ביצים

ביצים

למה מגבילים לחלמון אחד ליום? אם הכבד במילא מייצר כולסטרול ומשלים את הכמות שצריך בהתלאם לכמה שנצרך מהמזון, אז למה אי אפשר 2 חלמונים? הכוונה כל יום, על בסיס קבוע. במיוחד למי שאין עוד מקורות לכולסטרול ולא אוכל בשר,עוף,דגים. אני ממש אוהבת ביצים בכל צורה ולא אוכלת מספיק חלבון במשך היום (בערך 10-15 גרם ליום). אז במקרה כזה אולי זה מתאים? אם אוכלים טופו כל יום, כמה מותר ביום? 100 גרם זה יותר מידי? בגלל הפיטואסטרוגנים. זה מוזר כי במוצרי חלב יש הורמונים אמיתיים ולא דמוי ובהם לא מגבילים אלא ממליצים 3 מנות ביום. ועוד שאלה. אם מישהו צריך לעלות במשקל. מאיפה מומלץ שיגיעו התוספת קלוריות. מיותר פירות (יותר מ3) או מיותר פחמימות מורכבות (דגנים) או מיותר שומן (אגוזים טחינה וכו)?

תשובות

שלום רב, לגבי ביצים - יש ייצור בגוף שהוא 80% מהכולסטרול ויש צריכה מהמזון - 20% מהכולסטרול. כדי לא להגביר רמות כולסטרול מומלץ לא לעבור צריכה של 300 מ"ג ליום - בערך בכמות שיש בחלמון ביצה ומכאן ההגבלה. אני אישית לא הייתי ממליצה על יותר מביצה ליום, אפשר להשתמש ביותר חלבונים למשל לעשות חביתה מביצה שלמה + חלבון מביצה נוספת. קשה לי להאמין לערכי החלבון שאת מתארת שאת צורכת אולי את לא לוקחת בחשבון דברים נוספים בתזונתך כי אפילו בלחם ופסטה יש חלבון. לגבי טופו - אין המלצה או הגבלה מוגדרת. 100 גרם זו מנה סבירה. לגבי עליה במשקל - בד"כ מומלץ דווקא ממקור של שומן בריא כמו טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים. בברכה נטלי

למעלה