ביקורת מYNET

Yaki J

New member
האמת שלא ממש ציפיתי, אבל עדיין אפשר להתאכזב

הבעיה שלי עם קיילי היא שהיא שבכל הקשור לפוסט SAW, היא כמעט אף פעם לא הוציאה "אלבומים". תמיד היה מדובר באסופת שירים, חלקם מאד טובים, חלקם בינוניים, חלקם מביכים. מבחינתי מי שהכי התקרב לאלבום שלם - כלומר כזה שאפשר למצוא קשר בין כל הרצועות, לשמוע ברצף, בעל מבנה הגיוני- הוא LY, שבעיניי הוא פסגת היצירה שלה. וזה עצוב מאד שיש "אלבומים" מסוימים שלה שהבי סיידים שלהם עולים באלפי מונים על הסינגלים או רוב הרצועות בהם. נדמה לי שזו הזמרת היחידה שאפשר לראות בפורומים שלה מעריצים שכל הזמן שואלים למה היא לא הוציאה את "שיר מודלף X" או "בי סייד Y" בתור סינגל. וזה מראה על איזשהו חוסר בסיסי באומץ מצידה ללכת עד הסוף. או שהיא תלך עם ההרגשה שלה עד הוסף או שתהיה מכונת להיטים משומנת ותנפק CGYOOMHדים כל שני וחמישי. אם פעם היא התלוננה שהיא "בובה על חוטים" אצל SAW, אני לא ממש רואה איפה זה שונה כשכל דבר בה מוכתב על ידי הוויל בייקרים של העולם. היא מנותקת ממה שקורה סביבה ומהביקורת שמופנית כלפיה אחרת לא היתה לוקחת את קרן פול (או כל מי שהיה לו נגיעה לBL) גם לאלבום הזה. היא צריכה להתנתק מכל אלו שאומרים לה רק מה שהיא רוצה לשמוע (למשל שהשיתוף שלה עם טאווה טווי הוא מבריק. זה מסביר חלק מהרצועות בX) ולקחת את עצמה בידיים. כשהיא מוציאה אלבום כמו BL שכולל בתוכו נסיון להיות ביונסה (RBW) ושיר נסיוני כמו Slow בכפיפה אחת, זה אומר לי שיש בעיה. וזה לא קשור ל"זיקית", "ניסיונית" "מתחדשת" או כל הבבל"ת הזה. זו גם הבעיה שלי עם X - יש מישהו שיכול עם יד על הלב להגיד ש 2 hearts קשור בכלל תמטית לאיזשהו שיר באלבום? הוא שיר שאישית אני מאד אוהב אבל הוא תלוש לחלוטין. בכלל, מדובר באחד האלבומים הכי רשלנים של קיילי. הסאונד מיושן לחלוטין, אין שום שימוש מחוכם ב"קייליות" שלה ואין בו שום עדות למה שעבר עליה בארבע השנים האחרונות. אם כבר משווים לאלבום של המטורפת, היא לפחות עשתה שימוש ב"חוויה" שלה בשירים באלבום. אצל קיילי, אם תחליפו את X בBL מישהו ירגיש? ואני חלילה לא אומר שהיא צריכה להוסיף שירים צדקניים נוטפי דבש עם מילים כמו "שרדתי" "התגברתי" וכל השיט הזה, אבל איזשהו רגש לא היה מזיק לאלבום. All I See - שיר שנשכח אחרי שניה. הייתי מקטלג אותו בתור "שיר דאני מינוג" או בי סייד נשכח של הספייס גירלז. Nu-di-ty - פשוט זבל. כל מילה נוספת מיותרת. Speakerphone - אני חייב להודות שאני אוהב אותו, אבל אין לי מושג איך קיילי לא התקוממה לנוכח המילים המטומטמות להפליא שלו. והן לא מטומטמות עם ערך קאמפי (ע"ע לאקי) אלא פשוט מטומטמות. Sensitized- קראתי איפשהו ביקורת שזה השימוש הכי לא מחוכם שעשו בסימפול שלו. אני לא מסכים, בוני וקלייד הוא שיר מעאפן לחלוטין. אם כבר גיינסבורג, אין כמו השילוב של Breath עם ז'ה טם במאני קאנט ביי. השיר הזה רחוק מלהיות סקסי או מעניין ואני בהחלט מסכים שהוא נשמע כמו ריג'קט של IP. WOW - אני מוצא את עצמי כל הזמן מקשיב לו. הוא שיר לא רע בכלל, נכון שהוא מאד "מחוותי" לתקופת SAW, ואין בזה שום דבר רע. חבל רק שאין שירים פחות מעצבנים שמקיפים אותו באלבום. Like A Drug - בין הטובים באלבום, חבל רק שהמילים כל כך לא קשורות Heart Beat Rock - כל כך רע, כל כך מביך, אפילו ילדה בת 16 לא היתה מוכנה להלקיט את המילים שלו In My Arms - פוטנציאל גדול. הסאונד מיילואי מדי בשבילי, מקווה שכסינגל הוא ימוקסס מחדש Cosmic או No More Rain הותירו אותי אדיש לחלוטין. מאלפי הרמיזות הלא ממש עדינות שלה אני מבין שNMR אמור להיות שיר ה"הנה תראו התייחסתי לסרטן שלי". הוא לא עושה לי כלום. הוא לא רע ולא טוב, קשה לי להתייחס אליו. Stars - את סטארז אני אוהב, קשה לי להשתחרר מהתחושה שעם קצת יותר השקעה הוא היה יכול להיות מדהים. The One - היחיד שמתקרב ל"שיר קיילי מונומנטלי". עוד כמה שנים כשהיא תעשה עוד הופעת גרייטס היטס הוא יהיה בין היחידים מהאלבום הבקרוב נשכח הזה שהיא תבצע. כל שירי הבונוס - איומים. בקיצור - הוא לא גרוע כמו BL אבל הוא לא מתקרב להיות טוב. הייתי רוצה פעם אחת להתלהב מאלבום של קיילי ולא להתלהב יותר מכך שהוא יוצא במהדורות USB מגניבות או עם עטיפות שחורות.

tatababa

New member
IN MY ARMS הוא לא של מיילו..

אלא של קאלוין האריס. אני מאוד אהבתי את COSMIC אבל כל אחד ודעתו. חוץ מזה מסכים עם כל השאר.

Yaki J

New member
אני יודע. אבל הסאונד הוא מאד מיילואי בעיניי

ויש כאלו שיגידו שזה צפוי בגלל שהסאונד של האריס מאד מזכיר את של מיילו, אבל האריס מצליח להפתיע אותי לטובה. חוץ מHeart Beat Rock שהוא זוועה ואני באמת לא מצליח להבין איך נכנס לאלבום, וחוץ מIn My Arms הנ"ל, גיליתי שהוא גם זה שהפיק לה את Love is The Drug - והוא עשה שם עבודה פשוט מצויינת. אני מת מת מת על הביצוע שלה. לגבי קוסמיק, לפחות המילים לא מטופשות, זה גם משהו. אגב Love Is the Drug - אם למישהו יש מושג למה היא בחרה דווקא בו, אניט אשמח אם ישתף אותי, לא מצאתי שום הסבר על כך.

theone24

New member
להפך...היא הייתה צריכה להכניס..

כמה שירים שמדברים על כל התקופה ההיא. תראו למשל את אנסטסיה, זמרת מעולה! שלא קיבלה את הכבוד שמגיע לה עם פופ קיטשי...ואז לצערי גם היא חלתה בסרטן השד, וממה שקראתי היא אמרה שהיא פשוט איבדה את החוש והכיוון המוזיקלי שלה. היא הייתה צריכה, לדבריה, להמציא סגנון מוזיקה מיוחד {פופ משולב עם רוק וסול} יש לו אפילו שם רישמי רק ששכחתי איך הוא נקרא. והתוצאה? מדהימה! יצא לה אלבום למופת! ואיתו הגיע גם ההצלחה בשאר העולם {חוץ מארה"ב ששם רק היפ הופ מושמע}. היא שרה על הכל מהכל....ושומעים את ההתבגרות שלה ואת הכאב בשירים. וכזה אלבום ציפיתי מקיילי...לא קשה לעשות פופ עם אמירה, הכי קרוב לשיר עם אמירה באלבום הוא no more rain שיר לא קשה לעיקול ומספיק פופי בשביל קיילי, והוא הכי אהוב עליי.... כשדבר כזה קורה לאומן מצפים ממנו שהתגובה שלו תבוא מהמוזיקה. אני לא אומר חס ושלום שקיילי צריכה להמציא סגנון מוזיקה חדש או ללכת לכיוון הרוק. היה לנו מספיק אלבום אחד כזה, אבל כן חסר לי שירים שידברו על מה שהיא עברה... ואה רק לשם הפרוטוקול...מדונה מעולה, אבל גם לה יש פאקים.

tatababa

New member
ופה אנחנו נאלצים לא להסכים..

באמת שאני לא רוצה לשמוע אלבום שמדבר על הסרטן. אם זה ממש מפתה אותה לכתוב על זה - שתכתוב יומן אישי לעצמי.. לא בא לי להיכנס לדיכאון כשאני שומע דיסק של קיילי. מצד שני, גם לא בא לי לשמוע אישה בת 40 מדברת על איך שהיא רוצה להימרח על רחבת הריקודים בגלל נער. זה נשמע רע, זה נשמע עצוב, וזה פשוט לא צריך להישמע. קיילי לא הביאה איתה שם חידוש מוזיקלי באלבום הנוכחי ולדעתי כאן טמונה הבעיה. אם באלבומים הקודמים היא הביאה מלל דפוק אבל חידושים מוזיקליים, אלא שהפעם המלל עדיין דפוק (ועכשיו מצופה ממנה למלל יותר טוב כי מה לעשות היא כבר לא אותה הבחורה ששרה לה לה לה לפני כמה שנים) והמוזיקה היא פשוט גרסה יותר טובה למה שכבר נמצא כרגע בשוק. וואלה שבשביל זה לא שווה להוציא אלבום.. חבל על הכסף. באמת שאני הייתי מעדיף אלבום ג'אז על פני X. לאורך כל הדרך קיוויתי לזה ומקבץ שירי הג'אז שהיא הקליטה ל-WHITE DIAMOND רק מוכיחים עד כמה טובה היא יכולה להיות. יאללה שיהיה... סה"כ אלבום נחמד, אבל דיי נמאס כי כבר יש לנו עוד 9 כאלה אז למה עוד אחד?

tatababa

New member
ומדונה נחמדה אבל

תן לקיילי מיקרופון עם פסנתר והיא באמת משאירה רק אבק לכל האחרות..

theone24

New member
אין ספק קיילי מצויינת בלייב...

יש לה קול מצויין. גם מדונה לא רעה לייב, מה שאני אוהב אצלה הוא שלא כמו רוב הזמרות בעלות הקול הממוצע שמשתמשות כמעט רק בפלייבאק, מדונה יודעת בדיוק מה היא מסוגלת לשיר ואיך להשתמש בקול שלה ככה שהוא ישמע טוב בלייב, ויש לה הרבה רגש בשירה שלה. שניהן מעולות בעיניי...אף פעם לא חשבתי שקיילי יותר טובה או להפך. בעיניי אין פופ בלעדיהן.

Nadav נדב

New member
עם כל חיבתי לקיילי/מדונה...

למדונה בחיים לא היה קול טוב (והיא מודעת לכך היטב) ולשיר היא לא ידעה מעולם ועד היום לצערי לא יודעת. השירה החיה שלה מאז ומתמיד היתה מתחת לכל ביקורת (פרט לVirgin Tour מ85 שבאמת היה איכשהו סביר) והיא כן משתמשת בפלייבקים במופעים שלה בשירים מסוימים - אבל היא מעולם לא טרחה גם לעבוד יותר מדי על הקול או התיימרה להיות זמרת טובה. אם כבר - היא לא מוציאה מהקול המוגבל שגם ככה יש לה כלום. אפס טכניקה וזה מאוד מאכזב. הביצועים החיים שלה מביכים בד"כ. מה שכן, כפי שאמרת, יש לה רגישות לטקסט והיא יודעת להגיש הרבה שירים באופן שלא כל אחת תוכל. אבל מבחינה טכנית נטו? על הפרצוף בעליל. ולקיילי...אין לה קול "מצוין" או אפילו קול טוב. הוא קול קטן ומוגבל להחריד. מה שכן - היא מקצוענית אמיתית ומשתמשת בו באופן מושלם. מוציאה ממנו באמת 110% ומצליחה להישמע מעולה תודות לזה, גם כשהיא לא במצב טוב פיזית (הסרטן בSHOWGIRL המקורי) - זהו סודה של טכניקה פנטסטית של שירה נכונה (שרק בעבודה מאוד קשה ועקבית זמרים מצליחים להשיג) וזה מה שמבדיל אותה מזמרות פופ אחרות, גם כאלו עם קולות *הרבה* יותר טובים.

theone24

New member
לא צריך להגזים....

מדונה יודעת לשיר. היא פוגעת בתווים הנכונים כמו שצריך, נכון היא משתמשת בחלק מהשירים בפלייבק אבל ברובם זה רק היא וזמרות הליווי. למעשה היא עברה אימונים מפרכים {לדבריה} מבחינה ווקאלית לסרט "אוויטה" ששם היא נשמעה במיטבה. היא נשמעת הרבה יותר טוב היום מפעם,בעיניי. אין לה קול מצויין אבל הוא בהחלט קול טוב לשירים שלה, היא יודעת, כמו שאמרת, את המוגבלות שלה ככה שהשירים שלה מותאמים לווקאליות שלה. אבל אני ממש לא רוצה לפתוח כאן ווכוח אם היא כן יודעת לשיר או לא. אני מאוד אוהב את שניהן וכמו שאמרתי לא היה ולא יהיה "פופ" בלעדיהן.

Nadav נדב

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo13.gif

"היא פוגעת בתווים הנכונים כמו שצריך" -גם בדיבור אפשר לגעת בתווים הנכונים. זה עניין של שמיעה, לא של טכניקה. "למעשה היא עברה אימונים מפרכים {לדבריה} מבחינה ווקאלית לסרט "אוויטה" ששם היא נשמעה במיטבה." -5 מילים - יו מאסט לאב מי באוסקר. enough said. עם כמה שאני מת על אוויטה, האימונים לסרט רק דפקו לה יותר את הטכניקה ומחקו כל סאונד והפקה קולית טבעית שהיו לה. בסרט היא נשמעת טוב מאוד - קוראים לזה סטודיו
"היא נשמעת הרבה יותר טוב היום מפעם,בעיניי." -לבריאות
"אין לה קול מצויין אבל הוא בהחלט קול טוב לשירים שלה, היא יודעת, כמו שאמרת, את המוגבלות שלה ככה שהשירים שלה מותאמים לווקאליות שלה." -אפשר לומר אותו דבר על כל זמרת פופ. "אבל אני ממש לא רוצה לפתוח כאן ווכוח אם היא כן יודעת לשיר או לא." -חס וחסה ויכוח. דיון נשמה
"אני מאוד אוהב את שניהן וכמו שאמרתי לא היה ולא יהיה "פופ" בלעדיהן." -גם אני מאוד אוהב את שתיהן ולא משווה ביניהן בכלל. הן שתי זמרות נפרדות. ואם לא הבנת, הגבתי על כל אחת כטופיק נפרד מבלי שום נסיון השוואה. והיה ויהיה פופ בלי מדונה, קיילי או כל אחד אחר.
לא צריך להגזים. אף אחת מהן לא המציאה את הגלגל.

theone24

New member
אז בוא נסגור את הדיון הזה אחי.

אני לא מוצא טעם להתחיל להביא נימוקים למה שכתבת.... בעיניי היא שרה סבבה...בעינייך לא,טעמך,דעתך מכבד ומבין. שלא תבין, אני מודע מאוד לעניין הקול שלה, אבל מדונה מאז מתמיד לא הייתה זמרת נטו, זה "עסקת חבילה" מקבלים הרבה דברים במוצר אחד. {ריקוד, שואו, כריזמה, הגשה...וגם שירה}. לא סתם ההופעות שלה מדוברות מאוד בעולם, וסיבוב ההופעות האחרון שלה הוא כרגע, הכי מצליח מגזרת הנשים בפופ. נראה לי מיותר כל הנימוקים האלה... כל אחד וטעמו.

Nadav נדב

New member
../images/Emo152.gif

אני מכיר ואוהב את מדונה לפחות כמוך אחי, אל תדאג....אתה לא צריך לסנגר עליה (עם דברים לא ממש קשורים למען האמת
) פשוט מאוד כי לא באתי בהתקפה (אגב, הרוח של התגובה קצת סותרת את האנטי פנאטיזם שכ"כ התעקשת להפגין בתגובות קודמות) - אני אוהב אותה בדיוק כמו שאני אוהב את קיילי וכל זמרת אחרות שאני שומע. אין לי אינטרס "לקדם" אחת מעל אחרת (קאם און
) ובאמת באמת באמת שלא עד כדי כך אכפת לי
אני לא מעריץ של אף אחת מהנ"ל. כבודה של מאדג' במקומה מונח - אבל בנוגע לשירה וטכניקה - זה כבר לא עניין של דעות, זה עניין של עובדות - אתה יכול לאהוב את איך שהיא שרה וזה אחלה ובכיף - אבל זה לא הופך אותה לווקאליסטית טובה. היא לא.
ואני בטוח שאם היא רצתה והיתה עובדת מספיק קשה היא יכלה להיות, אבל כנראה שזה לא בראש מעייניה. ובאשר ל"עסקת חבילה" - לא מזמן אמרתי את זה דווקא לאורן (
מה המצב נשמה) היקר בנוגע לדנה אינטר - זו סתם דרך זולה של מעריצים לתרץ חוליה חלשה במי שהם אוהבים. עזוב אותך מזה
זה לא דבר אחד שבא על חשבון השני וזה לא קשור זה לזה, למה לשאוף לבינוניות? בעיקר בשירה שזה מבחינתי לפחות הפן הכי חשוב במי שמקצועה נחשב לזמרת. יאללה, שיהיה לילה טוב ומדונהקיילישרי במיוחד

theone24

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif זה בדיוק מה שאמרתי לעצמי...

שאני ממש יוצא פנאט מדונה עם התגובות שלי. ורק לשם הפרוטוקול, זה ממש לא ככה... אפשר להגיד שהקול שלה לא טוב, אבל להגיד שהיא לא זמרת זה פשוט לא נכון, יש לה קול סביר ונסבל לחלוטין, לעומת חלק מהזמרות שצרחות השירה שהו מפגינות על הבמה במחשבה שככה נמדד קול, פשוט מזעזעות.... וכל העניין של "עסקת החבילה" הוא די נכון, היא מאז ומתמיד לא עמדה לבד על הבמה ורק שרה. לשאוף לבינוניות? אני לא...אני פשוט מקבל מה שיש. לא עיוור ולא מתכחש למציאות..... לילה טוב גבר...היה ממש מצחיק!

Nadav נדב

New member
../images/Emo68.gif

"אבל להגיד שהיא לא זמרת זה פשוט לא נכון" -איפה אמרתי את זה? "חלק מהזמרות שצרחות השירה שהו מפגינות על הבמה במחשבה שככה נמדד קול, פשוט מזעזעות...." -כמו למשל?

theone24

New member
jesus,, אתה ממש מתעקש אה?

"... ולשיר היא לא ידעה מעולם ועד היום לצערי לא יודעת." - אם זה לא נקרא להגיד שהיא לא זמרת אז מה כן?! ויאללה חלאס מיצינו ועברנו את זה כבר....

Nadav נדב

New member
זה נקרא לומר שהיא לא יודעת לשיר, במקצועה היא

אכן זמרת ככה שלא אמרתי שהיא לא. אם היא היתה רוצה לדעת לשיר היא היתה יכולה, יש באפשרותה להשיג את כל המאמנים הטובים ביותר בעולם
Don't get so defensive, פגעתי בנקודה רגישה הא?

למעלה