ביציות מגורגרות

דובן

New member
ביציות מגורגרות

מי שמכירה את הבעיה ומכירה רופא שיש לו הרבה הצלחות בבקשה לענות

ים אבן

New member
לי יש/היו ביציות מגורגרות

הרופא החביב שלי בעל האתר, טוען שזה מראה על פגם גנטי שאולי מפריע להשתרשות. מאידך הזרע של בעלי במצב קטסטרופה כך שייתכן שחרף העובדה שהעוברים לעיתים יפים [בלי שברים וכו'] - אולי הבעיה היא בגלל הזרע. לא ידוע הרבה בנושא. עד כמה שהבנתי [ואשמח לתיקון באם אני טועה] אז כשאומרים ביציות מגורגרות מתכוונים לביציות המופרות בהיותן בשלב הזיגוטה, הגרגור זה מן כתמים כהים בציטופלסמה של גרעין התא [משהו כזה] מדבריו של הרופא שלי - יש בחורות שעדיין נכנסות להריון חרף הגרגור.

דובן

New member
בהמשך לשיחתנו

כתבת יש / היו זה אומר שזה לא דבר קבוע? אנחנו עושים הפריה מזרע מצויין ז"א שזה לא קשור לזרע הרופאים יודעים שהביצית מגורגרת עוד לפני ההפריה השאלה היא אם יש רופא שאת מכירה שמומחה בבעיה הספציפית הזאת? לא אכפת לנו לשלם למומחה העיקר שיהיה פיתרון לבעיה

ים אבן

New member
אין לי מושג. אם תדע משהו - אשמח ש

תשתף אותי. במסר או דרך הפורום

מריםXX

New member
יש לך ביציות מגורגרות בכל טיפול?

ביציות מגורגרות אלה ביציות שכבר החלו בתהליך פירוק, ומקובל להניח שהן לא תיצורנה עוברים איכותיים. עם זאת, יש המשיגות הריון עם ביציות כאלה. יש גם נסיונות לטיפול, נדמה לי שבעיקר עם סטרואידים, וייתכן שיש עוד דרכים שאחרות יוכלו לדווח לך עליהן. אני לא סבלתי מבעיה זו, אבל באחד הטיפולים אמרו לי שהביציות מגורגרות. מה שחשוב לי לומר לך הוא שאת הטיפול עשיתי תוך כדי מחלה (שפעת לא סימפטית, עם חום וכל התוספות). הרופאים אמרו לי שזה בסדר לעשות טיפול כשחולים, אבל אני לא הסכמתי להסתכן שוב, הקפדתי לעבור טיפולים רק כשאני בריאה לחלוטין (נתתי לעצמי חודש החלמה אחרי כל שפעת) והביציות המגורגרות לא שבו להופיע. אולי לא על כולן מחלות משפיעות ככה, אבל אם היית חולה ועשית טיפול תוך כדי - אולי תוכלי להיעזר בדברי.

ים אבן

New member
ביציות מגורגרות - מידע נוסף

התייעצתי עםפ הפרופסור החביב דרך הפורום שלו והנה התשובות שקיבלתי: 1. לא ברור אם מדובר בפגם גנטישמפריע להשתרשות. אולי. 2. מדובר על גמטה בעייתית ולא בביציות מגורגרות וגם לא בזיגוטה בעייתית. 3. לא מדובר [בניגוד למה שנכתב באחת ההודעות] בביציות שהחלו בתהליך של פירוק. 4. לרופא לא ידוע על קשר בין שפעת ו/או חום לבין גרגור של ביציות. 5. לא ידוע מה גורם לבעיה אבל הרופאים לא אוהבים לראות את הגרגור הזה. מקווה שהייתי לעזר. שיהיה רק טוב

מריםXX

New member
התשובה שנתתי מסתמכת על דברי

פרופסור אחר, לא פחות חביב
. עניין השפעת בהחלט עלול להיות פאק שלי, אבל קחו בחשבון שבעת מחלה הגוף מן הסתם אינו במיטבו.

ים אבן

New member
אני מסכימה איתך

גם אני כשהייתי מצוננת ו/או עם חום הנבתי גירגוריישן בביציותיי. עם זאת הפרופסור החביב טען שלא ידוע לו על קשר [מה שלא מעיד, בהכרח שאין קשר].

שווערצה

New member
הלוווווווו, בנות!!

לידיעתכן - אתן מדברות על אותו פרופסור. הוא קצת ממלמל לפעמים, אז כנראה שכל אחת הבינה אותו אחרת...
והנה עוד משהו לידיעה: לחברה טובה שלי, שעברה עימי את הטיפולים, היו רק ביציות מגורגרות, וערכנו באותה תקופה מחקרון קטן על ביציות מגורגרות שכלל שיחות עם כמה וכמה לבורנטיות ורופאים. התשובה היתה זהה: הגרגור מתייחס למראה החיצוני של הביצית: המעטפת נראית כאילו יש עליה גרגרים. כאילו "גרגרו" אותה. אבל אף אחד לא יודע לומר מה זה אומר לגבי איכות הביציות, ולא בטוח שזה אומר משהו רע. הם פשוט מתארים את הביצית. ולגבי החברה שלי? כל העוברים שנוצרו לה מאותן ביציות מגורגרות היו בני 8 תאים ביום השלישי וכולם היו בדרגה 1: סימטרים, ללא שברים. כבר בהפרייה השלישית היה לה הריון כימי, וברביעית היא נקלטה עם תאומים. תאום אחד נפל בדרך והיום יש לה ילדה מקסימה בת חודשיים.

michali286

New member
ניתן להרות עם ביציות מגורגרות

לאחר 3 טיפולים פתאום גיליתי שכתוב בדוח שהביציות מגורגרות (הרופא אפילו לא אמר לי עד אז). אני יודעת שיש בנות שלוקחות סטרואידים לשיפור איכות הביציות . הרופא ניבא לי שחורות והייתי לגמרי למטה. החלפתי רופא ועשיתי איתו מחזור IVF טבעי בו הגוף בוחר את הביצית כמו תמיד, בלי סטימולציה. היום אני בהריון בשבוע 22. מה שכן, תבדקי רמת INHIBIN-B ואם היא נורמלית משמע שאת יכולה להכנס להריון (ראי כתבה בקישורים (הריון בגיל מבוגר, FSH גבוה).

ים אבן

New member
גמטה = ביצית או זרעון

זה מה שרשם לי הפרופסור החביב , וכעת אני מאוד מבולבלה- כי, אם כך אז מדוע המונח השגור בפי הרופאים הוא ביציות מגורגרות ולא זרע מגורגר? בקיצר- רב הנסתר על הגלוי.

למעלה