ח
מרק פטריות סמיך (לא יודע אם הוא בתוספת שמנת או שזה רק חלב) ומעולה שמוגש בתוך ככר לחם - 19 ש"ח
שני המרקים נהדרים

מנות עיקריות:
כל המנות העיקריות עולות 36 ש"ח מלבד כמה שהן בתוספת של 5 ש"ח. בהתחלה המחיר היה 29, לפני שנה עלה ל34 ולפני כ3 חודשים עלה ל36, מקווה שהם לא מתכננים להעלות עוד את המחיר.
מספר מנות ספגטי (אני חושב שיש רק ספגטי ולא סוגים אחרים של פסטה)
אני ניסיתי את הספגטי שמנת ופטריות ואת הספגטי 4 גבינות והייתי מרוצה משתיהן, החברים שלי נוהגים להזמין פסטות דומות אבל מבקשים שהרוטב יהיה רוזה (לא רשום בתפריט אבל תמיד מוכנים לעשות את זה), אני באופן אישי פחות אוהב את הרוזה.
אחד הגימיקים של המקום זה שהם מגישים את הספגטי מתוך גלגל פרמז'ן - מעין קערה עמוקה בקוטר של מטר שמלאה בגבינת פרמז'ן, שופכים את הפסטה ללא הרוטב במרכז הקערה, מגרדים פרמז'ן עם סכין ומערבבים. אח"כ מעבירים את הפסטה לצלחת ההגשה ושופכים עליה את הרוטב. חביב.
רוב המנות העיקריות בתפריט הן לא איטלקיות אלא בסגנון המבורגר, סטייק פרגיות, שניצל וכו'.
חברים אמרו לי שההמבורגר היה מוצלח, אני יכול להעיד רק על חזה עוף בפטריות וטריאקי (אחת המנות שהיא בתוספת 5 ש"ח, כלומר 41 ש"ח) שהיתה מנה מאד גדולה וטעימה למדי.

קינוח:
כל מי שמזמין מנה עיקרית יכול להזמין לקינוח כדור גלידה ב8 ש"ח. הגלידה טובה מאד ומגיעה בליווי של הרבה מאד קצפת.
מאד אסתטי והמחיר פשוט מגוחך.

יש גם המון קינוחים רציניים יותר במחירים של כ20-35 ש"ח, חברה הזמינה פעם אחת קינוח כזה והוא היה ענק ומצוין, אם כי בשבילי אחרי ארוחה כל כך משביעה כדור גלידה אחד מספק בהחלט.

המסעדה מגישה גם מגוון רחב מאד של ארוחות בוקר, גם הן ב36 ש"ח.
הזמנתי את הארוחה פעם אחת והיא כללה חביתה עם פטריות שמפניון טריות, סלט ירקות, הום פרייז, סלסלת לחמניות, גבינות ועוד כמה ממרחים, חמאה וריבה, מוזלי, מיץ תפוזים ושתייה חמה.
היה מצוין.

המסעדה קטנה (כ 10 שולחנות) והאווירה מאד נעימה.
השירות לא אחיד. בעבר השירות היה ממש מבולבל במקרה הטוב ואדיש במקרה הרע, בחצי השנה האחרונה חל שיפור אבל עדיין יש מקום לשיפור.
לסיכום - אני מאד ממליץ על המקום כי הוא נותן VFM מצוין, אבל צריך לבוא למקום כזה עם ציפיות מתאימות, כלומר אפשר לצפות לערב מהנה ואוכל נחמד במחיר מעולה, אין מה לצפות לחוויה קולינרית מסעירת חושים.

מיתר44

New member
מעניין

כמה מסעדות נסתרות מהרדאר של חברי הפורום הזה.
חשבתי שהגיגול יביא אפס. נתבדתי
המקום, כנראה חי ובועט, משנה תפריט בהתאם להטעיות הקהל ומעניק
אוכל סביר במחירים נוחים.
לא יודע אם יש ניצוצות אבל שווה לנסות. לא?

עמיר75

New member
לטעמי שווה לנסות

ולגבי הניצוצות, במנות העיקריות אין ניצוצות, סטנדרטי ונחמד אבל לא משהו לכתוב עליו הביתה (מלבד המחיר),
ארוחת הבוקר מצויינת בלי קשר למחיר שלה, וכשמוסיפים לעניין את המחיר אז היא באמת אופציה מעולה.
המרקים כמו שכתבתי מעולים לטעמי, ונהניתי הרבה יותר ממרק הבצל שלהם שעולה 16 ש"ח מאשר ממרק הבצל של מל ומישל שעולה בערך פי 3.
הגלידה מצויינת וכנראה גם רוב הקינוחים האחרים, אם כי כמו שרשמתי טעמתי רק קינוח אחד שלהם מלבד כדורי הגלידה.

מצטרף להמלצה

גילינו את המקום במקרה בחורף שעבר ומאז אנחנו פוקדים אותו אחת למספר שבועות, בעיקר ביום שישי אחה"צ. למי שמצפה לאוכל גורמה, אין מה לחפש כאן, אבל המנות טעימות מאוד, מוגשות בצורה אסתטית והמחיר מגוחך ביחס למסעדה תל אביבית. כשהיינו שם בהרצה המחיר היה 29 ש"ח למנה כולל כוס שתייה קלה!!! המחירים אמנם עלו קצת אבל עדיין זולים יותר ונוחים מאוד, בהחלט VFM גבוה.
מלבד הגימיק של הפסטה המוגשת בתוך גוש גבינה אדיר ממדים המגיע בעגלה עד לשולחן, יש תפריט קינוחים עם כל מיני קינוחי גלידה מגרים (יש תמונות של המנות).
השירות הוא בדרך כלל ביתי וחמים, האווירה מאוד ביתית, ומכאן נובע חיסרון אחד של המקום - הוא קטן מאוד, מכיל שישה או שמונה שולחנות כמדומני, כך שאם המסעדה מלאה, מרגישים קצת "מחנק".

Ricca

New member
שווה.

המסעדה היא מהז'אנר של קינג ג'ורג' וזינק.
אין שם בשורה קולינרית מדהימה, אבל האוכל מגיע בכמות נכבדת, ודי טעים, וזול!

בקיצור, נחמד לשבת עם חברים כשלא מתחשק להוציא יותר מידי.

גסטרו

New member
שמחה שהם עדין פתוחים- שכחתי מהם והרי הדיווח

שוקו לולו- רח ויטל 3 פלורנטין

מאת: גסטרו

25/12/10 23:01

בעוד אנו מחפשים (ואף מוצאים) כסאות לפינת אוכל ברח הרצל - חילקה לנו בחורה חמודה פלייר של שוקו לולו . הוא נזכר שתתה שם קפה קר ביום אוגוסט לוהט וכך פסענו ברח ידידיה פרנקל עד רח ויטל- צמוד לפיצריה (ג'וספה ??) שכה שובחה כאן שוכן בית קפה- גלידריה חמוד . מתברר שבמקום שכנה המאפיה של קפה לונדון - עדין ניתן לאכול שם ואף לקחת הביתה עוגות אישיות של לונדון (18 שח ) , יש מבחר גלידות ועכשו גם ארוחות בקר , סלטים וכו' .
מחיר ארוחת הבקר 29 שח (!!!)כוללת פרט לחביתה סלט לחמניות מפתות , מוזלי שתיה חמה ומיץ תפוזים- כל זאת מהתבוננות בשלחנות סביב
אני הסתפקתי בגלידה- טעם ליים שהיה נהדר ודובדבנים- בסדר גמור- על זה פרורי עוגיות וסירופ שוקולד- ארוחת צהרים לתפארת.
הקפה הקר שלו התעכב ולכן צ'ופרתי אף אני בכוס קפה כפיצוי.

המקום פתוח גם בשבת ועד שיעלו מחירים כדאי לרוץ.

למעלה