ביקורי בבאר שבע

zarnuk

New member
ביקורי בבאר שבע

בדרך מאילת ביקרתי בבאר שבע אצל בני דודים. ויש להם טענות קשות לגבי השריפה. בן דוד שלי אמר לי שהכבאית הראשונה שהגיעה הייתה בלי קצף (ה5000) אני משער והיא הגיע אחרי 35 דקות. וגם אחד הכבאים שהיו אחראים על האירוע אמר בשלב מסויים: "אני חסר אונים" מה שגרם לבעל המפעל לפרוץ בבכי למראה מפעל חייו עולה בלהבות. הלכתי למקום וגם צילמתי תמונה אחת כי לא נתנו לי להתקרב אבל היה לי קל מאד למצוא את המקום לפי העשן הלבן שעלה מהמקום.

zarnuk

New member
דרך אגב....

אני חייב לציין שלפי מה ששמעתי הכבאים פעלו באומץ רב.

fireman

New member
ידידי היקר.....

קודם כל שאלה....מתי צילמת את האירוע ? ביום רביעי או חמישי ובאיזה שעה? בתור מי שהיה שם וצילם את כל הגזרות פעולה (קח בחשבון שאני יכול להכנס באופן חופשי) אני יכול לומר לך שאותו כבאי שאמר שהוא חסר אונים צדק....ידידי היקר, לדעתי היה צריך לאבטח מסביב ולתת לכל מה שכבר עלה בלהבות להשרף, בוזבזו שם אלפי קובים של מים ותאמינו לי שאני לא מגזים, תעשה חשבון רק תותח של אי וואן שעבד שם 12 שעות בלי הפסקה כשהוא מקבל אספקת מים מהידרנט בערך 900 ליטר בדקה (ספיקה של הידרנט). שני הרכבים הראשונים שהגיעו למקום היו רכב סער ורכב אשד שהיה בו קרוב ל1000 ליטר קצף, אני לא אתחיל להטיח האשמות וחבל שהם דואגים להטיח בנו האשמות אבל תשאל את בעל המפעל כמה זמן עבר עד שהם הודיעו לכיבוי אש? תשאל אותו כמה זמן עבר עד שהם טרחו להודיע.... ידידי היקר, אני בכיבוי אש קרוב ל5 שנים ועוד לא ראיתי שריפה בעוצמה כזאת, להבות שהגיעו לגובה של יותר מ20 מטר על שטחים עצומים, גם אם היו מגיעים לשם 50 רכבי כיבוי זה לא היה משנה שום דבר, אם יש לך כותרת של ידיעות אחרונות של אתמול תפתח בעמוד האמצע, כשתראה את התמונה תגיד לי אם הכבאי האחראי הזה ידע על מה הוא מדבר כשהוא אמר שהוא חסר אונים

zarnuk

New member
טוב לפחות בוא נחקור את העיניין...

אם אתה יכול תבדוק ביומן מתי התקבלה השיחה ומתי הודיעו במקום ראשוני הרכבים.

zarnuk

New member
למה אתה מתכוון...

הזמן בין השיחה להגעה 8 דקות? אם כן אז באיזה שעות בדיוק כי השריפה התחילה בערך ברבע ל-6.

fireman

New member
היות והשריפה כובתה סופית

היום בסמוך לשעה 22:30 בלילה עדיין לא נחקו הסיבות לפרוץ הדליקה שביניהן נחקר גם הכיוון הפלילי ולכן לא אוכל לפרסם שעות מדוייקות מיומן התחנה הזמן בין קבלת ההודעה הראשונה במוקד 102 ועד להגעת שני צוותי הכיבוי הראשונים 8 דקות בדיוק. מה שהיה לפני קבלת ההודעה בכיבוי אש מוטל על אחריות המפעל

zarnuk

New member
דרך אגב השריפה התחילה כ...

כשריפה קטנה בחצר (או משהו כזה). נ.ב. אני לא זוכר איפה אבל קראתי שהודיעו למד"א בערך ב-6.

fireman

New member
תראה

אתה יודע רק ממה שקראת בעיתונות לא שחלילה אני מזלזל בזה אבל העובדה שההודעה הועברה למד"א ולא לכיבוי אש היא לא בתחום אחריותנו כמו שאתה יודע בשנות ה2000 לא עומדים על מגדל ומחפשים סימני עשן, באר שבע היא עיר מאוד גדולה ואם לא נקבל קריאות להגיע למקום שריפה אנחנו לא נדע עליה, אף אחד בעולם לא יוצא לאירוע על פי אינטואיציה ברגע שמקבלים קריאה ועל אחת כמה וכמה שריפת מפעל מוזנקים מייד כוחות גדולים מאוד של כיבוי אש למקום האירוע, לראיה מתוך שלושת הרכבים הראשונים שהגיעו למקום 2 מהם היו רכבי אספקת מים. ושוב, מתי שהתקבלה ההודעה בכיבוי אש הוזנקו כוחות הכיבוי למקום, אפילו לא דקה אחרי

למעלה