ביצים לא מופרות

InsaneLaugh

New member
ביצים לא מופרות

יש לי תוכית האכלת יד (ראש שזיף, בת 3 בערך), היא הטילה את הביצה הראשונה שלה אתמול בלילה ועוד אחת היום בערב על רצפת הכלוב.
הן לא מופרות, אין לה בין זוג.
לפי מה שהבנתי עדיף לא להפטר מהם מיד, אבל יש אפשרות להבטיח שהיא לא תמשיך להטיל, או שזה משהו שיהיה קבוע מעכשיו? צריך לדאוג לה למשהו בינתיים? כמה זמן צריך להשאיר לה אותם אם בכלל?
היא קטנה וחבל לי עם המאמצים שהיא עושה להוציא מעצמה ביצה בגודל של הראש שלה.

ביצים לא מופרות- המלצות לגבי התוכית

הי, נכון שלא לוקחים את הביצים, תני לה לדגור עליהן עד שיימאס לה. אם לוקחים את הביצים בהתחלה זה גורם בד"כ להטלה מוגברת.
זה לא פשוט למנוע הטלות, זה סוג של שעון ביולוגי פנימי שלהן. אבל יש כמה דברים שאפשר לעשות, כגון להחשיך לה את החדר כשעה מוקדם יותר (אחד הטריגרים בטבע להכנס למחזור רבייה זה היום המתארך), ולהקטין את כמות הזרעונים שהיא אוכלת. (שוב, בטבע זמינות של זרעים מאותתת לתוכים שזה זמן טוב להטלה). גם פעילות גופנית עוזרת (הדמייה של תעופה, או תעופה אמיתית אם את ערוכה לכך). במקרים שההטלה לא מפסיקה יש זריקות שנותנים פעם בחודש. לא תמיד הן עובדות .
מאד חשוב להקפיד על תזונה טובה ככל האפשר - כופתיות כבסיס ועוד ירקות שונים, כדי להקטין סיכוי לבעיות רפואיות כתוצאה מההטלה.

ד"ר שלומית לוי, רופא תוכים וציפורים,
מרכז וטרינרי השרון, רעננה
www.tukivet.co.il
www.vets4u.co.il
פייסבוק - מרכז וטרינרי השרון

רוצה להוסיף תיקונון קטן לדבריה של ד"ר לוי

כשאצלי הוטלו ביצים לא מופרות - נתתי לה לדגור, כמו שהנחו אותך, אבל אצלי היא לא הפסיקה באופן טבעי, ודגרה במשך חודשיים רצוף!!
אני ממליצה לחשב 21 יום מיום הטלת הביצה האחרונה - ואם היא לא מפסיקה לדגור בסביבות הזמן הזה, כן לקחת לה את הביצים ולא לאפשר לה לדגור ללא הפסק במשך זמן רב מדי...

חשוב גם זכור שכשהיא דוגרת ללא זכר היא מטפלת לבד בביצים ואינה נחה כמעט (לעומת דגירה עם הזכר, שעושה איתה "משמרות" ומאפשר לה הרבה הפסקות ומנוחה), כך שזו פעולה שמאוד מתישה...

בהצלחה

מסכימה

אני לא משאירה ביצים יותר מ3-4 שבועות, אבל האמת היא שזה חריג שהן דוגרות כל כך הרבה זמן. בד"כ מפסיקות לדגור קודם.
ו

למעלה