היי איוש
בעקרון, טסים לחו"ל עם רופא מהארץ, לקפריסין, אוקראינה או רומניה כאשר התורמת והנתרמת מוכנות מבחינה הורמונאלית, באותו היום מבצעים את השאיבה מהתורמת ומבצעים את ההפרייה עם הזרע. לגבי החזרת עוברים, תלוי מה שתסכמי עם הרופא, האם תחכו שם יומיים להחזרה, או שיקפיאו את העוברים ויבצעו את ההחזרה בארץ. התהליך זהה לחלוטין לתהליך קבלת ביצית מגויה זרה בחו"ל, ההבדל הגדול הוא, שאת מקבלת ביצית של ישראלית, יהודייה, את יודעת מי היא (בארץ אסור לדעת מי התורמת), את הרקע שלה, שקט נפשי מבחינת בעיות גנטיות ורפואיות ותוכלי לראות תמונה של ילדיי. אני אמא לתאומים בני 5 מ-IVF, לאחר שנים רבות של טיפולים. כבר זמן מה אני מנסה להרות שוב ללא הצלחה, הזריקות וההפריות עולות לי הון עתק. אין באפשרותי להמשיך בטיפולים היקרים. איני תעבת בצע כסף, אני רוצה תינוק. ולמרות שאני אמא, עצם העובדה שאיני יכולה להכנס להריון קורע לי את הנפש לחתיכות קטנות, אני יעשה הכל, אבל הכל כדי להרות שוב ולהביא אח או אחות לילדיי, לא זכיתי להנות מהריוני, או שכל העולם יראה את הבטן שלי, מכיוון שהייתי מאושפזת כל ההריון, ילדיי נולדו בשבוע 30, בסביבות ק"ג כל אחד. לא זכיתי לשמוע בכי תינוק נולד, מכיוון שעברתי ניתוח חירום בהרדמה מלאה בשל רעלת ומצוקה עוברית, לא זכיתי להניקם כי הם היו חודשים בפגייה מחוברים לכל מה שאפשר. מבחינת החוויות הללו, אני באותה נקודת מוצא כמו כולכן. זכיתי בשני ילדים מדהימים, אני מוטרפת עליהם, הם מקסימים, ואני חייבת להגשים את חלומי ויהי מה! וזו הדרך היחידה שפתוחה בפניי בשלב זה - מכירת ביציות, מכיוון שהשחלות שלי פוליציסטיות, יש לי זקיקים רבים מדי טיפול. אם תרצי פרטים נוספים ומדוייקים יותר, אנא השאירי לי את כתובת המייל שלך, מכיוון שאיני יכולה לחשוף פרטים על עצמי או על הרופא (להזכירך שזה לא חוקי כל עוד אנחנו בגבולות הארץ) בהצלחה לכולכן והלוואי שהחלום של כולכן יתגשם במהרה !! (וגם שלי) לילך.