ביצי חופש

Her Circulation

New member
ביצי חופש

שאלה לטבעוניים שאינם אוכלים ביצי חופש, ביצי תרנגולות בר - מדוע לא בעצם ? והיה אם באמת מדובר בביצי חופש, ביצים המוטלות כדרך טבע ובטבע - מהי האידיאולוגיה העומדת מאחורי הסירוב ?

tali_le

New member
ביצי חופש, חופש והקשר בינהם

שלוש טענות עולות בראשי בנוגע להחרמתן של ביצי חופש 1. ביצי חופש אינן באמת ביצי חופש - ההגדרה של ביצי חופש יכולה להיות החל מכלובים קצת גדולים יותר ועד תרנגולות שבאמת מהלכות חופשי, אין דרך לדעת מה מקור הביצה שאתה אוכל 2. עצם הניצול של בע"ח הוא הבעיה העיקרית שבגללה אנשים נעשים טבעוניים 3. המחיר - אני מסרבת לאכול כל מוצר שעל עצם היותו תואם זכויות בע"ח אני נאלצת לשלם מחיר יקר ....

Her Circulation

New member
.

1.לא רלוונטי. באתי בהנחה שהביצים הן ביצי חופש באמת, ולא כמעט או כאילו או קצת. 2. בהסתמך על אחד - איני רואה פה ניצול של בעלי חיים אלא דרך טבע, תרנגולות בר יטילו ביציהן איתנו ובלעדינו, כך שאסיפתן לא נקראת ניצול התרנגולות במובן השלילי. 3. המחיר - זכויות בעח חשובות לי מאוד ( מאוד ), ועם זאת אני חושב שאמרתך לא קשורה כלל וכלל לנושא האמיתי. אך זו דעתי. אני בעצמי טבעוני ולא ניזון מביצים. רק חשוב לי להחליט בעצמי ובעיקר על סמך דברים מוצקים ובעיקר לא באופן עיוור וצר. היית פעם ב"לול" ביצי חופש ?

Neta558

New member
ביצי חופש - מי צריך את זה?

למה אתה קורא ביצי חופש באמת? מהי הגדרתך לחופש בהקשר זה? לפי השקפתי, ביצה שהיא אכן ביצת חופש, עתיד לבקוע ממנה אפרוח קטנטן, שיהפוך במהרה לפלומה צהובה מהלכת, ועם הזמן לתרנגול או תרנגולת. הדבר מוביל אותי לאחד הטיעונים כנגד ביצי חופש. הרי כדי לקבל ביצים לא מופרות, יש צורך להפריד בין הזכרים לנקבות. טבעי? לא. שבירה של חיי התרנגולת בצורה כזאת אינם לגיטימים בעיני, הדבר מהווה פגיעה בתחום חיים מהותי לחיה - רבייה. מלבד זאת, התרנגולות גדלות בשטח סגור ומגודר, לפי התנאים שהאדם מכתיב להם, ואכן אין לדעת בוודאות האם אלא תנאים אשר אינם עושים עוול עם התרנגולות. צריך לזכור גם שפעמים רבות מדובר בתרנגולות שכבר עברו עינויים שונים על ידי האדם בלולים אחרים. ובכלל, מה יעשו עם תרנגולת שתפוקת הביצים שלה אינה הולמת? כל כך הרבה ספקות יש לי לגבי כל מוצר אשר מקורו מהחי, בדרך זו או אחרת, שלטעמי הדרך הטובה ביותר היא פשוט להמנע מהם. למה לי בכלל לשקול אכילת ביצי חופש? החלטתי שאני לא מוכנה לקחת חלק בתעשיית הביצים, אז אני מתנזרת ממנה לחלוטין. יתכן שהתרנגולות בלולי החופש סובלות פחות, אך עדיין מצב זה אינו קרוב אפילו למצב האידיאלי מבחינתי, של אי ניצול בעלי חיים ואי פגיעה בהם.

Coma White1

New member
לא קראתי עד הסוף,

כי חשוב היה לי לתקן אותך. את עושה טעות נפוצה מאוד.. מהביצים שאנחנו קונים בסופרמרקט, אין סיכוי להתפתח לגוזל. ביצה של תרנגולת היא כמו המחזור של האישה, רק שאצל התרנגולת זה קורה פעם ביום ולא פעם בחודש. תרנגולת מטילה ביצה פעם ביום או יומיים, תלוי בגילה. הביצה תתפתח לגוזל רק אם תרנגול הפרה את התרנגולת, במקרה זה טטיל התרנגולת ביצה מופרית, שממנה יבקע אפרוח בתוך 21 ימים בממוצע. הביצים שאנחנו קונים בסופרמרקט אינן מופרות. התרנגולות יטילו אותן אם ירצו ואם לא ירצו, ולכן אסיפת הביצים לא נחשבת לניצול. בלול ביצי החופש התרנגולות יכולות להסתובב בחצר, לעשות אמבטיות חול ולקבל מענה לכל צריכהן - חוץ מההתרבות. כשהייתי ילדה קטנה עזרתי מדי פעם באסיפת ביצים בלולים (ואני מצטערת על כך עד היום, למרות שהייתי רק בת 8, כך שזה נסלח). דרך אגב, ביצה עם דם לא קשורה לביצה מופרית. ביצים כאלה מוטלות על ידי תרנגולות צעירות או מבוגרות מדי. שבת שלום.

Neta558

New member
לפעמים כדאי לקרוא עד הסוף

רק כדי להיות בטוחים שבכלל נעשתה טעות, לפני שמתקנים... אני קוראת לך לחזור ולקרוא את כל ההודעה (כפי שנהוג לעשות לפני שמגיבים לאחת...) ולנסות להבין את כוונתי המקורית. דיברתי בדיוק על מה שאת מציינת-מניעה מהתרנגולות להתרבות. מבחינתי, ביצת חופש אמיתית היא זו שהטלתה הייתה טבעית וחופשית, וניתנה לתרנגולת האפשרות להתרבות. ודרך אגב, כותבים איסוף הביצים ולא אסיפת הביצים.

lifegirl

New member
ועוד משהו נגד ביצי חופש,

שמפתיע שלא הוזכר: התרנגולות בלולי החופש, נקנות מלולים רגילים. כיוון שאין כל כוונה להפרות את הביצים, לא צריכים בלולים אלו זכרים (מלבד מספר זעום, שישמש על-מנת ליצור דור חדש של תרנגולות-מטילות. אבל רוב הזכרים, תסכימו איתי, מיותרים). אז מה עושים עם הזכרים (והרי לא ניתן לדעת לפני הבקיעה מאיזו ביצה יצא זכר ומאיזה תצא נקבה...)?! לפני כמה זמן, מישהו פרסם בפורום תמונה של אפרוחים במשאית אשפה. אז זהו. אלו הזכרים. (ולפעמים זורקים אותם לבור, או למשאית- ואדם עם מגפיים קופץ עליהם עד שימותו. כדי שיתפסו פחות מקום). או בקיצור- תרנגולת-החופש נקנתה מלול רגיל. על כל תרנגולת כזאת, נרצח בממוצע אפרוח-זכר אחד. אופס, ביצי חופש כבר לא נראות לנו מוסריות כ"כ, לא?!

penj

New member
לנטע, סליחה על האיחור בתגובה, אך

את אומרת שלא תאכלי בייצים כי ביצת חופש היא ביצה שיבקע ממנה גוזל. למיטב ידיעתי התרנגולות בהן משתמשים לביצים הן תרנגולות מבוייתות (תקנו אותי אם אני טועה) דהיינו טבען כמות שהוא כיום הוא לחיות בסביבת בני אדם ואיכשהו גם להיות תלויות באדם. הכלב הוא גם חיה מבויתת, ושכזו, רוב הכלבים כיום, אפילו כלבי בר (דינגו) שדרך אגב הם כלבי בית ש"התבררו" (על פי מה שידוע כיום), ניזונים או ישירות מאוכל שמספק להם האדם, או מחיטוט בפחי זבל וכדומה, כלומר, הם די תלוים בבני אדם. ועכשיו לנקודה שלי. נגיד שהייתי מגדלת תרנגולת בחצר ביתי הענקית, איפה שיש לה המון מקום להסתובב, לנקר ולהתפלש בחול. לא הייתי שמה איתה זכר סתם כי לא בא לי. האין זה משול להחזקת כלבה יחידה בבית ללא זכר? שהרי כלבים בהתנהגותם הטבעית חיים בלהקות ומתרבים. או אולי את נגד החזקת כלבים בבית שהרי גם זה לפי הגדרתך כפי שאני רואה אותה, זה ניצול... או אולי את בעד החזקת שני כלבים זכר ונקבה תמיד ביחד והרשאה של התרבות ללא סוף? לא ברור לי. אני טבעונית אך רואה את עצמי בהחלט כנצלנית של שתי כלבותי - הן משמשות לי לחברה תמיד, ואני גם די סומכת עליהן בלהודיע לי מתי זר מתקרב לשער. אך מה? גם הן מנצלות אותי לליטופים, לאוכל רב שאף פעם לא חסר להן, לניקוי שלהן מפרעושים וכ"ו. אז נכון שהן לא בחרו בזה, אבל אני די בטוחה שאם היתה להן זכות הבחירה הן היו בוחרות את החיים האלה. אולי אני טועה, לא יודעת, אבל נראה לי שבאמת עדיף להן להיות "מנוצלות" ובבית מאשר לחיות ברחוב, עם מליוני פרעושים, חוסר באוכל, ומחלות עור מזוויעות שאני רואה מידי יום בכלבי רחוב כאן. הנקודה שלי היא לא שזה בסדר לאכול ביצים, כי עדיין יש העניין שעל התרנגולת שלי נרצח אפרוח זכר רק בגל היותו זכר. מצד שני אם אני מחזיקה כמה תרנגולות בתנאים הכי מדהימים שיש ומספקת ביצים לכמה אנשים אחרים במקום ביצי התאכזרות נראה לי שמנעתי סבל מיותר תרנגולות מאשר אם רק הייתי טבעונית, .וזו המטרה הרי לא? למנוע סבל מכמה שיותר בעלי חיים, ולא רק לשמור על הטוהר הטבעוני של עצמי. נו רק רציתי להפריך את הטיעון שלך אני אשמח לשמוע תגובות ותיקונים...

למעלה