ביצי חופש - מי צריך את זה?
למה אתה קורא ביצי חופש באמת? מהי הגדרתך לחופש בהקשר זה? לפי השקפתי, ביצה שהיא אכן ביצת חופש, עתיד לבקוע ממנה אפרוח קטנטן, שיהפוך במהרה לפלומה צהובה מהלכת, ועם הזמן לתרנגול או תרנגולת. הדבר מוביל אותי לאחד הטיעונים כנגד ביצי חופש. הרי כדי לקבל ביצים לא מופרות, יש צורך להפריד בין הזכרים לנקבות. טבעי? לא. שבירה של חיי התרנגולת בצורה כזאת אינם לגיטימים בעיני, הדבר מהווה פגיעה בתחום חיים מהותי לחיה - רבייה. מלבד זאת, התרנגולות גדלות בשטח סגור ומגודר, לפי התנאים שהאדם מכתיב להם, ואכן אין לדעת בוודאות האם אלא תנאים אשר אינם עושים עוול עם התרנגולות. צריך לזכור גם שפעמים רבות מדובר בתרנגולות שכבר עברו עינויים שונים על ידי האדם בלולים אחרים. ובכלל, מה יעשו עם תרנגולת שתפוקת הביצים שלה אינה הולמת? כל כך הרבה ספקות יש לי לגבי כל מוצר אשר מקורו מהחי, בדרך זו או אחרת, שלטעמי הדרך הטובה ביותר היא פשוט להמנע מהם. למה לי בכלל לשקול אכילת ביצי חופש? החלטתי שאני לא מוכנה לקחת חלק בתעשיית הביצים, אז אני מתנזרת ממנה לחלוטין. יתכן שהתרנגולות בלולי החופש סובלות פחות, אך עדיין מצב זה אינו קרוב אפילו למצב האידיאלי מבחינתי, של אי ניצול בעלי חיים ואי פגיעה בהם.