../images/Emo26.gifתלוי מה הבעיה!!!! ../images/Emo36.gif
רק כאשר איכות עוברים אינה טובה , ואני מדגישה איכות העוברים בלבד!!! (בהפרייה שעשו כמובן איקסי) , אחרי מספר הפריות כושלות, הייתי ממליצה בחום לעשות בדיקה אצל בר טוב. הבדיקה הזאת יכולה למצוא את הסיבה לאיכות העוברים הלא תקינה. משום שאם יש בעיה בגרעין ומדגישה שוב בגרעין תא הזרע , יש קשר ישיר לאיכות עוברים ירודה. דעת כל הרופאים אחידה שאם יש בעיה בגרעין היא תגרום לשיעור הפריות נמוך או לחלופין איכות עוברים גרועה , ובינונית . רציתי להביא לידיעתכם עוד דבר שבר טוב "המושמץ" עוסק בחקר הזרע למעלה מ 40 שנה , ואני יודעת שלפני שיטת ה ifv , היו מכירים בו יפה מאוד , והמון גברים עם בעיית זרע היו מגיעים אליו לאיבחון מכל קופות החולים אז הוא היה קונצנזוס!!!! ולכל מי שיש ספקות יכולה לקבל חומר עליו מאיגוד הרופאים. לצערי ביחידות הifv הרגילות , אין את הכלים המתאימים לעלות על הבעיה הזאת !!!!( ליקוי בגרעין התא) וזאת כולם יודעים , אפילו הרופאים!!! האימבריולוגית בוחרת באופן שרירותי בלבד את הזרע ומתחשבת בצורתו החיצונית בלבד!!! כלומר מסתכלת בקנקן ולא במה שיש בו. ולכן בבקשה מכל הבנות ששוללות את בר טוב , יש מקרים שבלעדי השיטה שלו (כמו אצלנו) שיש קיצוניות באיכות ההפריות שעד היום היתה בלתי מוסברת ומהיום סוף סוף מוסברת. שההינו ממשיכים לשחק בטוטו לוטו.. ואולי מי יודע אחרי 14 הפריות היינו זוכים לנס.. אני יודעת ששיטת בר טוב עדיין חלוקה בעיני רופאים רבים , אבל גם יודעת שבקרוב מאוד הוא יזכה להכרה!!! אני ממליצה בחום לכל הבנות שאצלם יש בעיית זרע במיוחד מורפולוגיה ,ואחרי כמה ניסיונות שאין עוברים איכותיים , ולא ניתן להכריע באופן חד משמעי, האם הדבר נובע מאיכות ביציות לקויה , לפנות לבדיקה. הבדיקה תיתן בירור מעמיק יותר. ישנם רופאים המומלצים בחום בפורום שלנו כמו ד"ר ברקוביץ , שעובדים איתו בשיתוף פעולה , ומגיעים לתוצאות מצויינות . ומדגישה לחלופין--- במקרים שיש חלוקה מצויינת של עוברים איכותיים, לדעתי אין צורך ללכת לבר טוב , שכן למרות הליקויים בזרע , אין פגיעה בגרעין , ולכן ישנה איכות עוברים טובה., ואז כל שניתן לעשות זה להחזיק חזק חזק להשתרשות ברחם----- והכי חשוב בהצלחה לכולנו!!!