ביקורת שוקולד - Husell Confiserie

motip3

New member
ביקורת שוקולד - Husell Confiserie

אז אחותי חזרה מעוד אחד מנסיעותיה לגרמניה והפעם הביאה קופסא של שוקולדים ברמה מאוד גבוה ומיוחדים. השוקולדים הם של חברה בשם Husell Confiserie האתר שלהם רק בגרמנית וזאת נראת רשת מאוד גדולה אבל האיכות הייתה ממש טובה ולא הורגש שמדובר ביצור המוני.אולי אביבה יכולה להוסיף יותר פרטים על החברה הזאת.

motip3

New member
והקופסא פתוחה

במבט ראשון זה לא נראה מרשים וגם מעט מבולגן ומלוכלך, אבל זה בעיקר באשמת אחותי שלא היה לה זמן שישימו הכל במנג'טים. אבל אחרי שמבינים במה מדובר ומפרידים בין המרכיבים השונים זה נראה הרבה יותר מרשים.

motip3

New member
גלילי גנאש

אז לאחר ההפרדה, היה ניתן להבין שהקופסא מכילה שני סוגי מוצרים. טראפלס צבעוניים ומה שאני מגדיר כגלילי גנאש. הגלילים האלו היו מאוד מפתיעים השכבות היו מסודרת מהקשה (התחתית) אל הרך כאשר הגנאשים מכילים אלכוהול פרות ושילובי טעמים מאוד טובים וטעימים והכל מאוד רך על סף הנוזלי ולא מורגש תוספות חמאה וכו'. הרעיון והביצוע מאוד יפים ודי מקוריים ונראה לי שאני אכין (בעונה הבאה) דברים בסגנון הזה.

עושה חשק להכין שכבות כאלה. נראה לי שביריד

שבועות שני מתכוון למכור, אכין שכבות כאלה. נראה מרשים. אילו טעמים שולבו שם? נראה לי שפירות יער עם כל מיני ליקרים הולך טוב. מה דעתך מוטי?

motip3

New member
הולך מצויין

אכן חלק מהשילובים היו של פירות וליקרים, אחרים של גנאשים שוקולדיים יותר וליקרים. מה שחשוב להקפיד שהשכבה התחתונה תהיה קשה יחסית ואח"כ השכבות הולכות ונהיות רכות עד כדי כל שכשמסירים את הניילון חלק מהגנאש נשאר על הניילון.... לא מפריע מלקקים גם אותו.

קונספט מעניין

נראה כמו גרסא מינייאטורית של קינוחי שכבות
הוא קורא לזה פרלינים או פוטיפורים?

זה בהחלט מתאים לפטיפור

אני אכין פטל בלבן, ברנדי במריר וחלב נקי. נראה איך יצא. מבטיח תמונות מחר!

motip3

New member
טראפלס

אז הטראפלס היו מאוד מדוייקים, עגולים ויפים והם היו בנויים משכבה חיצונית של ציפוי מתחתיה שכבה דקה של שוקולד או מרציפן ובפנים היה מילוי גנא שטעים ומאוד רך כך שלא ממש ברור לי איך הם הצליחו ליצור כדורים מגנאש כל כך רך לפני הציפוי. גם כאן טעמי פרות מאוד מורגשים והם היו עשויים מאוד יפה ומאוד טעימים.

motip3

New member
טראפל חתוך

וככה זה נראה לאחר שחתכתי אחד עם סכין.

בקיצור, כל הכבוד אחותי שיחקת אותה......

מני.ת

New member
תודה על השיתוף

גנאש רך אפשר לקרר מאד, ליצר כדור ולצפות אותו בשכבת שוקולד דקה ולאחר הגיבוש וכשהטראפל מגיע לטמפרטורת חדר מצפים בשוקולד כמו שצריך ואז אין שוק מהקור. יכל להיות שגם ללא ציפוי ראשוני זה יעבוד.

למעלה