ביקורת המקרא

ירא ה

New member
ביקורת המקרא

נכון שזה לא מתאים לי... אבל באמת תתחילו להתיחס לזה יותר ברצינות! תשמעו חברה, ביקורת המקרא נשמע רציני מאוד... תקראו את הספר ראשית ישראל, ותראו איך הדתיים טועים כל כך... בינתיים אשאל שאלה אחת על ספר איוב: למה אלוקים לא אומר לאיוב שהוא סך הכל היה שפן ניסויים, ובמקום זה משבש את השכל שלו על ניסי הבריאה ושאר שטויות.. יקי! בבקשה אל תמחק את ההודעה הזאת- היא לא מכילה תכנים פוגעים... אני מבקש התיחסות רצינית לדעותי, בלי לערב שום טיפת רגש בעניין. תודה לכל הדתיים מראש. ירא ה'? למה נראה לכם?!

ביקורת המקרא

ביקורת המקרא צודקת בהרבה דברים, וטעתה בהרבה. כשאתה אומר שביקורת המקרא 'רצינית', ניתן להבין שאתה מדבר על תורת התעודות של ולהוייזן וחבריו, שכיום מתקבלת - בצורתה הטהורה - בזלזול וגיחוך במחקר הספרותי, שמבין שלחתוך כל פסוק לגזרים זו לא הדרך להגיע למקורות האמיתיים... כך גם לגבי דברים אחרים. אני אמנם קורא הרבה דברים שבביקורת המקרא, ובכל זאת מעולם לא נתקלתי בדבר ממה שנאמר שם שמוכיח שמשהו באמונתי לא נכון. יכול להיות ש'הדתיים טועים' זו אמירה יותר מדויקת, משום שגם ללא ביקורת המקרא, התפיסה הדתית ה'מסורתית' - זו ש'העם' יודע, איננה נכונה לחלוטין, אלא יש בה אמונות עממיות שלא עומדות במבחן המקורות היהודיים עצמם.

למעלה