בינינו ?

אד

New member
אסור לאבד תיקוה../images/Emo42.gif

יש תיקוה לשלום. רוב העם הישראלי והפלשתיני רוצה שלום. כוחות השלום חייבים להיתחזק וליפעול למען השלום. היום יותר מתמיד יודעים כאן ובעולם שהבעיה הפלשתינאית חייבת פיתרון. נסיגת ישראל מהשטחים והקמת מדינת פלשתין עינין של זמן. השלום הוא נכס אסטרטגי לכל עמי האיזור כולל ישראל. שלום חופש שיויון וזכויות לכל

תתעורר, תתעורר

1. אין עם ישראלי ואין עם פלשתיני. יש עם יהודי ועם ערבי. ליהודי מדינה אחת, לערבי 21. 2. ישראל נסוגה כבר מ95% מהשטחים שכבשה בששת הימים. ובכך קימה את 242. לא ניסוג עוד סנטימטר. 3. אם כבר ניסוד משטחים, צריך לסגת גם מלוד, רמלה ועכו. גם הן נכבשו, לא? או שאתה צבוע מושלם? 4. הקמת מדינת פלשתין עניין של זמן. גם אני מסכים. אבל לא בא"י המערבית אלא בחלק של א"י שגזלו מאיתנו- בירדן.

לפי מה שאתה אומר

נכון שיש הרבה מדינות ערביות ומדינה יהודית אחת אבל יהודים מפוזרים בכל העולם אז אם תרצה ללכת לפי הדעה שלך בוא תביא את כל יהודי העולם לכאן והערבים יסתלקו למדינות ערביות נחזיר את הערבים מכל איזור או מדינה שהיא לא ערבית למדינה ערבית ונחזיר כל יהודי מכל מקום בעולם לכאן , יש עשרות או מאות מיליונים נכון ? זה הפתרון אה ? או שיהודים זה בסדר הם יכולים להיות בכל מקום הפתרון שלך מאד אנוכי וכואב

אד

New member
הניצוץ:חודשו פגישות ביטחוניות../images/Emo45.gif

הפגישות הביטחוניות ישראל פלשתין חודשו בעיקבות ביקור שר החוץ המיצרי. העולם מבין שאין דרך לפיתרון מילבד שיחות. רק שלום יביא ביטחון

אני מסכים- למה לא?

אני דווקא רוצה שכל יהודי העולם יגיעו לפה וכל הערבים ילכו מפה. זו הצעה ממש טובה. עם זאת, קשה לי שלא לצחוק מחוסר היכולת שלך להבחין בין מדינה שחיים בה יהודים לבין מדינה יהודית. יש הבדל עצום. ערבים ויהודים חיים בכל מקום בעולם, אבל מדינה עם שלטון יהודי יש רק אחת, ויש 21 מדינות עם שלטון ערבי. לפי הגישה שצריכה להיות מדינה פלשתינאית, אז בכל מקום שבו יש יהודים מגיעה להם מדינה: ארה"ב, רוסיה, אוסטרליה. בכל מקום הם יכולים לדרוש מדינה וגם מגיע להם, כמו שלערביי יש"ע מגיע. נכון? האם במידה שיהודי ארה"ב ידרשו מדינה בארה"ב צריך לתת להם אותה לדעתך? אם לא, אז אתה גם נגד מדינה פלשתינאית וזה טוב, תמשיך ככה.

תפסיק לבלבל ת´מוח

כמו שיש יהודים בכל מקום בעולם וידרשו מדנה יהודית כי הם יהודים והם העם הנבחר וזכותם לבקש זאת אז בכל מקום בעולם יש גם ערבים אז גם זכותם לדרוש מדינה ערבית אתה חושב שהם (הערבים או היהודים) יקבלו את מבוקשם ? ואתה באמת רוצה שהערבים ילכו מכאן ? אמרתי לך תסדר לי ויזה למדינה במערב ואני טס עכשיו וקח את הבית שלי במתנה איך אני איתך ? תפסיק עם זה יש יהודים ערבים מוסלמים נוצרים בכל מקום בעולם וכולם צריכים לחפש את הדרך לאושר,הדרך לחיות ביחד ובשלום ושלא כל אחד יחשוב איך להעיף את השני מהארץ שהוא טוען שהיא שלו, ואם אתה חושב שישראל היא שלך אז היא גם שלי תקרא לה איך שאתה רוצה ,אין לי בעיה,רק תוציא את עניין העזיבה מרצון או לא מרצון מהראש שלך

שמאלני

New member
אנחנו יכולים להיות יותר רחוקים אבל

אבל מתישהו יהיה שלום לא משנה עם זה היום או בעוד 5 שנים. כמובן שהימנים ינסו לטרפד את המהלך כמו שהזונה הרוצח רצח את יצחק רבין זה טירפד את את השלום. אתה יודע למה יהיה בסוף שלום איתם מסיבה אחת פשוטה שהם ממש שכנים שלנו. הם ממש בתוך הארץ שלנו ובגלל זה יהיה בסוף שלום איתם.

בסוף יהיו ימניים

כמו שהשמאלנים הרוצחים ניסו לטרפד את זה כשהפציצו אל אלטלנה. בכל פעם שתאשים את הימין ברצח רבין, אאשים את השמאל ברצח אלטלנה.

שמאלני

New member
יופי חכם...

טוב שאתה מאשים את כל השמאל בזה שבן גוריון הורה לצה"ל להפציץ את האוניה מחשש למרד. איך אתה יכול להשוות בין הסתה שהימין הסית לרצח רבין לבין חשש למרד. זה הקטע אצלכם אתם לא מוכנים להודות בטעות אבל מי שעמד בראש ההסתה ביבי הודה באשמה שהוא הסית. בכלום אתם לא מוכנים להודות לא ברצח רבין לא בזה ששרון שיקר לבגין במלחמת שלום הגליל.

חשש למרד? לך תלמד היסטוריה

אם בגין רצה למרוד, למה הוא הודיע לבן גוריון על הגעת האניה עוד כשהיתה בים? תקרא את הסקירה על אלטלנה שאני מצרף לך פה, ותפסיק לבלבל את המח בשקרים. כבר כתבתי: בימין עשה זאת קיצוני מטורף שכל המחנה מסתייג ממנו, בשמאל עשה זאת ראש השבט ועוד התגאה בזה.

שמאלני

New member
לך אתה תלמד היסטוריה...

תשמע אני הבן אדם האחרון שאתה צריך להגיד לו ללכת ללמוד היסטוריה כי אני בדיוק עכשיו לומד היסטוריה ויש לי עוד חודש בגרות בזה. דבר שני מה שרציתי לומר לך שבן גוריון הפציץ את האוניה כי היה חשש למרד שהרוזיונסטים ימרדו נגד בן גוריון וצה"ל ולכן בן גוריון הורה לצה"ל להפציץ את האוניה. אני לא מצדיק מהלך שכזה כי אני חושב שהיה אפשר לעשות זאת בדרך אחרת. אבל מה שנעשה נעשה אי אפשר לחזור אחורה.

זה מה שמלמדים אותך המורים השמאלנים

לך תשאל אותם מה שאני שאלתי אותך: אם רצו למרוד, למה סיפרו לבן גוריון על האניה והוא עצמו אישר את הגעתה? האם קראת בכלל את הסקירה שצירפתי או שאתה כרגיל סתם עוען טיעונים לא מבוססים? די לשכתב את ההיסטוריה.

shalvale

New member
נו, אם אתה לומד עכשיו לבגרות

בהיסטוריה, באמת אי אפשר להתווכח איתך... אתה הרי המומחה העולמי (או לפחות הארצי) לענייני היסטוריה. כשתגיע לאוניברסיטה, תלמד גם שאפשר (וצריך) לפקפק ב"עובדות" המוצגות לך בספרים. בכל מקרה, איני יודעת מה כתוב לך בספרי ההיסטוריה - אך אני מציעה לך מהר מהר למהר למוזאון האצ"ל (ליד הדולפינריום) ושם תוכל לשמוע עדות מפיו של אדם יקר שאת שמו שכחתי שהיה אחד מהמפקדים באצ"ל והוא יספר לך בדיוק מה קרה. איך למרות התיאום עם בן גוריון (קבעו שההגנה תקבל חלק גדול מהנשק, ולאצ"ל ישאירו נשק כדי להגן על ירושלים), פתאום נעלמו כל אנשי ההגנה מהחוף, ואז החלו לירות על האוניה. איך האוניה הפליגה לתל אביב, ושם גם ירו עליהם. איך הוא שחה לחוף כדי לבקש שיפסיקו לירות עליהם, ונענה בתגובה שבן גוריון פקד. ואיך בגין התחנן בפני אנשיו על האוניה שלא לירות בחזרה כדי לא לעורר מלחמת אחים. ובכלל, איך אנשי הלח"י והאצ"ל היו מוקצים מחמת מיאוס לאחר קום המדינה. בזיון.

אביסון

New member
יש על מה לדבר

לדעתי, כדאי שתשאירי את מספר הפלאפון שלך אצלי במייל: [email protected] יש לנו כמה נושאים לדסקס שלא במסגרת הפורום. ביי.

למעלה