ביקומנטארי 1 - Classic Albums

Teo Toriatt

New member
ביקומנטארי 1 - Classic Albums

עקב התדרדרות הפורום לשיחות בנושאי מזג אויר בקיץ הבריטי וכיצד הם משפיעים על נגינת נבל, הגיע הזמן לחזור לנושא - Queen. חבר (צבי ליזציה) נתן לי עותק מהסרט הדקומנטארי Classic Albums - A Night At The Oprah של ה BBC ואני מתחיל מסורת של המלצה (או המלצה להמנע) על סרטים דוקונמטאריים על הלהקה. הסרט מתמקד באלבום A Night at the Oprah ומדבר כמעט על כל שיר בו, קצת רקע, מה הוביל אליו ופרטי טרוויה שונים. יש גם שחזורים של חלקים שמבוצעים על ידי בריאן (הבאנג'ו-יוקלילי של Good Company, הסולו של BoRap התיפוף של I'm In love With My Car ועוד). למרות שהאלבום נדוש לו מכל כיוון ועם מספר סרטים דקומנטריים, הוא מחדש די הרבה עם ביצועים יפים של שירים ואנקדוטות שונות כגון מקורו של היוקלילי-באנג'ו של בריאן, מה בריאן חשב באמת על I'm In love with my car בהתחלה, ואיך יצרו את הצליל של Lazying On A Sunday Afternoon. בסרט כלולים ראיונות עם בריאן ורוג'ר כמובן ואפילו מתייחסים להעדרותו של ג'ון. בנוסף יש כמה קטעים של רוי תומס בייקר (המפיק) ששוב עובד על הקונסולה עם כל הערותים שהוקלטו ומדגיש חלקים מסויימים - ממש מעניין. עוד קצת עם אנשי הפקה ומוזיקאים שונים שמדברים קצת על האלבום. אמנם רק 46 דקות על נושא שחוק שחשבתי שאין כבר מה לחדש - אבל מסתבר שיש. הפנינה - ביצוע של בריאן ל 39 שאני אהבתי. בולט בחסרונו - אין כלל התייחסות ל Prophet song - חילול הקודש! שורה תחתונה - ציון 8.5 בסולם TEO. ממליץ לצפות. סטטיסטיקה: אורך הסרט: 46 דקות שנת הפקה: 2006 נושא: כל האלבום A Night At The Oprah לוקחים חלק: בריאן, רוג'ר, רויי תומס בייקר, נונו, ג'ו פרי ועוד....

khammel

New member
שאלה שאלתית

צפיתי בסרט כשהוא הוקרן בטלוויזיה לא מזמן וזה היה נראה לי כמו out-takes מתוך ה-DVD של Making of A Night at the Opera. האם זהו גם הרושם שלך? האם יש איזכור ל-DVD בקרדיטים של הבי.בי.סי? בכל מקרה, מסכימה ומחזקת את המלצתך. בהחלט סרט מומלץ ומהנה.

Teo Toriatt

New member
לא נראה לי

הסרט מכיל התייחסות בעקיפין לשיתוף הפעולה עם פול רודג'רס אאל"ט שהתחיל אחרי שהכינו את Making of.... גם רואים שרוי תומס בייקר שונה מהסרט השני, השיער קצת אחר והצילום אחר. הרעיון הבחלט זהה אבל יש לי תחושה שמדובר במשהו אחר לגמרי. אין אזכור בקרדיטים בכל מקרה.

dar dahan

Member
ראיתי את זה...

זה היה בשידור בערוץ 24 (הם הראו או עדיין מראים דוקו על האלבומים הטובים בעולם הרוק או הפופ העולמי)... זה אחלה דוקו, ואהבתי מאוד את כולו, אבל באמת חבל שPropher songלא נכלל בסרט הזה...

למעלה