ביקורים של קיץ

גלבועא

New member
ביקורים של קיץ

גיסי, אחי זוגתי בא לשלושה שבועות מהצפון האירופאי לחופשה בארץ. לא, אין סיכוי שהוא יחזור לפני הזמן כי הצפון ואירועיו לא ממש מטרידים אותו. אבל עכשיו הוא מתארח אצלנו עם שלושת ילדיו. איך אתם/ן מסתדרים/ות עם האירוחים האלה, כולל לינה של קבוצה גדולה בביתכם. אני משתגע, חוץ מזה גם המייבש התקלקל, אלא מה??

ארוח

לנו היה מצב הפוך. אנחנו (בעלי ואני) התארחנו אצל בני וכלתי (שבועיים אחרי הנישואין) ויומיים אחרי שהגענו עוד עברנו איתם מבית לבית. כשתכננו את הטיול לפני מספר חודשים לא היה מדובר על חתונה וחשבנו לבקר כמו בכל שנה את בננו הרווק. הפעם הדברים השתנו ואני חייבת לומר שאני מעריצה את כלתי על הסבלנות שלה. תמיד חיוך ונכונות לעזור. (אנחנו מאוד השתדלנו לעזור ולא להפריע, אבל, כמובן שעצם הנוכחות שלנו לא הקלה). לי מפריע מאוד שאנשים "מתנחלים" אצלי לזמן רב (בגלל זכרונות ילדות). בדרך כלל לכל אחד המנהגים שלו וסדר היום שלו וכשאלה מתנגשים יש, בודאי, קושי. אבל, כדי לשמור על שלום בית צריך לבלוע רוק ו"לסבול". בתמורה תוכלו אתם להתארח אצלו בצפון האירופי וגם זה משהו.

גלבועא

New member
בוודאי ובוודאי

כבר באפריל 2007 אנחנו מתכוונים ארבעתנו להתנחל אצלו בצפון.

גלבועא

New member
הכי מעצבן אותי זה המייבש

שהחליט להתקלקל, ובגלל מיקומו, ובגלל הצורך ליבש כביסה אין לי מקום להתקלח.

m i t a l y

New member
לא.

יש לנו מקלט ליד הבית. ובמקרה זה ישנתי כמו עמוק ולא שמעתי בכלל את הצפירה. רק כשהתעוררתי בבוקר ונפגשתי עם האמהות של הגן, הבנתי את המהומה הלילית שהיתה.

גלבועא

New member
מנשקים 165 ש"ח לשלום

וזוכים למיבש תקין ולמקלחת/אמבטיה ארוכה וסבירה.

m i t a l y

New member
קשה

לא רק שהבית שלנו מאוד קטן (יחסית כמובן) אלא שלארח אצלנו ממש בלתי אפשרי. אם היה אפשר, הייתי מזמינה איזשהי משפחה פליטה מהצפון. ראיתי הרבה משפחות מסתובבות ברחוב הקיבוצי ובחדר-האוכל (כן, מושגים קיבוציים טיפוסיים), או שאולי לא כדאי? (הרי אף פעם אי אפשר לדעת איזו משפחה תרצה להתארח?)

pf26

New member
אורחת בקיץ

מטבע הדברים בביקורים שלנו בארץ אנחנו מתארחים אצל המשפחה. אצל אמו של בעלי אין בעיה של מקום ויש חצר גדולה, אבל בשנתיים האחרונות יצא לנו להתארח גם אצל גיסתי ומשפחתה. הם מתגוררים בבית קטן ואנחנו "התנחלנו" אצלם בחדר העבודה ובסלון. חששנו שאנחנו מפריעים, אבל הם ממש נעלבו כשרמזנו על הליכה למלון. בכל אופן בעוד שבועיים אנחנו מגיעים ונוסעים ישר למלון. הכנתי את השטח מראש והבטחתי שנהיה אצלם הרבה, ובכל מקרה - אנחנו חוזרים לתמיד !!! אני לא בטוחה שהייתי מסוגלת לארח כמות כזו של אנשים לתקופה של כמה שבועות ואני ממש מעריצה את גיסתי ובעלה שארחו אותנו יפה כ"כ.

גלבועא

New member
רק דוגמית קטנה מסיום

ההתארחות אצלנו של גיסי: 1. מיקרו מקולקל 2. מחשב מקולקל בניגוד לפעמים שהייתי ממש חוטף התקפי זעם על אירועים כאלה, הפעם החלטתי שלא אכפת לי בכלל. התקשרתי לטכנאים, גיסי הוציא כסף ושלום על ישראל.

maybesure

New member
בלי קשר לקיץ

ודווקא בגלל המצב הבטחוני, הורי כבר מארחים אצלם זוג+ילד, קרובי משפחה, מנהריה. בנוסף יש לאבי משפחה לא קטנה בחיפה (16 איש), שהצעתי להם את ביתי כולו, במגמה שאנחנו כמשפחה של 4 אנשים נצטרף לבית הורי. הבתים גדולים דייהם לארח את כולם, הבעיה היא שהחיפאים מסרבים לעזוב את ביתם כרגע. אין לנו בעיה לארח, הורי פנסיונרים כך שנמצאים בבית לרוב, אני עובדת חצי יום - אז אין בעייה לערוך קניות וסידורים ככל שנדרש. הבעיה היחידה היא שאף אחד לא יודע לכמה זמן. כאשר יש מגבלת זמן - עם כל הקשיים מצליחים לסחוב. כל אחד אוהב את הפרטיות שלו, את הפריטים שלו, את הנוחות הביתית שלו, אבל לפעמים מותר ואפשר קצת לוותר.

גלבועא

New member
מה שאת כותבת מזכיר לי את מלחמת

המפרץ מ- 93. הרבה ילדים נולדו תשעה חודשים אחריה, גם להורים גרושים. אבל זו הפיקנטריה, כי הרבה מתחים משפחתיים הועצמו בעקבות השהות יחד, ואני זוכר מדורי ייעוץ בעיתונות וברדיו למשפחות במצב קשה זה. אבל אני איש לא נחמד, ולכן אינני מזמין אליי להתארחות [נו טוב גם הבית קטן].

maybesure

New member
גם במלחמת המפרץ

אירחנו זוג +שני ילדים בביתנו שאז לא היה הרבה יותר קטן.
נסה להיות נחמד, מבטיחה לך שתהנה מעצמך יותר
אפילו בלי קשר לאירוחים.

למעלה