ביצה וכולסטרול...

ביצה וכולסטרול...

בעקבות ההעברה של הפינקים לכלוב קטן שבו אין להם יכולת תעופה רבה(כדי שיוכלו להתרבות בלי הפרעת התוכונים) הם השמינו....כנראה מחוסר הפעילות... אני יודעת שחשוב לתת לציפרים ביצה והפינקים שלי מסכימים(בניגוד לתוכונים) לאכול ביצה אמיתית קשה...(התוכונים אוכלים מהמיובש שקונים בחנויות) אבל אני יודעת שבביצה יש הרבה כולסטרול ואני פוחדת שגם ההשמנה שכבר השמינו וגם תוספת של ביצה (שרק עכשיו התחלתי לתת) תגרום להם לעודף כולסטרול.... אז מה לעשות? לתת ביצה אבל לעיתים פחות דחופות?(ככה אני נותת כל יומיים שלושה) לא לתת עד שהם יסיימו עם הגוזלים(שכבר פתחו עיניים במזל טוב) ואני אחזיר אותם לכלוב הגדול? מה לעשות?

ועוד משהו....לגבי גרנולה...

מותר לתת לתוכים גרנולה? יש לי בבית גרנולה כזאת עם תותים יבשים בפנים וכל מיני כאלה.. שאף אחד לא אוהב וחשבתי שאוליי התוכים יאהבו.. זה בסדר לתת להם גרנולה??

אילון פ

New member
בקשר לביצה...

כל הכולסטרול של הביצה מרוכז בחלמון (הצהוב) אז את יכולה לתת בלי החלמון אבל תשאלי עוד אנשים כי יכול להיות שאין לביצה שום אפקט בלי החלמון אני לא יודע...

אבל אני יודעת שבחלמון יש ויטמינים..

החלבון הוא רק חלבונים בחלמון נמצאים כל הוויטמינים...אז לתת פחות? מה לעשות? או שאוליי זה בכלל לא משפיע? ומה לגבי הגרנולה?

רואי

New member
גרנולה

תראי מה הרכיבים של תערובת הגרנולה- אני מאמין שאין שם משהו לא טוב ולא נראה לי שתהיה בעיה עם זה. לגבי הפינקים: אני מבין שיש להם גוזלים? כעקרון כאשר יש גוזלים צריך לתת אוכל בשפע ולא לחסוך, פעמיים בשבוע לתת ביצה זה סביר

רואי

New member
צריך לתת הרבה אוכל בעיקר בתקופה

של גידול הגוזלים. גם אם תהיה השמנה עכשיו, הרי שאחר כך זה יתאזן.

רואי

New member
אה

אני לא בדיוק מומחה לפינקים...אם פינקים אוכלים נבטי חיטה אז זה בסדר...

אפשר ואף רצוי במיוחד בזמן ריבוי

הנבטים עשירים בויטמין E שנחשב לויטמין הפוריות... רצוי נבטים שאתה הנבטת. אבל גם נבטי ברוקולי ונבטי שעועית מהסופר טובים.

רואי

New member
בנוסף

ניתן להשרות את החמניות במים (אולי גם דוחן-לא ניסיתי) ויוצא מהן נבטים וככה מרויחים פעמיים, גם חמניה וגם נבט...

לא יודעת אם דוחן אבל...

בתערובת גרעינים לתוכונים יש גרעינים חומים שטוחים כאלה.. הם נוטים צ'יק צ'ק וגם נותנים פירות כך שאפשר להיק מהם גם נבטים וגם גרעינים נוספים... ולגבי הנבט חיטה והגרנולה התכוונתי גם לפינקים וגם לתוכונים אבל תודה.. כל עוד זה לא מזיק אני אתן להם...

למעלה