ביקורת מסעדה - Marc Forgione, New York City.

ביקורת מסעדה - Marc Forgione, New York City.

מתוך הבלוג שלי, שם תמונות נוספות. אל מסעדת מארק פורגיון הגענו בזכות כוכב המישלן שקיבלה המסעדה לשנת 2010. בין המסעדות המכוכבות הבודדות בניו יורק בהן אפשר לסעוד ברמת מחירים שמתאימה לזוג סטודנטים שהחליטו בכל זאת להקדיש מעט ממון לתחביב, אבל לא מתכננים לוותר על ספרי הלימוד לשנה הקרבה בשביל זה. לאחרונה המסעדה עוטרה גם בכוכב מישלן לשנת 2011. המסעדה חמודה, לא מנקרת עיניים, האווירה צעירה ולא מעונבת. לאחר מבט בתפריטים והתייעצות עם המלצר החביב, הגיע משעשע חיך טעים, סטייק טרטר על צנים קטן וכפית של קרם דלעת ולימון כבוש עם פיסות פרושוטו. לשולחן הוגשו ללא חיוב לחמניות חמות ומצוינות, בליווי חמאת בצל מקורמל טובה מאוד. לראשונות בחרנו בנקניקיית (all natural) עגל וזרעי כוסברה, ניוקי Pierre Poivre, תפוחי Honeycrisp ומיקרו סלרי (15$), שהיתה טובה אם כי הטעמים והרכיבים השונים לא הורגשו בצורה מספיק מודגשת. מנה נוספת היתה מקרוני וגבינה, צוואר טלה, Orzo (פסטה/פתיתים בצורת אורז), מסקרפונה ופרמזן (14$) מנה מצוינת, טעמים חזקים ועמוקים והטלה היה מושלם. לעיקריות הזמנו: סטייק מובחר מחוות קריקסטון, חמאת גבינה כחולה של Maytag, פטריות שנטרל, קייל שחור (סוג של כרוב), רוטב האקלברי (אחיות של האוכמניות) (31$) על אף שהסטייק לא היה עשוי למידה המבוקשת (שהייתה מדיום, אך בפועל קיבלנו מדיום רייר) היתה זו המנה הטובה בארוחה. הבשר היה איכותי, הפרי החמיא לו והתאים למנה והכרוב הצלוי היה מושלם. מנה מלאת טעמים ומומלצת בחום. חזה אווז לונג איילנד, אפרסקים מוחמצים, שקדים צלויים ובייקון מסוכר (28$) הבשר היה עשוי לשלמות, המנה היתה אסתטית מאוד וטעימה אף יותר. הרוטב היה חמצמץ ורענן והתאים מאוד לאווז. שתי העיקריות היו מכובדות מאוד בגודלן. למרות שכבר היינו די מלאים, הזמנו קינוח לצרכי מחקר (בעיקר?). קובלר אפרסק ושזיף, גלידת Pierre Poivre, קראמבל שיבולת שועל (9$) מנה חמודה, קטנה למדי ומעט מתוקה מדי. השירות היה נעים ומקצועי לאורך הארוחה. סך הכל החשבון יצא 100$ עגול לפני מסים (8.88) ותשר. עם החשבון הוגשו שני ענבים מצופים וקפואים. זו היתה ארוחה נעימה וטעימה והמסעדה מומלצת בחום למבקרים בניו יורק. דירוג בסולם אמ אמ אמ: 9.1 Marc Forgione, 134 Reade st., New York City
 
למעלה