ביסלי

אן8

New member
מהחיטה

אם אני לא טועה, ביסלי זה בעצם פסטה מטוגנת. אבל זה לא חלבון שאת צריכה להחשיב (אלא אם אכלת באותו יום קיטניות) כי הרכב חומצות האמינו שבו חסר.

m0sh3

New member
נותן לה חלבון.

כמעט אין חלבון בטבע שבאמת חסר. בכל אופן , כיוון שאוכלים חלבון ממקורות שונים במהלך היום , זה מתאזן ואפשר להחשיב.

אן8

New member
בגלל זה כתבתי

שאם היא אכלה קיטניות באותו יום אפשר להחשיב. העניין הוא שרוב האנשים אוכלים הרבה יותר דגנים מאשר קיטניות (ורבים לא צורכים קיטניות בכלל), ככה שאם אתה לא יודע מה התפריט שלה, המלצה גורפת להחשיב את החלבון מוטעית בעיני.

slepax

New member
רגע ...

ואם היא לא אכלה קטניות באותו יום, אז מה נסגר עם אותו חלבון מבחינת הגוף? נזרק לפח? ואחדד, האם רק הקלוריות שבו נחשבות ללא החלבון עצמו? תודה.

m0sh3

New member
לא קשור לקטניות בכלל.

1. אין בטבע דבר כזה חלבון חסר , אולי חלבון שאחת מחומצות האמינו מצויה בו בכמות נמוכה מאוד. נדיר שיש חלבונים שהם באמת חסרים. 2. גם אם את אוכלת בשר / דגים / ביצים / מוצרי חלב , יש בהם חומצות אמינו חיוניות ברמות שונות - אצל חלק זו בכמות גדולה יותר ואצל חלק אחרת בכמות גדולה יותר. כך שבסה"כ , זה מפצה על החוסר היחסי בחלבון מהדגנים , ובהחלט אפשר וצריך להחשיב אותו.

אן8

New member
אני לא כל כך מסכימה עם הגישה הזו

מי שהיה קורא את ההודעה הראשונה שלך יכול היה לחשוב שאפשר לאכול כל היום פסטות ולחם, ולהיות מבסוט כי הנה, נצרך מספיק חלבון לאותו יום. אתה לא יודע מה התפריט של פותח ההודעה (ובאותה הזדמנות- סליחה על הטעות המגדרית) ולכן המלצה גורפת להחשיב את החלבון עלולה להוביל להטעייה. בפועל אם לא בודקים ומתאימים את המאכלים באופן ספציפי, הסיכוי שכל חומצות האמינו יסתדרו ויותאמו באופן כל כך מושלם עד שכל החלבון מהצומח ינוצל הוא נמוך, ולכן עדיף "ללכת על בטוח" ולהחשיב רק את החלבון מהחי או לחילופין לבדוק בתפריט אלו חלבונים מתאימים זה לזה ולא לסמוך על המזל. ולגבי - 1, אני יודעת את זה. השתמשתי ב"חלבון חסר" כקיצור ל"חלבון שאחת או יותר מחומצות האמינו בו מצויה בכמות נמוכה מאוד" - חשבתי שזה ברור. ובכל מקרה, זה לא מאוד רלוונטי אם החומצה חסרה לחלוטין, או רק נמצאת בכמות קטנה מאוד.

m0sh3

New member
אין פה ללכת על בטוח ,

אין אף אחד שאוכל כל היום רק דגנים / רק קטניות , ככה שהמצב שאת מתארת רחוק מלהיות מציאותי. את סתם לא מחשיבה את החלבון. אם אני "לא יודע מה התפריט של פותח ההודעה" ולכן לא יכול להגיד את דעתי , את לא יכולה באותה המידה להצהיר שסופרים רק חלבון "מלא".

למעלה