ביציות ועוברים

swswsw

New member
ביציות ועוברים

איך יכול להיות ששאבו 11 ביציות טובות מאוד (כך אמרו) והיום הודיעו שיש רק 4 עוברים? האם יש הסבר?

מם 1971

New member
זה תלוי במספר משתנים

איכות הזרע איכות הביציות בשלות הביציות שנשאבו ועוד... לצערי, לא תמיד ישנה תשובה למעבדה מדוע אחוזי ההפרייה כה נמוכים. מה שכן ייתכן ויתווספו עוד הפריות במהלך היום ועד ההחזרה. מקווה שאותם ארבעה עוברים יתחלקו יפה ולפחות אחד מהם ישתרש ברחמך ויהפוך אותך לאימא.

Big Mama 1

New member
יקירתי, חסרים המון פרטים...

עשו איקסי? לא עשו? עשו לחצי? זה IVF ראשון? יש בעית זרע? מוסיפה הערה בעניין המעבדות: הרבה מאיתנו לא יודעות, אבל ברוב המקומות יש אפשרות לדבר עם המעבדה ישירות. ככה זה בליס, והן עונות בסבלנות וברצון רב, ולדעתי ככה זה צריך להיות בכל המעבדות. תנסו, מה יש להפסיד?

מם 1971

New member
מעבדות

גם בבלינסון עונים במעבדה, הבעיה שלא תמיד יש להם תשובה מספקת. לי היה מקרה דומה מתוך 9 ביציות שנשאבו הופרו 2 (מתחממים כרגע ברחמי
). אני ביקשתי וקיבלתי את מנהלת המעבדה שלא ממש ידעה לתת לי הסבר לגבי האחוז הנמוך. חוסר הידיעה די מטריד. אני יודעת שיש מקרים, בד"כ של איכות זרע נמוכה ,שהסיבה לאי ההפרייה ברורה לעין. אצלנו ציינו כי הזרע היה טוב מאוד ולכן התהיות נשארו

swswsw

New member
השלמת פרטים

זה IVF ראשון ועשו איקסי. יש בעיית זרע.

sab sab

New member
אם יש בעית זרעת מס' ההפריות נמוך

מהנומהתלפעמים בקצת ולפעמים ב-ה-ר-ב-ה ,תלוי כמה גרוע הזרע...ואין מה לעשות...לפעמים יש "הפתעות"טובות מטיפול לטיפול. כל מה שאת צריכה זה עובר 1-2 איכותיים. ב-ה-צ-ל-ח-ה!

מם 1971

New member
לאור בעיית הזרע

ייתכן ובנסיונות הספונטניים ובטיפולים בהזרעות שאני מניחה שעברתם, כלל לא היתה הפרייה , לא נוצרו עוברים ולכן לא היה הריון. היום לאור ה-IVF והאיקסי שנעשה נוצרו ארבעה עוברים- כך שבהחלט יש סיכוי רב מבעבר להצלחת הטיפול.

דנה 13

New member
האם יש קשר בין איכות הזרע לאיכות הע

העוברים? או אחרי שיש הפריה אז אין קשר?

sab sab

New member
יש קשר בין איכות הזרע לאיכות העוברי

כאשר אם הזרע לא "יפה" יש השארה שהוא לא לגמרי תקין מבחינת הDNA שלו ולכן העוברים יהיו ,ככל הנראה, לא לגמרי 100% איכותיים לפי הספר. א-ב-ל זה לא אומר שאין להם סיכוי-הושגו הרבה מאוד הריונות מעוברים לא "מושמלים"-זה גם מסביר את העובדה שכאשר יש בעית זרע לוקח זמן עד ש"נופלים" על העובר המתוק שסוףסוף ישתרש: זה ר-ק עניין של זמן! לא להתייאש!

דנה121

New member
בר טוב בהחלט יכול לעזור

בר טוב בהחלט יכול לעזור. הטענה היא שיש לו מיקרוסקופ רגיש יותר (או עם עדשה חזקה יותר) שיש לו יכולת לראות את העוברים בהגדלה של פי 6300 בעוד שבמעבדות ההגדלה היא רק פי 400. מכאן הוא טוען שיש לו יכולת לבחור את הזרעים הטובים והחזקים יותר על פי יותר פרמטרים שאין יכולת לזהות אותם בציוד הרגיל. לכן, למי שיש בעיית זרע, יש להם יכולת לסייע על ידי הגדלת הסיכויים לזרעים חזקים יותר. היו פה כמה שירשורים בנושא בר טוב. ושם גם צירפו אם אני זוכרת נכון כתבות בנושא. תחפשי ואם עדיין תרצי תשובות או פרטים נוספים תוכלי לפנות אלי במסר, אני אתן לך פרטים ו/או את הטלפון שלו.

ל א ו

New member
בר-טוב גם מאוד מסייע לחשבון הבנק

שלו. ולדילול שלכם - יש המון זוגות שבר-טוב לא עשה להם מאוד טוב! זה נכון שכשיש בעיות זרע אז לא תמיד איכות העוברים היא גבוהה אבל אנחנו הגענו גם לעוברים בעלי 8 תאים באיכות A שזה הכי טוב נכון שעשו מיקרומניפולציה אבל זה שהוא לא השתרש זה מסיבות אחרות. בכל מקרה לדעתי ברגע שהם משתרשים ויש הריון הם גדלים להיות כמו כולם!

elian5

New member
../images/Emo26.gifתלוי מה הבעיה!!!! ../images/Emo36.gif

רק כאשר איכות עוברים אינה טובה , ואני מדגישה איכות העוברים בלבד!!! (בהפרייה שעשו כמובן איקסי) , אחרי מספר הפריות כושלות, הייתי ממליצה בחום לעשות בדיקה אצל בר טוב. הבדיקה הזאת יכולה למצוא את הסיבה לאיכות העוברים הלא תקינה. משום שאם יש בעיה בגרעין ומדגישה שוב בגרעין תא הזרע , יש קשר ישיר לאיכות עוברים ירודה. דעת כל הרופאים אחידה שאם יש בעיה בגרעין היא תגרום לשיעור הפריות נמוך או לחלופין איכות עוברים גרועה , ובינונית . רציתי להביא לידיעתכם עוד דבר שבר טוב "המושמץ" עוסק בחקר הזרע למעלה מ 40 שנה , ואני יודעת שלפני שיטת ה ifv , היו מכירים בו יפה מאוד , והמון גברים עם בעיית זרע היו מגיעים אליו לאיבחון מכל קופות החולים אז הוא היה קונצנזוס!!!! ולכל מי שיש ספקות יכולה לקבל חומר עליו מאיגוד הרופאים. לצערי ביחידות הifv הרגילות , אין את הכלים המתאימים לעלות על הבעיה הזאת !!!!( ליקוי בגרעין התא) וזאת כולם יודעים , אפילו הרופאים!!! האימבריולוגית בוחרת באופן שרירותי בלבד את הזרע ומתחשבת בצורתו החיצונית בלבד!!! כלומר מסתכלת בקנקן ולא במה שיש בו. ולכן בבקשה מכל הבנות ששוללות את בר טוב , יש מקרים שבלעדי השיטה שלו (כמו אצלנו) שיש קיצוניות באיכות ההפריות שעד היום היתה בלתי מוסברת ומהיום סוף סוף מוסברת. שההינו ממשיכים לשחק בטוטו לוטו.. ואולי מי יודע אחרי 14 הפריות היינו זוכים לנס.. אני יודעת ששיטת בר טוב עדיין חלוקה בעיני רופאים רבים , אבל גם יודעת שבקרוב מאוד הוא יזכה להכרה!!! אני ממליצה בחום לכל הבנות שאצלם יש בעיית זרע במיוחד מורפולוגיה ,ואחרי כמה ניסיונות שאין עוברים איכותיים , ולא ניתן להכריע באופן חד משמעי, האם הדבר נובע מאיכות ביציות לקויה , לפנות לבדיקה. הבדיקה תיתן בירור מעמיק יותר. ישנם רופאים המומלצים בחום בפורום שלנו כמו ד"ר ברקוביץ , שעובדים איתו בשיתוף פעולה , ומגיעים לתוצאות מצויינות . ומדגישה לחלופין--- במקרים שיש חלוקה מצויינת של עוברים איכותיים, לדעתי אין צורך ללכת לבר טוב , שכן למרות הליקויים בזרע , אין פגיעה בגרעין , ולכן ישנה איכות עוברים טובה., ואז כל שניתן לעשות זה להחזיק חזק חזק להשתרשות ברחם----- והכי חשוב בהצלחה לכולנו!!!

zohee28

New member
כאשר יש עוברים בעלי 8-9 תאים

ביום השלישי של השאיבה,באיכות GRADE A. האם זאת הוכחה לכך שהזרע תקין? בפעמיים האחרונות הוחזרו לי עוברים מאוד יפים בני 8-9 תאים. ובכל זאת הם לא נקלטו. קיימת בעיית זרע. האם הסיבה לכך שהם לא השתרשו זה בגלל הזרע?

עמית@

New member
יש אלפי סיבות לאי-השרשה.

ואנחנו לא קרובים אפילו להכיר אותן
על פניו עובר יכול להראות נהדר כאשר תהיה בו בעייה, ומצד שני גם העובר הכי טוב בעולם יכול יפול למלכודת הסטטיסטיקה. איקסי לא מבטיח הפריות (בטח לא טובות) הוא פשוט נותן את האופציה הכי טובה לזרע בעייתי, ומה שאת מתארת בהחלט ייתכן, אצלנו בד"כ אחוזי ההפריה דומים.

עמית@

New member
לרוב- אי אפשר.

זה משתנה למשאיבה לשאיבה, ניתן לנסות לשפר את איכות הביציות (לכן משניפ פרוטוקולים, כדי למצוא את ה- אחד שיעבוד)

דנה 13

New member
שיפור איכות הביציות

האם נותנים תרופות לשיפור הביציות גם כאשר הבעיה הזרע? איך הם יודעים במיקרו שהם בוחרים זרע תקין?

בולה101

New member
אחרי שהמומחיות ענו לך

ואני מסכימה איתן. ישנם מצבים בהם על פניו באולטראסאונד נצפים זקיקים יפים וברגע השאיבה מגלים שהם ריקים, או שהבייציות לא מספיק בשלות ובלה בלה בלה. גם אחרי שראו שיש ביציות לפעמים כנראה שלא כולם בשלות. וכמובן שיש מצב שגם לאחר שהופרו החלוקה לא מספיק טובה. ויש מצב שאכן הזרע על פניו נראה מצויין ולא תמיד מצליח להפרות. עניין של כרומוזומים. עוד מצב שאין לו הסבר הוא שלב הגידול לבלסטוציסטים במעבדה שבו רואים שגם עוברים שהתחלקו יפה אחרי 3 ימים והגיעו לשמונה תאים לא מצליחים להתפתח לבלסטוציסט. לאלוהים פתרונים. ומה שנותר לך זה לקוות שהארבעה האלו יוחזרו לרחם שלך וישארו שם כמה זמן שצריך. בהצלחה

למעלה