בינתיים...

S h a y D u

New member
זה עפ"י התורה.

וגם התלמוד, אגב, הוא עפ"י התורה ואין מקום להתחכמויות מיותרות. אגב, לא יזיק לך לשמור גם על קצת ריספקט...

קקטוסץ

New member
הנה לך, מר אדון חכם

זה נאמר בגמרא (תלמוד) במסכת ברכות דף נח עמוד א.

עוד מאפיין של השמאל

ואני רואה את זה פשוט בכל דיון שמשתתף בו שמאלני- שמאלנים שלא מבינים שעד כמה שאפשר להבין את הרצון של הפלסטינים לפגוע בנו [ולא משנה מאיזו סיבה]- זה עדיין לא אומר שצריך להיות "פייריים" ו"מוסריים" ולאפשר להם את זה. ברור לי שלפלסטינים יש זכות להלחם ולהתקומם. זה עדיין לא הופך את מאבקם לצודק מבחינתי. שישכימו ויהרגו בנו- רק שלא יתפלאו שמחזירים להם מלחמה והורגים בהם.

סלוניק

New member
מי אמר שאני מאפשר את זה?

להפך. עם כמה שאני רואה את התקיפה של כרם שלום כתקיפה לגיטימית (אפילו יותר מהפגזות השלום של צה"ל בתקופה האחרונה), זה לא בהכרח אומר שאני תומך בה. אני לא שואף לאלימות ומתנגד להסלמה בין אם היא פלסטינית או ישראלית. מה שאתה עושה זה לנסות להשליך על דמות השמאלן שבנית לעצמך (ואם תראה לי איזשהו דיון בו מישהו טען שיש להיות מוסרי ולאפשר לפלסטינים טרור, קל וחומר "כל דיון שמשתתף בו שמאלני", אני אוריד את הכובע בפניך) על אף שמדובר בבירור בתגובה לזכות המוסרית ששי ציין - אם לנו יש זכות להלחם ולבצע טרור, לפי אותה תזה גם לפלסטינים יש.

אני לא אריץ חיפוש בשביל זה

אבל כנס לפורום סדירים [165] ותנסה לעקוב אחר הודעות של משתמש בשם DNile אותו טיפוס בדיוק של שמאלן מתחסד ונאור [כשזה נוגע לפלסטינים כמובן] ושוב- "מתנגד להסלמה בין אם היא פלסטינית או ישראלית" על זה דיברתי כשאמרתי "מאפיין של השמאל". ההסלמה הפלסטינית באה בדמות ירי מאסיבי של קסאמים על ישראל, ללא שום סיבה נראית לעין [את הכיבוש בעזה סיימנו, להזכירך, אף מתנחל כבר לא מוציא להם ת'עיניים שם], ה"הסלמה" הישראלית היא בסה"כ תגובה של צה"ל לאיומים על חיי אזרחים ישראלים. יחי ההבדל הקטן.

סלוניק

New member
אבל אמרת שבכל ויכוח עם שמאלני.

כך שודאי יש יותר מדוגמה אחת. אולי אפילו בשרשור הזה.

סלוניק

New member
תצטט לי.

תראה לי איפה אני כותב שזה "פייר" ו"מוסרי" לבצע טרור (שזה די אירוני, כי המשפט שציטטת בעצם מדגים את ההתנגדות שלי לטרור).

המשפט שציטטתי מדגים

את ההשוואה שאתה עושה בין פגיעה בחפים מפשע בצד הישראלי לבין פגיעה בחפים מפשע פלסטיניים, שהיא מוטעית מיסודה.

סלוניק

New member
אבל זה לא מה שטענת.

טענת שאני תומך בטרור ובאפשורו, ורואה אותו כאקט מוסרי ופיירי שיש להשלים איתו. אני רוצה שתסביר לי כיצד הוא משתמע מהמשפט "אני מתנגד להסלמה בין אם היא ישראלית או פלסטינית".

נו, אני באמת מרגיש שאני מנסה

להסביר משהו פשוט לילד שנשאר כיתה 15 פעם וזה מתחיל להעיק עליי. ההשוואה בין ההסלמה הישראלית להסלמה הפלסטינית הופכת את ההסלמה הפלסטינית ללגיטימית בעיניך למרות שאתה טוען שאתה מתנגד לשתיהן. ההתנגדות הזו יפה מאוד ונוגעת ללב, אבל עובדה שהצדדים ממשיכים להתכתש וכל עוד אתה עושה דין אחד ל-2 צורות הלחימה, אתה "מתיר", שלא במתכוון, אני בטוח, את התגובה של הצד הפלסטיני והופך אותה לשוות ערך לתגובה הישראלית. אתה עוד רוצה להמשיך?

סלוניק

New member
כן.

ביקשת שתסביר לי כיצד אני תומך בטרור, ורואה אותו כמוסרי. אתה מנסה להתנער ולטעון שהתנגדות להסלמה ישראלית והסלמה פלסטינית, כמוה כלגיטימציה. (אגב, לא ביצעתי השוואה כלל, אלא סלידה מהסלמה באופן כללי). לא ידעתי שהתנגדות לאלימות משני הצדדים כמוה כתמיכה בצד מסויים, ולמען האמת גם אתה עדיין לא הצלחת להאיר את עיניי לגבי הטענה התמוהה הזו. בשלב הבא גם פציפיסטים הם תומכי טרור? חבל שאתה מרגיש ככה, אני אישית מרגיש שפלטת אמירה אומללה ואתה מנסה להתחמק ממנה דרך התפתלות במקום לומר "טעיתי".

איפה ראית התפתלות?

אני מסביר לך שוב ושוב בכל הודעה את המסר ואתה לא מבין. יותר ברור מאיך שהסברתי לך, מה לעשות, אני לא מסוגל להסביר. אני גם בטוח שהבנת ואתה מתעקש להמשיך לשחק'תה אהבל, או שה תמים, וזה כ"כ לא מתאים לי...

סלוניק

New member
אני רואה אותה בדיוק בהודעה הזו,

שבה אתה שוב מתחמק מלהתייחס לתוכן. ננסה שוב: ביקשת שתסביר לי כיצד אני תומך בטרור, ורואה אותו כמוסרי. אתה מנסה להתנער ולטעון שהתנגדות להסלמה ישראלית והסלמה פלסטינית, כמוה כלגיטימציה. (אגב, לא ביצעתי השוואה כלל, אלא סלידה מהסלמה באופן כללי). לא ידעתי שהתנגדות לאלימות משני הצדדים כמוה כתמיכה בצד מסויים, ולמען האמת גם אתה עדיין לא הצלחת להאיר את עיניי לגבי הטענה התמוהה הזו. בשלב הבא גם פציפיסטים הם תומכי טרור?

S h a y D u

New member
כן.. אבל איך?! הם לא מכירים אותי.

הם לא שמעו עלי. הם לא יודעים מי אני. אני כן יודע מיהם, הם רוצים להשמיד עם שאני בתוכו, ולכן אני יכול להשכים ולהשמיד אותם. אין לי דרך אחרת להגיד לך את זה אבל, ממך דווקא לא ציפיתי לקרוא הודעות שמכילות התחכמויות עלובות, הן לא תורמות לך בכלום וגם לא לאף אחד אחר, להיפך.

למעלה