ביקורת על רעיון ההבדלים המולדים

יוקו

New member
ריקשה - אני מסכימה איתך ועוד משהו

אחת מהבעיות של החברה השמרנית היא הרצון שלה להגדיר ממוצע ואז להכניס את כולם לתוך הסקאלה. כך קורה שבדיקות דם למשל תמיד יציגו ממוצע רב ארצי. זו רעה חולה מאוד מאחר ואם מחלה מסויימת נפוצה כיום יותר המדדים יתישרו על פי הגדרת המחלה ולא הגדרת הבריאות. דוגמא: פעם הממוצע להגדרת נורמת קולסטרול היה כ- 160 יחידות. היום מאחר ורבים כל כך סוחבים קולסטרול גבוה רופאים לא מתריעים בפני אנשים גם עם קולסטרול 200 . ולמה הדבר דומה? לרצון להכניס שחורים, ונשים, והומואים , וכאלו שבחרו שלא ללדת ילדים, ופצפיסטים ועוד ועוד "חריגים" מהנורמה אל הממוצע שהוגדר על ידי יחידים שמבקשים יפה שלא נחרב להם את העולם שהם חושבים שהם בנו ושוכחים שבעצם בזכות המרחב מתקיימת פה חברה על כל משמעויותיה הרבגוניות. וזה הסיכוי והזכות של חברה לשרוד בזכות כיבוד כל הגוונים. ואני איתך, אכן הגיע הזמן לצאת מהגדרות ולתת ליחיד/ה זכות ביטוי ללא תוויות. קצת התעמלות למוח אמנם יש בזה, אך כולנו נרוויח.

noa****

New member
כמובן יש הבדלים גנטים אבל..

אולי דוקא נשים שוות יותר? אחותי שהיא פמינסטית מובהקת ילדה את ילדיה והחליטה שהיא לא תנציח את ההבדלים מראש וכולם יקבלו בדיוק אותם צעצועים לדוגמא: בובות ,מכוניות צעצוע וכלי עבודה צעצוע לכולם. מה לעשות הטבע והתכונות הגנטיות כניראה חזקות מאיתנו , הבנות שלה העדיפו במובהק משחקים עם בובות ואילו הבן זרק את הבובות והעדיף את המכוניות ואת כלי העבודה. דוקא בלימודים הבנות הרבה יותר חזקות ומוכשרות מהבן ומגלות כישורים שכליים גבוהים יותר. אני חושבת שאין ספק שיש הבדלים אבל אין עדיפות לזכרים , פשוט יש תכונות שונות. מבחינת אינטילגנציה אני לא חושבת שיש הבדלים , משום מה יש יותר גברים בפקולטות שדורשות כישורי פיסיקה ומתמטיקה , אולם למשל בלימודים שקשורים למחשבים , אני חושבת שהצטמצמו ההבדלים (אין לי נתונים סטטיסטיים) , אין לי ספק שהכישורים של הנשים בפקולטות הנ"ל לא נופלים משל הגברים ואולי לפעמים גם עולים עליהם. אחרי זה כשמגיעים לקריירה הנושא כמובן משתנה שוב: מכיוון שכדי להתקדם במיוחד בתפקידי ניהול צריך להשקיע המון שעות עבודה ביום , טבעי שהנשים פחות מתבלטות במיוחד אם יש להם ילדים והן לא יכולות להשקיע שעות עבודה ללא סוף. בקיצור אני מודה ומתוודה שיש הבדלים גנטים מולדיים , יש הבדלים בתכונות מסוימות , אבל אין שום הבדל ביכולות וגברים לא עדיפים על נשים בצורה גורפת , יש תכונות עדיפות אצל גברים ויש תכונות שדוקא עדיפות אצל נשים.

עוד אחת

New member
בחירת בובות ומכוניות לא נובעת

רק מחינוך מהבית, אלא גם מהטלוויזיה ומהגן. אני כילדה קטנה מאוד, כבר היה לי מובן מאליו שבובות זה רק לבנות. מובן מאליו, אתם תופסים? אז ברור שבנים לא יבחרו בבובה. לי מגיל צעיר מאוד מאוד היה מובן מאליו שרק נשים צריכות לבשל ולטפל בילדים. ואם נשים אכן נוטות גנטית להתעסק בבובות, אז הן גם נוטות יותר גנטית לטפל בילדים, וכך תמיד כשנולד ילד הנשים ילכו לטפל בו כי זו הנטיה הגנטית שלהן ולגברים יהיה יותר זמן לעשות קריירה. ואז הם ינהלו את החברה. ואז לעולם לא יהיה שוויון בין גברים ונשים. והאנושות צריכה איכשהו להתרבות, כך שאי-אפשר שלא יוולדו ילדים.

ציפי ג

New member
ולי כילדה היה ברור

שבובות זה משחק לילדות משעממות ובכיניות ומכוניות זה בשבילי. אבל לי יש ארבעה אחים. וכבר כתבתי בעבר שלבנים שלי היו בובות, שההתעללות שהן עברו היתה מעוררת צמרמורת בכל מי שראה אותן.

noa****

New member
זה לא רק בגלל הסביבה ../images/Emo41.gif

להפך הסביבה שאחותי העניקה לילדים שלי היתה מאד פמיניסטית ושוויונית והיא ממש דחפה לבן שלה צעצועים של ילדות וככה גם היה בגן , זה היה מעניין לראות את הבחירה של ילדים קטנים בצעצועים. מה שכן הבן שלה יצא מאד פמיניסטי ויש לו דעה מאד שוויונית על נשים , כלומר משהו טוב יצא מהחינוך השיוויוני , אבל מה לעשות בובות לא היו הטעם שלו ואין שום סיבה להאבק בזה.

ציפי ג

New member
דווקא אני שהרבה מהסטריאוטיפים

הנשיים לא מתלבשים עליה, לא בתחומי ענין ולא בתחומי מוכשרות, חושבות שאנחנו מאוד שונים. זה לא אומר שגברים נעלים יותר, או שאנחנו נעלות יותר. אני חושבת שדרכי המחשבה, נתוח וגישה לחיים שונים, וטוב שכך. יש דברים בהם גברים יותר טובים ויש דברים בהם נשים יותר טובות, ולכן אני לא שואפת לשיויון מלא, אלא למיצוי מלא של היכולות. אבל כבר הסכמתי עם עצמי שאני לא פמיניסטית, אז אני כנראה לא דוגמא טובה.

עוד אחת

New member
האם הבן שלה מוכן לעזור

לאשתו בבית עם ילדים ואפילו להתחלק עמה בנטל בצורה שוויונית כדי שהיא תוכל לעשות קריירה? האם איכפת לו מהקריירה שלה?

ציפי ג

New member
השאלה שלך היא שובנזים מוחבא

בעל לא עוזר לאשתו עם ילדים בבית כדי שהיא תוכל לפתח קרירה. בעל ואשה מגדלים את ילדיהם במשותף כדי שלילדים יהיה טוב.

אמיר.

New member
אם אני מסתכל מסביב..

אצל רוב המשפחות מסביב נטל הבית מתחלק. לא עשיתי בדיוק בדיקה באחוזים... --------- גם אצלנו - ספונג´ה - זה אני וגיהוצים -רעיתי. אז ?

יוקו

New member
אמיר - אתה חבר יקר מהמאדים

1. היכן אתה גר? 2. אתם נושמים אוויר אחר? 3. אלו המים אולי ? 4. יש דירות פנויות בסביבה?

אמיר.

New member
תשובות...

1. אני גר ביו"ש. 2. אויר הרים צלול כיין. 3. המים - עדין ממקורות... 4. בישוב שלי כמעט אין דירות פנויות... אבל באפרת - יש קצת....

יוקו

New member
אמיר - אכן ממאדים

כי בארץ מגרשי הכדורגל בארץ מלאים עד אפס מקום בגברים ומי שלא נכנס פנימה, תלוי על ענפי העץ את כל השאר אנחנו שומעים מהרחוב צועקים, שואגים מנהלים את המשחק ובקיצור עושים כיף חיים.

אנחנו לא מיעוט מבוטל

אני מבקש לא לגרש אותי, את אבא שלי, את אמיר ,את בעלה של ציפי ולא מעט גברים נוספים למאדים רק בגלל שאנחנו לא רואים או כמעט לא רואים כדורגל.

ציפי ג

New member
שכחת א ת אבא שלי ברשימה

אם כי אני חיבת להודות ששלושת בני הגדולים (10-6) עדין שוטפים בשיקוץ הזה. לא נורא, היות ויש רק טלויזיה אחת בבית, ואצלי השלט, אני מנטרלת את הרוחות הרעות המנשבות משם, לעיתים מזומנות.

מירי,

New member
פשוט לחיות...

איש שלי אינו ממאדים (ואני לא מנוגה) ואמיר נתן בדיוק דוגמאות שלנו בבית , אבל בית צריך להתנהל (ולצערי אין תקציב לעוזרת , אפילו לא על בסיס חד פעמי
) אז מה עושים? עושים , כל אחד לפי הזמינות שלו והיכולות שלו (אוי ואבוי אם אני אשטף את הריצפה כולם מיד ייראו...
) והוא לא פמיניסט , ואני עדיין לא בטוחה שאני כזו .. והחברה (החילונית) בה אני חיה בהחלט אינה כזו!

אמיר.

New member
הוכחות ???

מנין שיש הבדלים מולדים ??? הבנים שלי משחקים בבובות והבת שלי משחקת במכוניות.. מי מר שזה ההבדל ??

ספיר ק

New member
../images/Emo13.gif

לא רוצה לדכא את אמיר, אבל אני אף פעם לא סבלתי בובות.

אפרת_ח

New member
כמה לוגיקה צרופה טמונה בטענה

שהעדפת המכוניות נובעת מתכונות אבולוציוניות... כמובן, לא נתבלבל לרגע מהעובדה שמכוניות קיימות פחות ממאתיים שנה, פסיק במונחים אבולוציוניים אפילו לתכונות יותר חשובות להישרדות. וסליחה מראש ציפי, אמיר ויתר הדתיים. כל זה רק בתנאי שיש אבולוציה

למעלה