ביקורת הופעה

זממית

New member
ביקורת הופעה

ירונה כספי...
אין כמו לשמוע מוסיקה של יוצר אהוב בהופעה חיה, לקחת את מה שמכירים מהאלבום המלוטש, ולתת לאוזן לשמוע את השירים בעיבוד אחר ובעוצמות אחרות... כך היה אתמול, בהופעה של ירונה בתיאטרון תמונע. ירונה עלתה לבמה יחד עם ההרכב שלה, שכלל בסיסט, גיטריסט, ומתופף, ולכלים המוסיקליים נוספו גיטרה חשמלית ופסנתר חשמלי שעליהם ניגנה ירונה בעצמה. הגענו בדיוק לשיר הראשון שהיא ביצעה, שנקרא "היסוסים", בו חושפת ירונה פן הססני באישיותה, וגם אצל מושא תשוקתה: " הייתי רוצה לצרוב בזיכרונך, נשיקה אחת, ועוד, נשיקה אחת אדומה כחותמת, לאפשר לך אור ירוק, לגבור על מסכת השדים, בכל פעם כשאתה מביט בעיניי, היסוסים". לאחר מכן שרה ירונה בעיקר שירים חדשים, שיעלו באלבום השני שייצא בעוד חודשיים בערך. למעשה, רוב ההופעה הייתה בנויה מחומרים חדשים, שהייתי מגדירה אותם כרוקיסטים ובועטים
הרבה יותר מהאלבום הקודם (והמדהים) שלה. לאחר ביצוע של 5 שירים חדשים, ביניהם "אבנים" "אין דבר שעומד" ו"מתג" (שבסופו אמרה שיש מתגים בבית שמדליקים אור, ויש מתגים שנמצאים בנשמה) ירונה שרה את "האיש החדש" מהאלבום הראשון. לפני שהיא וההרכב החלו לבצע את השיר, ירונה ביקשה להגביר את הגיטרה של עומר בסאונד, ואז החלה חגיגת גיטרות על הבמה, כאשר ירונה מובילה כנמרה בגיטרה חשמלית, עומר מפיק צלילים מתוחכמים בגיטרה, יאיר מילא את הרקע בבס קצבי, ורן נתן קצב גאוני בתופים. לאחר מסכת של רעש גיטרות מצוין, ירונה ניגנה לבד בפסנתר את "בולע ממתקים", שיר בשלושה רבעים, שאני מאוד אוהבת, שיש בו אלמנטים קברטיים ושיא מרגש בפסנתר בו אצבעותיה מנגנות בריקוד מהיר על מקלדת הפסנתר. אחריו היא ניגנה בסגנון בועט את השיר "הירקון 51" שמדבר על ביה"ס לפיתוח קול שהקים אביה, צבי כספי ז"ל, ועם השנים עיריית ת"א החריבה אותו כדיי להקים שם מגרש חנייה... אחריו ירונה וההרכב נתנו ביצוע ענק, ממש פאנק בהתגלמותו, לשיר דבש, ובעקבותיו עוד מספר שירים עד להדרן שהיה רגוע ומרגש. אני אסכם ואומר, שכששומעים את הנגינה שלה, את הלחנים ואת הביצועים, מבחינים בניסיון שרכשה ובמקצועיות שנבנתה במשך זמן רב. ירונה לא מנסה להתחבב על קהל המיינסטרים, יש לה "ביצים", קול מדהים וכישורים מוסיקליים יוצאים מן הכלל. ירונה כספי, יוצרת יוצאת דופן, וזה בא לידי ביטוי בהופעה האחרונה שלה, כשהיא הזמינה משוררים מפורסמים, כמו רפי וייכרט ורחל כלפי, לעלות על הבמה ולהקריא משיריהם תוך כדיי אלתור מוסיקלי של ירונה בפסנתר ושל שאר ההרכב. אלתורים אלה הראו גם את כישוריה כמוסיקאית דגולה.

osn

New member
נשמע מיוחד מאוד

ועושה המון חשק לראות את ההופעה שלה.

למעלה