ביסוס הנקה ועוד

• פותח הנושא syona
  • פורסם בתאריך

syona

New member
ביסוס הנקה ועוד

יש שלי מספר שאלות: 1. מתי ניתן להתחיל לשאוב חלב ולהאכיל בבקבוק מבחינת ביסוס ההנקה ושהאכילה מהבקבוק לא תפגום ביניקה מהשד? באותו נושא של בלבול - מתי ניתןלהשתמש במוצץ כדי להרגיע לאחר האוכל (מכאבי בטן למשל) 2. התינוקת שלי (בת שבועיים, ניזונה מהנקה בלבד) החלה לפלוט לאחר האוכל לפני יומיים, לפעמים מיד לאחר האוכל ולעיתים מס' שעות לאחר מכן (אז הפליטה יותר גבינתית). כיצד מזהים האם כמות הפליטה נחשבת נורמלית והאם עצם הפליטה מלמד משהו על היותה שבעה מהארוחה או שכדאי להציע לה שוב לאכול?! האם עצם הפליטה מלמדת שבטנה מלאה ואולי לא כדאי להאכיל אותה מיד?!?!?! תודה.

ביסוס הנקה ופליטות

מזל טוב על לידת התינוקת! לגבי נושא מתן בקבוק ומוצץ: המטרה של דחיית מתן פטמות מלאכותיות עד להתבססות ההנקה היא שכל כך הרבה יותר כל למנוע בעיות מאשר לפתור אותם. קורה שאימא מספרת לי שלאחר מתן מוצץ/בקבוק התינוק שלה סירב לינוק. האימא כמובן היתה מאוד לחוצה, ורק לאחר מאמצים הצליחו לחזור לשיגרה. במקרים מסוימים אימא בוחרת לתת בקבוק או מוצץ בתקופה הראשונה לאחר הלידה וזה לא עושה בעיות להנקה. מכיוון שזה בכל זאת הימור, אם יש אפשרות עדיף להמתין לבערך 6 שבועות לאחר הלידה. כיצד את יכולה לדעת מתי ההנקה מבוססת עבורכם? שיטה אחת אומרת שההנקה די מבוססת אם התינוקת יכולה להתחבר ללא שום עזרה, כמו בלילה בחושך. נושא הפליטות: פליטות זה תופעה מאוד נפוצה אצל תינוקות, ונובעת לרוב מחוסר בשלות של הסוגר של הקיבה.הפליטה לא קשורה לשובע. זה עובר לבד עם הזמן. כיצד מבדילים בין פליטה רגילה לפליטה הדורשת התיעצות רפואית? באופן כללי צריך לפנות לופא אם התינוקת סובלת תוך כדי הפליטה, ואם הפליטה משפיעה על העלייה במשקל. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה