ביקורות: Scooter-Jumping all over the world

ביקורות: Scooter-Jumping all over the world

שנה וחצי עברה ובשעה טובה אלבום נוסף של סקוטר (מספר 13!!!) יצא בימים אלה. אחרי ששני האלבומים האחרונים היו מאכזבים מאד אפשר לומר כבר עכשיו שהחזרה לסגנון הjumpstyle עשה להם רק טוב. JUMPING ALL OVER THE WORLD הוא האלבום השני עם מייקל סימון וכולל 11 רצועות בנוסף לקטעי intro ו outro. אז יאללה בואו נתחיל track by track או כמו שנאמר בפתיחת הדיסק: now listen to the sound of Rick, Michael and the Chicks terminator. Please JUMP!
1. The definition – קטע הפתיחה הקצר. כמעט בכל אלבום סקוטר השקיעו בקטע האינטרו אבל הפעם לפי דעתי מדובר בטוב ביותר כאשר במשך 1:27 בחורה מסבירה את המשמעויות השונות של המילה JUMP כשכל הרעיון כאן הוא סגנון JUMPSTYLE של האלבום.
2. Jumping all over the world – שיר הנושא. כמו הסינגלים שיצאו עד היום מהאלבום, הסאונד הדומיננטי כאן זה השירה עם הקול הגבוהה שכל כך מזוהה עם סקוטר עוד מימי endless summer. בנוסף לצעקות המסורתיות של HP. קטע מצויין לפתיחת האלבום.
ציון: 9
3. The question is what is the questionמפתיע אבל דווקא אחרי האזנה לכל האלבום לא ברור למה דווקא הטראק הזה יצא ראשון. לא שהוא לא טוב אבל יש טובים ממנו (כמו הסינגל הנוכחי למשל).
ציון: 8
4. Enola gay – על בסיס הלהיט הבלתי נשכח של OMD משנת 1980. וכאן זה הזמן לדבר על היתרון הגדול של האלבום הזה לעומת שני האחרונים. בכל אלבום וגם בזה יש מספר קטעים ש HP לא לוקח בהם חלק. בשני האלבומים האחרונים הטראקים בלי HP היו חלשים מאד, מעין קטעי האוס לא ברורים ולא מלהיבים במיוחד. בטראק הזה מייקל וריק פשוט עושים את העבודה כמו שצריך. אפשר למצוא שוב את הקול הגבוהה שברקע הלחן הכל כך מוכר של השיר המקורי.
5. Neverending story – הקטע הטוב ביותר באלבום! פחות ג'אמפי מקודמיו והרבה יותר מלודי מצד הקול הגבוהה שכבר אמרנו שהוא הדומיננטי בכל האלבום. HP, אם שאלתם, צועק כהרגלו במקומות הנכונים.
ציון: 10
6. And no matchesהסינגל השני שיצא מתוך האלבום. עוד אחד מהקטעים היותר טובים בדיסק הזה כאשר הקליפ שלו בנוי ברובו מ"ריקוד סקוטר" שהגרמנים מטורפים עליו. מה שנשאר זה לשאול את השאלה: איך שלושה אנשים בסירה, עם ארבע סיגריות ובלי גפרורים יעשנו?
7. Cambodia – מבוסס על הלהיט של קים ווילד משנת 1981. בדיוק מה שכתבתי ב Enola gay – טראק בלי HP שפשוט כיף להאזין לו ולא סתם להעביר עוד 4 דקות באלבום.
8. I'm lonely – עוד טראק יותר מלודי ופחות ג'אמפי. גם כאן הקול הגבוהה לוקח חלק מרכזי בנוסף לצעקות של HP רק שהפעם מדובר בקול גברי יותר (משהו שמזכיר את הקול של רנדי מהצמד מנדי ורנדי של מארק או).
9. Whistling dave – טראק נוסף בו HP לא לוקח חלק. הפעם מבוסס על נעימת "קורובושקה" שאנחנו מכירים אותה יותר כ tetris מהטראק הבלתי נשכח של doctor spin ב1993. שני מוטיבים מרכזיים בקטע: השריקות וסאונד של משחק הטטריס (במכונות הגדולות של שנות ה-80 ולא הידני הקטן של שנות ה-90).
10. Marian – קטע מאד מאד רגוע ביחס לאלבום כשהבאסים ממש לא מזוהים עם סקוטר ויותר מזכירים טראקים של עופר ניסים. HP לא צועק אלא שר. אני לא אוהב את הסגנון המינימליסטי הזה שלפעמים מופיע באלבומים שלהם.
ציון: 6
11. Lighten up the sky – בלי HP. טראק שפשוט מדגים את כל סוגי הבאסים שיש לריק ומייקל במחשב : ). רק לאוהבי הארדקור קשה!
12. The hardcore massive – גם בלי HP. טראק שמזכיר לי קצת את הסגנון של מאורו פיקוטו. בכל אופן, גם הוא לא מומלץ לבעלי לב חלש.
13. The greatest difficulty – קטע של 20 שניות - האוווטרו של אלבום. לסיכום: אחד היותר גדולים שלהם לדעתי ובטח שאחרי שני האחרונים. עדיין לא החלטתי אם מבחינתי הוא יורש את The stadium techno experience והופך להיות האלבום הטוב ביותר שלהם. יש כאן חזרה למקורות מבחינת סקוטר, נכון שלפני 13 שנה קראנו ל friends ו endless summer הארדקור, אבל אם הם היו יוצאים היום הם ללא ספק היו מסווגים לסגנון ה jumpstyle ולכן לטעמי זה אלבום נפלא למרות שאני בספק אם דווקא הסגנון הזה יחזיר אותם לקדמת הבמה בבריטניה שבשנים האחרונות הם ויתרו עלייה מראש (הסינגל האחרון שצעד היה shake that בשנת 2004 והגיע למקום הרביעי).
ציון סופי: 9

../images/Emo47.gifכל הכבוד עומר על הביקורת !

קראתי הכל. מקווה באמת שהשערותייך יתמששו. אני אישית לא חובב סקוטר אבל כל עוד מדובר אמן מה-90's , תמיד הוא יתקבל בברכה.

eurodancemaster

New member
אלבום חביב ביותר

אבל לא נפלתי מהתרגשות ממנו.רק i'm loney הצליח לרגש אותי קמעה והסימפול מטטריס הזכיר לי את דוקטור ספין! יש אולי שני קטעים טובים באלבום וזהו,כל השאר נשמעים פחות או יותר אותו הדבר. אין ספק שהם השתפרו מהזוועות של השנים האחרונות שלהם אבל למרות הדמיון אי אפשר להזכיר את Friends ושאר המטעמים מה90 לחבריהם מהאלבום הזה,זה פשוט לא מגיע לאותה הרמה. ציון סופי: 4 וגם זה בחסד...........

eurodancemaster

New member
ואיך שכחתי את Neverending Story!!!!!

הקטע הטוב ביותר באלבום שבאמת מראה את סקוטר האמיתיים במלוא העוצמה,בסגנון שהעלה אותם לגדולה בניינטיז!

axelcoon

New member
היום שמעתי את האלבום ושכן כמעט הוציא את הדלת

מהצירים,דפק כמו משוגע בטח רצה שאני אוריד את הווליום.(כנראה בגלל השירים המטמטמים)

למעלה