ביקורת חדשה

Darewolf

New member
ביקורת חדשה

Blind Guardian - Somewhere Far Beyhond(1992(. קשה לי להתחיל ולכתוב על הדיסק הזה, כי הוא מכיל בתוכו כל כך הרבה דברים בשבילי, הוא הדיסק האהוב עלי. ויש בו כמה וכמה שירים כל כך מרגשים שאף הזלתי דמעות לא מספר כשמעתי אותם במצבים כאלו ואחרים. הדיסק עצמו הוא סוחף, יש בו מין הרגשת המשכיות שמובעת בצורה כל כך מוצלחת שאי אפשר להתעלם ממנה. אין בו שירים שמדברים על אותו נושא כמו ראפסודי שעושים דיסק אחד על נושא אחד, אלא יש פה איזה מין מרקם דומה בכל השירים, אני לא בטוח שמה זה בגלל הריפים הת'ראשריים שיש בו או שמה זה מעין תחושה כללית שלי, אבל אני בהחלט מרגיש שיש קשר בין שיר לשיר. השיר פותח בשיר Time What is Time, שהוא אחד השירים הראשונים ששמעתי שלהם, שזה היה לפני שלוש, ארבע שנים ואולי אפילו לפני. השיר עצמו הוא שיר די רגיל, אין בו משהו מיוחד, אבל לא הייתי קורא לו סתמי. אבל הוא שונה מהפוואר מטאל הרגיל למרות השירה המלודית יחסית הגיטרות והתופים נותנים לי תחושה של משהו שעבר את הפאוור מטאל, משהו שלא נשאר במקום וחוזר על ריפים ועל קטעי נגיני אלא מוזיקה שמשתנה וממשיכה לעניין אותי במשך הרבה זמן. הדיסק ממשיך בJourney through the dark, שהוא אחד השירים הטובים ביותר ששמעתי בחיי. הוא מעניין, הוא מרגש והוא איכותי. אין הרבה מה להגיד עליו, פשוט איכות לשמה. והנה הגענו לBlack chamber, זה שיר כל כך מרגש, שכל כך כיף לשיר איתו. ובכל ה57 שניות שלו יש לי כל כך הרבה זיכרונות רצופים בו. קצר, מרגש וטוב, עוד שיר שעושה את הדיסק למה שהוא. ממשיכים לTheatre Of Pain שלמען האמת, חולף על פני די מהר. הוא לא מיוחד והוא די דומה במידה מסויימת לTime What is Time, לפחות בהרגשה שלי אליו. זה שיר שהוא טוב, אבל בדרך כלל הוא לא עושה לי את זה. עכשיו הנה הגענו לעוד שיר מעולה! The quest for tanelorn. זה בהחלט שיר מעולה. השירה, הנגינה, אין הרבה מה להגיד בצורה כלשהיא, השיר הזה תמיד יזכיר לי את אמבר(ולמי שלא הבין, לכו לספריה ותתחילו לקרוא). בהחלט שווה כל שניה של האזנה. Ashes To Ashes שיר טוב, אבל הוא בהחלט לא אחד האהובים עלי. אני מחבב אותו, אני לא העביר אותו אם הוא יגיע אלי(רוב הזמן) אבל אני בדרך כלל לא העביר אליו. The bard´s song-In the forest, עכשיו זה שיר טוב מאוד, הגיטרה בהתחלה, השירה, הפריטה. בהחלט שיר מעולה. שווה לשמוע ולהנות ממנו. The Bard s Song - The Hobbit, כמעין שיר המשך לשיר הקודם, רק על נושא אחר(נו תנחשו), שיר יפה, שיר טוב מאוד, אבל לא אחד האהובים עלי באמת. הזכרתי שאני בחור ביקורתי למדי? The piper´s calling, מאיפה קטע חמת החלילים הזאת הגיע, אבל הוא בהחלט טוב. שווה לשמוע! Somewhere far beyond בהחלט אחד השירים האהובים עלי! שיר טוב, מורכב, מיוצג היטב ומייצג נהדר את הדיסק. הוא בהחלט מעולה. Spread Your Wings, קאבר לקווינס, ושווה אתזה:) לא הבנתי בהתחלה מה השיר הזה עושה פה כל כך, אבל למדתי לחבב אותו בסופו של דבר. Trial by fire ההתחלה נחמדה, תמיד אהבתי תופים. אבל השיר עצמו יחסית ממוצע, אני לא מת עליו כל כך. אבל הוא טוב מינוס. יחסית נפילה לדיסק. Theatre of pain (inst.), הגירסה האקוסטית. יותר טובה בהרבה מהגרסה הרגילה. אני אוהב אותה. היא נחמדה למדי. ולסיכום, הדיסק הזה כפי שאמרתי בהתחלה(וזה היה לפני הרבה זמן:) הוא אחד האהובים עלי, איכות לשמה! אפילו יש לי 2 העתקים, כי אחד נשרט מזה ששמעתי אותו כל כך הרבה. וקניתי לחברה שלי אחד. שווה להאזין לשירים ספציפים ממנו, אבל הרבה יותר כדאי להאזין לדיסק כולו, למרות שהוא נורא מורכב, קשה ולא פשוט להאזנה(במיוחד לחובב הפאוור הרגיל) הוא שווה את זה, השילוב של הריפים הכבדים יותר נותן נופח נהדר למוזיקה. מאה ועשר מתוך מאה, שווה את זה. שלכם, אורי.

תגובתי

קודם כל, קבל ח"ח על הביקורת, הטובה מאוד. חסכת לי
שנית, באופן כללי אני מסכימה עם רוב מה שכתבת, ביקורות שמשקפת גם את דעתי בצורה די מדוייקת
מה שכן, לא הייתי מגדירה את זה כדיסק שהוא עד-כדי-כך... הוא אמנם אחד הדיסקים של הבליינד שהתחברתי אליהם הכי בקלות, והייתה לי סבלנות לשמוע את כולו (מה שבהתחלה לא קרה עם כל השאר :) ) אבל ככל שאני מאזינה יותר למוסיקה שלהם, הדעה המתגבשת אצלי היא ששיא ופאר היצירה שלהם הם NIGHTFALL IN THE MIDDLE EARTH, והכי הכי- IMAGINATIONS FROM THE OTHER SIDE
זה כן דיסק טוב, אבל שמעתי טובים ממנו. אני הייתי נותנת לו... 90, ככה. אבל שוב, באופן כללי, הביקורת משקפת גם את דעתי. אה, ו(נדמה לי ש) אתה חדש כאן - אז ברוך הבא!

Scarred

New member
איש.....

חסכתי לי ולליידי לעשות ביקורת על האלבום לא רק לב ביקורת נורא טובה רק משהו שאני צריך לאמר: לדעתי כל האלבום טוב ( לצערי, למעט הקאבר של קווין ) ו time what is time לדעתי הוא פתיח מצויין ויש לו את הפתיח האקוסטי, אחד היפים ששמעתי אצל בליינד. הייתי נותן לו 95 מתוך 100 וד"א השיר trial by fire הוא לא של בליינד הוא גם קאבר של להקה שקוראים לה satan ועליי לאמר את הלהקה לא מכיר אבל השיר המקורי בן זונה!!! לדעתי גירסה יותר טובה מהגירסה של בליינד אשר קצת יבשה יותר מהמקור מומלץ!

באמת?

לא ידעתי ש-TRIAL BY FIRE הוא קאבר... טוב לדעת, כי הביצוע של הבליינד מ-ש-ע-מ-ם. אני אנסה את המקור. :) אה, ואתה יכול לקרוא לי "יעל", זה קצר יותר :)

../images/Emo41.gif BLIND GUARDIAN - LIVE 2003

ביקורות תשורשר לכאן עוד מעט
נו, חכו! עובדת עליה ברגעים האלה
החלק הראשון יגיע היום, השני, ככל הנראה מחר.

והנה הביקורת:

טוף, אז הנה הביקורת שכל כל חיכיתם וציפיתם לה (או שלא...
שם האלבום: LIVE – 2003 שם הלהקה: BLIND GUARDIAN, הרביעיה החביבה עליי :) שנת יציאה: נחשו...
על האלבום בכלליות: מדובר כאן באלבום המורכב משירים מהופעות מסיבוב הופעות עולמי של הבליינד. הרכב השירים באלבום נקבע (אם זכרוני איננו מטעני) ע"י מעריצים שהצביעו באתר הרשמי. באלבום (הכפול) 22 שירים, 11 בכל דיסק, והוא כולל שירים מכל האלבומים של הבליינד עד היום, ורוב השירים הם מ- IMAGINATIONS FROM THE OTHER SIDE ומ-NIGHTFALL IN THE MIDDLE EARTH, שני האלבומים המשובחים של הלהקה. עד כאן לפרטים יבשים, ולביקורת: קשה, קשה לכתוב ביקורת על אלבום הופעה חיה. קשה למדוד בו את השירים ביחס לעצמם ולא ביחס לביצוע האלבומי – כך שהרבה אובייקטיביות לא תראו כאן, כנראה, ועמכם הסליחה. כמו כן, הביקורת תהיה אמביוולנטית למדי, מאחר ולי בעצמי קשה לגבש דעה על האלבום, ועמכם הסליחה, שוב.
נקודות אור
: באלבום יש כמה שירים שזוכים לביצועים יפים מאוד, והאלבום בהחלט נותן הזדמנות לשמוע את שירים בצורה קצת שונה ומקורית. ה(מ)נגינה כאן, ברוב השירים, טובה לדעתי מהביצועים האלבומים. ברוב השירים הפתיחה טובה מאוד. נקודות חושך
: מה לעשות, יש שירים שהאלבום די הרס. עוד דבר – השירה של HANSI מאוד לא יציבה – ובד"כ היא נוטה לכיוון שבו הוא לא ממש (או אם לדייק, ממש לא) בשיאו. ברוב השירים הסיום... חלש מאוד
אה, כן, הצורה בה הם מציגים את השירים באלבום... זוועתית. ולשירים : 1. WAR OF WARTH- שיר שהוא בעצם קטע מעבר, לא שיר, אלא קטע קריאה המשמש הקדמה ל-INTO THE STORM. אין הרבה מה לאמר
שומעים שהקהל מתלהב... ו... זהו... 2. INTO THE STORM – שיר עם פתיחה חזקה מאוד, פיזמון שמבוצע גם כן בצורה טובה מאוד. שומעים את הקהל (עם האדרנלין וכו') בצורה טובה. נגינה טובה, שירה טובה (לשם שינוי...) של HANSI. אחד הביצועים הטובים באלבום, ושיר שבהחלט מתאים להופעה חיה. 3. WELCOME TO DYING – שיר שאני מאוד אהבתי באלבום ממנו הוא לקוח (בכלל, זה אלבום שבאופן כללי לא כל כך אהבתי...) וגם בהופעה החיה בטוקיו, אבל כאן... משהו פשוט לא דופק. קשה לי להצביע על משהו מסוים. השיר בסדר, הנגינה בסדר, השירה בסדר, אבל... לא יודעת... 4. NIGHTFALL – הנגינה בשיר הזה טובה מאוד, וגם השירה טובה – אבל השירה היא מה שמאכזב בשיר הזה. נכון, אי אפשר (ולא כ"כ רצוי) ששירים בהופעה חיה יישמעו בדיוק כמו באלבום – אלב איפה הקול המדהים של HANSI? לא מתבטא בכלל, אע"פ שהשירה טובה, זו לא שירה קורעת לב ומלאת רגש (אוקיי... אולי נסחפתי קצת...) כמו זו שהוא מסוגל לה, ופשוט חבל. 5. THE SCRIPT FOR MY REQUIEM - שיר שאני מאוד אוהבת את הביצוע שלו, והשירה נהדרת גם כן, חוץ מהפיזמון שהוא נקודת התורפה בשיר. יש לציין שלא שמעתי את המקור לפני כן... 6. HARVEST OF SORROW – מ-ר-ד-י-ם, ואין דרך אחרת לתאר את זה. שום רגש (איפה הרש בפיזמון, איפה
). שום התרחשות. מיותר לחלוטין. 7. THE SOULFORGED – בהמשך לשיר הקודם, ביצוע לא מוצלח במיוחד, שירה מהפחות טובות באלבום (בלשון המעטה). אבל הנגינה, כרגיל, טובה. 8. VALHALLA – שיר שאני מאוד אוהבת, והביצוע טוב – הנגינה, שוב, מדהימה, השירה גם כן טובה... אבל מה, חסרה לי השירה של KAI המדהים. ל-HANSI פשוט לא מתאים לשיר את זה. זה לא נשמע טוב. בפזמון, כמו בביצוע ב-TOKYO TALES, HANSI מתעקש לשיר עם מבטא מוזר. אבל זה דווקא יפה, איכשהו
9. MAJESTY – הדבר הכי טוב: קיצרו את הפתיחה התמוהה. בנוסף, הנגינה היפהפיה, השירה הטובה מאוד... איזה יופי.
10. MORDERD'S SONG – שיר עם המון אווירה, ועם פיזמון מדהים
שיר טוב באופן כללי, ביצוע טוב, אם כי לא עילוי יוצא דופן. גם כאן, לא הכרתי את המקור קודם. 11. BORN IN A MOURNING HALL – פתיחה מקסימה, המשך גם כן מדהים. הקטע בפזמון שהקהל שר מעצבן למדי
אבל סה"כ ביצוע יפהפה, שיר "אפל" שהביצוע בהופעה חיה עושה לו רק טוב. חלק שני רק מחר. סבלנות

Scarred

New member
יעל...

הנני משתחווה לך ומנשק את כפות רגלייך... ביקורת מדהימה!!!!!! ממש דייקת בכל מילה שאני הייתי מתאר בה את השירים... אני זוכר שעוד אמרת שאת הולכת לכתוב ביקורת על האלבום ישר חשבתי: "מעניין אם היא תכתוב שפה into the storm שולט..." :) מחכה לחלק השני בקוצר רוח :)

../images/Emo9.gif ../images/Emo51.gif ../images/Emo25.gif

אבל חכה שתקרא את החלק השני... כתוב בצורה מזוויעה למדי.

וסוף סוף, הנה החלק השני:

והנה חלק שני, גם כן בעיכוב "קל" (התפוז הזה...
). צולע למדי (לא היה לי מה לכתוב!
). והפעם, אתם מתבקשים להגיב. תודה. 1. UNDER THE ICE – גם כאן, פתיחה מצויינת, וגם הסיום, נגינה טובה מאוד אבל הפזמון חלש וגם השירה לא משהו... יש כאן רוב של אנשים שלא אוהבים את השיר, אז לא, אתם לא תאהבו גם את הביצוע הזה
2. BRIGHT EYES – פתיחה איטית ויפה, פיזמון שמבוצע בצורה טובה, הנגינה טובה כתמיד. בקיצור, ביצוע יפה בהחלט – חוץ מהסיום... 3. PUNISHMENT DIVINE – שוב, פתיחה מקסימה (לפחות הם יציבים בעניין הזה...) שירה טובה, נגינה...
וחוץ, אולי, מהפזמון (
) ביצוע יפהפה...
4. THE BARD'S SONG – כמו שאפשר בקלות לשמוע, מדובר בשיר החביב על הקהל, ששר כמעט את קולו... יחסית ללא – מקצוענים, הם שרים לא רע (חוץ מהסיום שבו הם לא לגמרי בקצב)
5. IMAGINATIONS FROM THE OTHER SIDE – שיר מקסים, שהביצוע הנפלא לא מבייש אותו. 6. LOST IN THE TWILIGHT HALL – פתיחה טובה מאוד (לא אמרתי את זה כבר על... כמעט כל השירים, או משהו?). הפזמון מקסים, הקטע של ה"דואט" של HANSI עם KAI מבוצע בצורה יפה גם בלי השירה המדהימה של KAI (המדהים...) שוב נגינה מצויינת, וביצוע טוב מאוד של השיר. 7. A PAST AND FUTURE SECRET – שיר שקט ויפה, שאין הרבה מה לומר עליו.
8. TIME STANDS STILL - התחלה מקסימה (דז'ה וו...) הפזמון מבוצע בצורה טובה, שירה טובה... נו, אין מה לומר
9. JOURNEY THROUGH THE DARK – ביצוע טוב. וזהו. (לטובה... :) ) 10. LORD OF THE RINGS – ביצוע יפה. וזהו (וגם זה לטובה...) 11. MIRROR MIRROR – התחלה מפחידה. מאוד. שמעו ותבינו. שירה...לא רעה, אם כי (הרבה?) פחות טובה מבאלבום. ויש כמה קטעים מפחידים ו/או מזוויעים. למה לעזאזל הוא שר ככה?! הפזמון... ממש לא משהו. אבל הנגינה...
ביצוע יפה, אבל של האלבום טוב בהרבה. לסיכום: יש באלבום כמה נפילות, אבל באופן כללי הוא אלבום טוב, עם נגינה נהדרת. למי שמכיר את BLIND GUARDIAN בצורה טובה מומלץ מאוד, למי שמכיר, אבל לא לעומק - חבל על הכסף, למי שלא מכיר בכלל - שירוץ לשמוע את IMAGINATIONS FROM THE OTHER SIDE ואת NIGHTFALL IN THE MIDDLE EARTH.

למעלה