ביפרים - SMS

amitzahavi

New member
ביפרים - SMS

יש לי שאלה, קטנה ואף מעניינת. - סתם נקודה למחשבה. במקום שמד"א יקנו ביפרים ודרכם לשלוח הודעות, למה לא עוברים לשיטה של SMS? אפשר לשלוח הכול בדרך זו, שיגיע ישר למכשיר של הנהג\כונן\אולי אז גם נוער יוכל לקבל מבזקים ואז גם לא יהיה הבעיה של חוסר ציוד (חוסר של ביפרים) וכולם (גם למי שאין ביפר) יקבל את המבזק או את הכתובת או מה שלא יהיה ישר לפלאפון. רעיון נחמד, לא?

orend123

New member
כי

כבר נדון פעם... א.אתה לא יכול להכריח עובד/מתנדב (וכו') להחזיק מכשיר פלאפון שאליו יכנסו SMS'ים של מד"א, אלא וכן אתה תקנה לכולם פלאפונים ואז לאן הגעת? ב.בעיות של שליחה, קבלה, הגבלת מקום, אי אפשר לשמור הרבה הודעות וכו', בעיקר בגלל בעיות קליטה שונות של כל חברה והבדלים במכשירים. ג. בעיית בט"ש, יותר קל לצרוב מכשיר כך שיקבל SMS מאשר ביפר. ד.הביפר הוכיח את עצמו.

amitp

New member
דווקא לא זה ולא זה

הבעיה היא צורת השליחה. מבחינה טכנית, כל הודעת SMS שמגיעה אל מכשיר פלאפון מחייבת שליחה אישית מהרשת אל כל מכשיר ספציפי (הרשת תשלח את ההודעה אל מנוי א', אח"כ אל מנוי ב', ג' וכך הלאה) ואישור מכל מכשיר אל הממסר - המון תעבורת רשת בלתי נחוצה שמאוד מקשה על שליחה המונית (וקרוב לוודאי שתפיל את הרשת במקרי אר"ן). כמו כן - יש תלות ברשת פלאפונים עובדת (שעשויה ותקרוס במקרי חירום). ביפרים, לעומת זאת, משדרים את ההודעות באמצעות הלווין לכל הארץ - משדרים מספר פעמים הודעה המיועדת לקוד קבוצה מסויים - ביפר שקלט קלט, מי שלא לא - אין תעבורה חוזרת מן הביפרים אל המוקד - הרשת הרבה יותר בטוחה ואמינה.

amitp

New member
ודרך אגב ../images/Emo13.gif

א. כבר קנית לרובם פלאפונים... ב. ברוב הפלאפונים יש יותר מקום לשמירת הודעות מאשר בביפר, הסוללה שלהם מחזיקה יותר זמן... ג. הרבה יותר קל לצרוב ביפר מאשר חלק מהפלאפונים. למעשה זה די פשוט לצרוב ביפר.

shtaim

New member
עם בהצעות ייעול עסקינן ../images/Emo58.gif

אז תאמרו לי למה מד"א לא עובר למירסים גם פאלפון וגם מכשיר קשר, וכן אני יודע שיש למד"א מירסים אבל למה לא להחליף את מכשירי הקשר אליהם יותר נוח ואני מאמין שגם יהיה זול(אל תתפסו אותי במילה)

amitp

New member
נורא פשוט

ברגע שאתה עובד עם מכשיר קשר - אתה יכול לדבר עם בעל מכשיר אחר ללא כל תלות בקיום רשת/ממסר כלשהוא ביניכם - זאת אומרת - הסיכוי לקריסה נמוך מאוד. ברשת מירס, גם מכשירי הקשר עוברים דרך תיווך ממסרים ומיתוג של הרשת.

למעלה