ביצי חופש

One Eyed Willy

New member
ביצי חופש

האומנם? שוב אני,צמחוני בהתהוות :) אחרי שעקבתי אחרי שני שרשורים כאן החלטתי לנסות להעיף ביצים מהתפריט,או שפשוט ממש ממש ממש ממש להוריד את המינון(אל תשאלו כמה אני אוכל בשבוע חח,לצמצם זו גם התחלה). האם ביצת חופש באמת באה מתרנגולים שגדלו סביבה טבעית ללא הורמונים,והכי חשוב ללא ייסורים?

dckur

New member
דווקא הייתי שואל ב 301 על זה

הם חזקים באידאולוגיה http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=301&r=1 בכל מקרה , כל זה http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/235/160.html?hp=1&cat=486&ap=1&from_art=2244848&to_art=2235160 קורה בלי קשר לחופש או לא. יצא לי לראות איזה וידאו של לול חופש יחסית "נחמד", אבל זה היה לכתבה, אז אני מאמין על כל אחד נחמד יש עוד עשרות שלא נחמדים ולא טובים בהרבה מסוללות.

One Eyed Willy

New member
מתרחק מפורום 301 כמו מאש

הם פנאטיים מדי. אני צמחוני בשלב ההתחלה,לא צריך הטפות מוסר והצקות. הגישה שלהם מזכירה לי את החרדים שמרחיקים אנשים עם זיקה מהדת. והשאלה לא היתה אידיאולוגית,אני רוצה לברר אם עובדתית התרנגולים עוברות את אותו הסבל.

dckur

New member
חח

כן גם אני די ברחתי אפשר להגיד... ות'אמת אתה לא הראשון שאומר את זה... עובדתית - לפחות לפי מה שידוע לי - בהתחלה הן עוברות את אותה הדרך כאפרוח, כלומר חיתוך המקור, וגם המתת הזכרים. הלול שלי יצא לראות שמוגדר כחופש, היה יחסית לא רע, התרנגולות יכלו להסתובב כמעט חופשי, אם כי הם נראו מרוטים קצת. כנראה גם שיטת ההרעבות נהוגה שם, ובסוף כמובן השחיטה... ההבדל היחיד אמור להיות זה שפשוט לא יושבים בכלוב בגודל שתי קופסאות נעליים כל החיים. --- בכל מקרה זה סוג של פורום תזונה, ותמיד אפשר לשאול שם ולסנן.... לא יהרגו אותך שם

יניב ריז

New member
יש שם כמה פאנטיים../images/Emo18.gif

הניקים: אישעם (בעל מספר ניקים). מגן ונאמן בעח 1 כל עבודות הבניה הם כלכך פאנאטים,עד שהם מסלפים את העובדות כדי שיתאימו לאידיאולוגיה שלהם. מפחיד...

Xylophone

New member
../images/Emo35.gif

רק הצתרפתי לשם ושאלתי כמה שאלות וכולם ממש נחמדים

היי מה שהרבה אנשים לא חושבים עליו במשוואה

של ביצי חופש היא מאיפה התרנגולות מגיעות וכולן מגיעות מאותן מדגרות שם הורגים את הזכרים וקוטמים את המקור של הנקבות. פה יש עוד מידע : http://anonymous.org.il/art368.html זה טוב שאתה חוקר את הנושא .

על ביצי חופש וביצים אורגניות

הי, ביצי חופש זו תעשיה שרחוקה מלהיות המצב האידיאלי. אם לכתוב בצורה עניינית ויבשה - יש שם 3 דברים שמשותפים לתעשיה הרגילה של ביצים שמבחינתי פוסלים אותה מידית: 1. האפרוחים מגיעים מאותו מקום, כלומר קיטום המקור עדיין מתרחש 2. האפרוחים מגיעים מאותו מקום, כלומר גם פה כל זכר משליכים לפח (או למטחנה חשמלית) 3. כשהתרנגולות מפסיקות להיות יצרניות - הורגים גם אותן, באותה דרך בדיוק. ההבדל העיקרי הוא שהן לא נמצאות בכלובים קטנים אלא יש להן יותר מקום, ונחסכים מהן הפצעים ברגליים שמאפיינים את כלובי הסוללה. אבל זה לא אומר שטוב להן, וזה רחוק מאוד מתנאים שהייתי מגדירה כאופטימלים או אפילו "נאותים". גם לול ביצי חופש הוא מקום שקשה להיות בו. לא מדובר במקום נעים ופסטורלי בו התרנגולות עושות מה שבה להן ויש להן שפע של מקום ותנאים להתנהגות בריאה נורמטיבית. רחוק מזה. לגבי שאלת ההורמונים והאנטיביוטיקה שעלתה - זה לא שייך בכלל לביצי חופש, אלא לביצים אורגניות. בביצי חופש אין שום התחייבות שלא נותנים לתרנגולות אנטיביוטיקה והן מקבלות אותם טיפולים כמו בתעשיה הרגילה. בביצים אורגניות יש מין "התחייבות" לא לתת לביצים אנטיביוטיקה, אבל בפועל הן מקבלות המון אנטיביוטיקה, רק בשלב של השחיטה/ההטלה עצמה הן לא מקבלות, ואז יש פחות (כביכול) במוצר הסופי. ולגבי הורמונים - בישראל לפי חוק לא נותנים הורמונים, כי פעם נתנו, תפסו אותם, הציבור התעצבן, ועכשיו אסור. בחו"ל אגב מותר, עם סימון המוצר. אם תשאל מגדלים הם מיד יגידו לך שה"צמחונים האלה כל הזמן טוענים שנותנים הורמונים אבל אסור בכלל לתת בארץ ולא נותנים". אממה - מה שכן מותר לתת בארץ, ונותנים את זה גם בכמות אדירה - זה זרזי גדילה ואנטיביוטיקות, שהם לא הורמונים, אבל גורמים לייצור הורמונים מוגבר בגוף. כך שבמוצר הסופי עדיין יש כמויות אדירות של הורמונים, וגם בחיה עצמה, אבל זה לא ממקור שהוזרק להן, אלא נתנו להן יותר אנטיביוטיקה כדי שהגוף פשוט ייצר יותר.

One Eyed Willy

New member
טוב נו אין ביצים השבוע...עוד שאלה

יש סוגים שונים של חלב סויה? בשופרסל קיים חלב כזה או שרק בחנויות מיוחדות? בוא נראה איך הטעם של ה"חלב" הזה...

J0hnny

New member
כן יש כל מיני

סוגים של משקה סויה, בהתחלה זה מרגיש מוזר אבל אחרי כמה שבועות מתרגלים. מה שכן לא מומלץ להשתולל עם זה ולשתות כמה כוסות כל יום. זה עדיין לא חד משמעי אבל זה לא הכי בריא לצרוך יותר מדי סויה. בשופרסל זה נמצא בחלק של המוצרים האורגניים בד"כ. השאלה היא מה יותר חשוב לך שיהיה יותר טעים או יותר בריא? אני אישית מאוד מקפיד בנושא תזונה אז אני קונה את האלפרו האדום שהוא נטול סוכר ונטול מלח. יש עוד כל מיני סוגים של אלפרו שיש להם טעם יותר מתוק (הירוק עד כמה שאני זוכר).ויש גם את האורגני של הרדוף.

One Eyed Willy

New member
קראתי את המחקרים

לא נוסו על בני אדם,אין מסקנות מוחשיות,אין כמויות מוגדרות. חשוב טעים ולא בריא,אוכל מספיק בריא כל היום וגם ככה קשה לי הקטי הצמחוני/טבעוני הזה, אני מנסה להקל כמה שיותר.

J0hnny

New member
אז כדאי לנסות את האלפרו

הירוק או הכחול אולי יבוא לך טוב. אני זוכר שלאחד מהם היה טעם יותר עשיר ומתוק. לי אישית הוא היה מתוק מדי אבל זה רק בגלל שאני כמעט לא צורך דברים מתוקים חוץ מפירות.

המחקרים על סויה וסרטן עד עכשיו

נעים בין חוסר השפעה במינונים נמוכים למניעת סרטן במינונים גבוהים , אומנם יש הגיון מסוים מאחורי לא לצרוך בטירוף אבל איזשהם ראיות אמיתיות נגד אין .

מה גם שיש להזכיר שהחומר ה"חשוד" כמסוכן בסויה

הוא הפיטו-אסטרוגנים , כאשר בחלב סויה כמות הפיטו-אסטרוגנים היא נמוכה מאוד .

J0hnny

New member
חברים ידוע וזה מה שכתבתי

לא ברור לי מה הטעם לחזור על משהו שכתבתי רק במילים אחרות אבל שיהיה. כתוב "לא לצרוך יותר מדי". אם הבנאדם כבר יודע אז מעולה.

J0hnny

New member
צודק יותר מדי שלי

כנראה חשבתי על אנשים ששותים כמה כוסות סויה כל יום. אישית גם לפני שהייתי טבעוני לא שתיתי יותר מדי חלב פרה אבל זה אני.

dckur

New member
ב100 גרם טחינה יש סידן כמו בליטר חלב

*טחינה מלאה איכותית...

למעלה