ביצי או ביצות?

Itzik200

New member
ביצי או ביצות?

אני יודע שברבים זה ביצים,
בסמיכות הכלל נשמר?

ביצי הפתעה או שמא ביצות הפתעה?

Itzik200

New member
תודה. אבל אין איזשהו כלל לגבי זה?

לדוגמא המילה "מילה" מתנהגת באופן דומה למילה "ביצה"

מילה --> מילים
ביצה --> ביצים

אבל צורת הנסמך שלה היא מילות

כללים בשפה הם לא באמת כללים,

בשם "כללים" אנחנו קוראים לתבניות שמצאנו באופן שבו השפה מתנהגת.
אני לא יודע מה מקור כל אחת מהצורות האלה, אבל אני מניח שהן נכנסו לשפה ממקורות שונים לפני כמה אלפי שנים וקשה להכיל עליהן חוקיות.

sailor

New member
דוגמא גרועה

יש גם מילי, בעיקר בשירה (מילי מילים)
אז אם רוצים להכליל זה טבעי שאם אפשר גם מילי וגם מילות, אפשר גם ביצי וגם ביצות.

sailor

New member
ביצות הפתעה

זה כנוי שבאופן מפתיע מקובל על רוב ילדי ישראל ומתאר אך ורק סוג פריט אחד.

ממתקמטיקה חדשה: 88 > 122,000.

גוגל שם, שם.

ברור שהגעתי כאן למסקנה פראית, בשל העובדה שלא נכנסתי לגופן של תוצאות גוגל ולא בדקתין בדוק היטב.

עם זאת האמירה "מקובל על רוב ילדי ישראל", נובעת מהכללה פראית אף יותר.

sailor

New member
לא ידעתי שילדים בגיל הרך

כותבים במקומות שגוגל מכיר.

לעומת זאת אתה כן יודע איך מדברים רוב ילדי

ישראל ("מקובל על רוב ילדי ישראל..."). אני מניח שבנית מדגם מושכל המייצג יפה את כל ילדי ישראל, תחקרת את הוריהם (ואולי בשל הקפדתך היתרה על דיוק אמירותיך, לא סמכת עליהם, וריאיינת ממש את הילדים), והגעת למסקנה המאלפת.

לו אמרת "שמעתי ילדים האומרים ביצות הפתעה", או אפילו "שמעתי הרבה ילדים האומרים ביצות הפתעה", ניחא.
אבל אתה, הנוהג לשמש לפה לעם ישראל, לאשתו ולילדיו, אינך מסתפק בכך - אמת גורפת כול היא ורק היא תחום עיסוקך.

ולעניין גוגל והילדים.
הילדים אמנם אינם מטעינים את גוגל בתוצרת הביצותית הזו, אך אימותיהם ואבותיהם של הילדים והפרסומאים הרוצים למשוך אותם מפרישים ממנה לרוב. אך מסתבר ש'רוב' בטל בשישים (ריבוא) במי שמדבר בצורה נורמלית.

סוף דבר, שיבושים של ילדים היו מאז ויהיו לתמיד, ואין בהם שום רבותא.

"ביצות הפתעה" נתן 9950, מה שאכן הרבה פחות

מ"ביצי הפתעה".
אבל ממדגם לא מייצג שערכתי זה עתה בקרב בן זוגי הצבר (בת ים, שנות ה-80), גם הוא מכיר "ביצות הפתעה".

מעניין. יש שני גוגלים במרשתת ואני לא ידעתי.

בדקתי שוב וקיבלתי שוב: "ביצות הפתעה". כ-88 תוצאות (0.17 שניות).

trilliane

Well-known member
מנהל
אצלי "ביצות הפתעה" (במירכאות) 9,950 תוצאות

חזרתי על החיפוש גם בחלון כרום אינגוקניטו (כלומר אנונימי, מחוץ לחשבון גוגל שלי) וקיבלתי אותה תוצאה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנתי איך קיבלת 88... הלכת לעמודים הבאים

9,950 זו התוצאה הראשונית שגוגל נותן, אבל הוא מציג בפועל פחות כי הוא מוריד כפילויות. אם מתקדמים לסוף התוצאות, זה מה שכתוב בתחתית:
In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 88 already displayed.
If you like, you can repeat the search with the omitted results included.

קודם כול, תודה. ושנית כל, חי זקנו של הנביא,

לא הלכתי לשום מקום. זוהי ברירת המחדל של גוגל אצלי. נהפוכו, בסוף 88 התוצאות הוצע לי:

"כדי להציג בפניך את התוצאות הרלוונטיות ביותר, השמטנו כמה ערכים הדומים מאוד ל-92 תוצאות שכבר מוצגות.
אם תרצה, תוכל לחזור על החיפוש ולכלול בו את התוצאות שהושמטו."
ומשקיבלתי את ההצעהאכן התקבלו כ-9890 תוצאות.

כנראה מה שאני מקבל נובע מהגדרות הגוגל במחשבי. כך או כך, אינני מתכוון לשנותן, אני מניח שגוגל מספיק חכם כדי להעיף את טונות הברָרה (הכפילויות) שהוא מקבץ.

יאקים2

New member
סליחה, אבל העיר הזאת אינה יכולה לשמש אמת-מידה

לעברית תקנית. אני מתאר לעצמי שאילו בדקת במדגם אקראי בערים אחרות, היית מגלה את נהיתות מספרית של ביצות הפתעה בהשוואה לביצי הפתעה

sailor

New member
אם רמת אביב היא כן עדות

אחיניותי וחברותיהן אמרו גם הן ביצות-

sailor

New member
וגם בחיפה, בקריות ובירושלים

ילדי המשפחה אמרו ביצות-

יאקים2

New member
שמע, מלח. כתבתי מהרהורי לבי.

אני מודה שתחושת הבטן שלי אמרה לי ש"ביצות" נשמע עילג ודי נדיר בקרב דוברי עברית טובה.
נראה לי שבבדיקה שערך מאן דהו כאן עולה בבירור עליונותה המספרית של ביצי על ביצות..

למעלה